3 Модели
3 Модели

Година на моделот

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Дизајн

Дизајн

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Галантерија

Што има во пакетот

Година на моделот

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

Димензии на телевизорот со поден држач (Ш x В x Д)

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

Ширина на држачот

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

Тежина на телевизорот без држач

Тежина на телевизорот со држач

Тежина на телевизорот со поден држач

Тежина на картонското пакување (бруто)

Wi-Fi® стандарди

Влезови за етернет

Поддршка за Bluetooth® профили

Поврзување со паметен телефон

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

Влез(ови) за IF (сателитска)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

Композитен видео влез(ови)

RS-232C влез(ови)

Вкупно HDMI влезови

HDCP

HDMI-CEC

MHL

HDMI повратен аудио канал (ARC)

Дигитален аудио излез(и)

Излез(и) за звук / слушалки

USB приклучоци

Снимање на USB HDD

Поддршка за формати на USB уреди

Кодеци за репродукција преку USB

Вид на екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

Вид на задно осветлување

Вид на затемнување на задното осветлување

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

Процесор за слика

Подобрување на острината

Подобрување на боите

Подобрување на контрастот

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

Поддршка за видео сигнали

Режими на слика

Поддршка за HEVC (емитување)

Излезна моќност на звукот

Вид на звучникот

Поддршка за Dolby формат на звук

Поддршка за DTS формат на звук

FM радио

Обработка на звукот

Симулиран опкружувачки звук

Режими на звук

Оперативен систем

Вграден мемориски простор (GB)

Јазик на екранот

Јазик за внесување текст

Лента за содржини

Гласовно пребарување

Електронски програмски водич (EPG)

Internet Browser

Тајмер за вклучување/исклучување

Тајмер за заспивање

Телетекст

Две слики

Придружен текст (аналоген/дигитален)

Ознака за енергетско ниво 

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

Потрошувачка на енергија (при работа)

Годишна потрошувачка на енергија*

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Присуство на олово 

Количество жива (мг)

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

Усогласеност со Energy Star® 

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

Контрола на динамично задно осветл. 

Сензор за осветленост

БОЈА НА РАМКАТА

Дизајн на држачот

Број на приемници (антенски/кабелски)

Број на приемници (сателитски)

ТВ систем (аналоген)

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

CI+

Дополнителна галантерија

108 см (43”)
KD-43XF8096
108 см (43”) 
KD-43XF8096

Што има во пакетот

 • AC адаптер за напојување
 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2018

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 43" (42,5")

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 108,0 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 96,4x56,7x5,7 см

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 96,4x61,7x24,2 см

Димензии на телевизорот со поден држач (Ш x В x Д)

 • -

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 106,0 x 66,4 x 15,6 см

Ширина на држачот

 • Прибл. 56,3 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 10,0x20,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 10,1 кг

Тежина на телевизорот со држач

 • Прибл. 10,8 кг

Тежина на телевизорот со поден држач

 • -

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 15 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долу)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • Верзија 4.1; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)

Поврзување со паметен телефон

 • Chromecast built-in

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (страничен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 1 (страничен)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • 1 (долен хибриден со композитен приклучок)

Композитен видео влез(ови)

 • 2 (1 долен приклучок за аналогна конверзија/1 долен хибриден со компонентен приклучок)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (2 странични/2 задни)

HDCP

 • HDCP2.2 (за HDMI 1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

MHL

 • Не

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (заден)

Излез(и) за звук / слушалки

 • 1 (заден/хибриден со излез за слушалки и сабвуфер)

USB приклучоци

 • 3 (странични)

Снимање на USB HDD

 • Да

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG

Вид на екран

 • LCD екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 3840x2160

Вид на задно осветлување

 • Edge LED

Вид на затемнување на задното осветлување

 • Затемнување на слика

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR 10, HLG)*1

Процесор за слика

 • Не

Подобрување на острината

 • 4K X-Reality™ PRO

Подобрување на боите

 • TRILUMINOS™ екран
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • Motionflow™ XR 400 Hz (стандардно 50 Hz)

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1080p(30, 50, 60 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i
 • Аналоген сигнал: 1080p (50, 60 Hz), 1080i (50, 60 Hz), 720p (50, 60 Hz), 576p, 576i, 480p, 480i

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, прилагодено, професионално кино, домашно кино, спорт, анимација, фото-живописно, фото-стандардно, фото-прилагодено, игри, графика

Поддршка за HEVC (емитување)

 • Да (до 3840x2160/60p со 10 бита)

Излезна моќност на звукот

 • 10W+10W

Вид на звучникот

 • Звучник со рефлективен бас

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby® Digital, Dolby® Digital Plus, Dolby® Pulse

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • ClearAudio+

Симулиран опкружувачки звук

 • S-Force преден опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт

Оперативен систем

 • Android™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • БУГАРСКИ/КАТАЛОНСКИ/ЧЕШКИ/ДАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/АНГЛИСКИ/ШПАНСКИ/ЕСТОНСКИ/ФИНСКИ/ФРАНЦУСКИ/ЕВРЕЈСКИ/ХРВАТСКИ/УНГАРСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/КАЗАКСТАНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ЛАТВИСКИ/ХОЛАНДСКИ/НОРВЕШКИ/ПОЛСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/РОМАНСКИ/РУСКИ/СЛОВАЧКИ/СЛОВЕНСКИ/СРПСКИ/ШВЕДСКИ/ТУРСКИ/УКРАИНСКИ/БОСАНСКИ/МАКЕДОНСКИ

Јазик за внесување текст

 • БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / УНГАРСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЛАТВИСКИ / ЛИТВАНСКИ / НОРВЕШКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ТАИ / ВИЕТНАМСКИ / АРАПСКИ / ПЕРСИСКИ / ЈАПОНСКИ

Лента за содржини

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Две слики

 • Не

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (аналоген)- / (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • A

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 108,0 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 43" (42,5")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • Номинално: 120 W / Стандардно: 67,0 W

Годишна потрошувачка на енергија*

 • 93 kWh/годишно

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50W

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • 74%

Присуство на олово 

 • Да

Количество жива (мг)

 • 0.0

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

 • -

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

 • -

Усогласеност со Energy Star® 

 • -

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • AC 220-240 V, 50 Hz
 • DC 19,5 V

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

Сензор за осветленост

 • Да

БОЈА НА РАМКАТА

 • Црна

Дизајн на држачот

 • Широка сребрена плоча во форма на U

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 1 (дигитален/аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 1

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • IF фреквенција 950-2150MHz

CI+

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата
123 см (49'')
KD-49XF8096
123 см (49'') 
KD-49XF8096

Што има во пакетот

 • AC адаптер за напојување
 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2018

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 49" (48,5")

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 123,2 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 109,6x64,0x5,7 см

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 109,6x69,1x25,2 см

Димензии на телевизорот со поден држач (Ш x В x Д)

 • -

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 118,8 x 74,4 x 16,0 см

Ширина на држачот

 • Прибл. 57,3 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 20x20,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 12,2 кг

Тежина на телевизорот со држач

 • Прибл. 12,9 кг

Тежина на телевизорот со поден држач

 • -

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 18 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долу)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • Верзија 4.1; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)

Поврзување со паметен телефон

 • Chromecast built-in

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (страничен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 1 (страничен)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • 1 (долен хибриден со композитен приклучок)

Композитен видео влез(ови)

 • 2 (1 долен приклучок за аналогна конверзија/1 долен хибриден со компонентен приклучок)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (2 странични/2 задни)

HDCP

 • HDCP2.2 (за HDMI 1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

MHL

 • Не

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (заден)

Излез(и) за звук / слушалки

 • 1 (заден/хибриден со излез за слушалки и сабвуфер)

USB приклучоци

 • 3 (странични)

Снимање на USB HDD

 • Да

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG

Вид на екран

 • LCD екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 3840x2160

Вид на задно осветлување

 • Edge LED

Вид на затемнување на задното осветлување

 • Затемнување на слика

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR 10, HLG)*1

Процесор за слика

 • Не

Подобрување на острината

 • 4K X-Reality™ PRO

Подобрување на боите

 • TRILUMINOS™ екран
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • Motionflow™ XR 400 Hz (стандардно 50 Hz)

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1080p(30, 50, 60 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i
 • Аналоген сигнал: 1080p (50, 60 Hz), 1080i (50, 60 Hz), 720p (50, 60 Hz), 576p, 576i, 480p, 480i

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, прилагодено, професионално кино, домашно кино, спорт, анимација, фото-живописно, фото-стандардно, фото-прилагодено, игри, графика

Поддршка за HEVC (емитување)

 • Да (до 3840x2160/60p со 10 бита)

Излезна моќност на звукот

 • 10W+10W

Вид на звучникот

 • Звучник со рефлективен бас

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby® Digital, Dolby® Digital Plus, Dolby® Pulse

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • ClearAudio+

Симулиран опкружувачки звук

 • S-Force преден опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт

Оперативен систем

 • Android™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • БУГАРСКИ/КАТАЛОНСКИ/ЧЕШКИ/ДАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/АНГЛИСКИ/ШПАНСКИ/ЕСТОНСКИ/ФИНСКИ/ФРАНЦУСКИ/ЕВРЕЈСКИ/ХРВАТСКИ/УНГАРСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/КАЗАКСТАНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ЛАТВИСКИ/ХОЛАНДСКИ/НОРВЕШКИ/ПОЛСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/РОМАНСКИ/РУСКИ/СЛОВАЧКИ/СЛОВЕНСКИ/СРПСКИ/ШВЕДСКИ/ТУРСКИ/УКРАИНСКИ/БОСАНСКИ/МАКЕДОНСКИ

Јазик за внесување текст

 • БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / УНГАРСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЛАТВИСКИ / ЛИТВАНСКИ / НОРВЕШКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ТАИ / ВИЕТНАМСКИ / АРАПСКИ / ПЕРСИСКИ / ЈАПОНСКИ

Лента за содржини

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Две слики

 • Не

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (аналоген)- / (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • A

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 123,2 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 49" (48,5")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • Номинално: 143 W / Стандардно: 85,0 W

Годишна потрошувачка на енергија*

 • 118 kWh/годишно

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50W

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • 76%

Присуство на олово 

 • Да

Количество жива (мг)

 • 0.0

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

 • -

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

 • -

Усогласеност со Energy Star® 

 • -

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • AC 220-240 V, 50 Hz
 • DC 19,5 V

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

Сензор за осветленост

 • Да

БОЈА НА РАМКАТА

 • Црна

Дизајн на држачот

 • Широка сребрена плоча во форма на U

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 1 (дигитален/аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 1

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • IF фреквенција 950-2150MHz

CI+

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата
139 см (55")
KD-55XF8096
139 см (55") 
KD-55XF8096

Што има во пакетот

 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2018

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 55" (54,6")

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 138,8 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 123,2x71,6x5,7 см

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 123,2x77,2x25,2 см

Димензии на телевизорот со поден држач (Ш x В x Д)

 • -

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 133,0 x 82,4 x 16,8 см

Ширина на држачот

 • Прибл. 51,9 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 30,0x20,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 17,6 кг

Тежина на телевизорот со држач

 • Прибл. 18,6 кг

Тежина на телевизорот со поден држач

 • -

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 26 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долу)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • Верзија 4.1; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)

Поврзување со паметен телефон

 • Chromecast built-in

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (страничен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 1 (страничен)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • 1 (долен хибриден со композитен приклучок)

Композитен видео влез(ови)

 • 2 (1 долен приклучок за аналогна конверзија/1 долен хибриден со компонентен приклучок)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (2 странични/2 задни)

HDCP

 • HDCP2.2 (за HDMI 1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

MHL

 • Не

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (заден)

Излез(и) за звук / слушалки

 • 1 (заден/хибриден со излез за слушалки и сабвуфер)

USB приклучоци

 • 3 (странични)

Снимање на USB HDD

 • Да

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG

Вид на екран

 • LCD екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 3840x2160

Вид на задно осветлување

 • Edge LED

Вид на затемнување на задното осветлување

 • Затемнување на слика

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR 10, HLG)*1

Процесор за слика

 • Не

Подобрување на острината

 • 4K X-Reality™ PRO

Подобрување на боите

 • TRILUMINOS™ екран
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • Motionflow™ XR 400 Hz (стандардно 50 Hz)

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1080p(30, 50, 60 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i
 • Аналоген сигнал: 1080p (50, 60 Hz), 1080i (50, 60 Hz), 720p (50, 60 Hz), 576p, 576i, 480p, 480i

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, прилагодено, професионално кино, домашно кино, спорт, анимација, фото-живописно, фото-стандардно, фото-прилагодено, игри, графика

Поддршка за HEVC (емитување)

 • Да (до 3840x2160/60p со 10 бита)

Излезна моќност на звукот

 • 10W+10W

Вид на звучникот

 • Звучник со рефлективен бас

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby® Digital, Dolby® Digital Plus, Dolby® Pulse

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • ClearAudio+

Симулиран опкружувачки звук

 • S-Force преден опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт

Оперативен систем

 • Android™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • БУГАРСКИ/КАТАЛОНСКИ/ЧЕШКИ/ДАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/АНГЛИСКИ/ШПАНСКИ/ЕСТОНСКИ/ФИНСКИ/ФРАНЦУСКИ/ЕВРЕЈСКИ/ХРВАТСКИ/УНГАРСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/КАЗАКСТАНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ЛАТВИСКИ/ХОЛАНДСКИ/НОРВЕШКИ/ПОЛСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/РОМАНСКИ/РУСКИ/СЛОВАЧКИ/СЛОВЕНСКИ/СРПСКИ/ШВЕДСКИ/ТУРСКИ/УКРАИНСКИ/БОСАНСКИ/МАКЕДОНСКИ

Јазик за внесување текст

 • БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / УНГАРСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЛАТВИСКИ / ЛИТВАНСКИ / НОРВЕШКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ТАИ / ВИЕТНАМСКИ / АРАПСКИ / ПЕРСИСКИ / ЈАПОНСКИ

Лента за содржини

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Две слики

 • Не

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (аналоген)- / (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • A

Големина на екранот (см, мерено дијагонално)

 • 138,8 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 55" (54,6")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • Номинално: 166 W / Стандардно: 95,0 W

Годишна потрошувачка на енергија*

 • 132 kWh/годишно

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50W

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • 75%

Присуство на олово 

 • Да

Количество жива (мг)

 • 0.0

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

 • -

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

 • -

Усогласеност со Energy Star® 

 • -

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • 50Hz
 • AC 220-240V

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

Сензор за осветленост

 • Да

БОЈА НА РАМКАТА

 • Црна

Дизајн на држачот

 • Широка сребрена плоча во форма на U

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 1 (дигитален/аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 1

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • IF фреквенција 950-2150MHz

CI+

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата

Функции

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Откријте го одново секој детаљ со 4K X-Reality™ PRO

Со 4K X-Reality PRO, квалитетот на сликите се подобрува до реалистичниот 4K-квалитет со извонредна острина. Сликата се изострува и подобрува во реално време, при што се откриваат дополнителни детали во книгите и архитектурата на библиотеката.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

TRILUMINOS™ екран: Повеќе бои, повеќе брилијантност

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS екранот има поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Уживајте во прекрасна забава во 4K HDR

Овој телевизор ви ја нуди возбудата од филмовите и игрите во 4K HDR. Тој поддржува повеќе формати HDR, меѓу кои и HDR10 и Hybrid Log-Gamma.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Уживајте во HDR-игри

4K HDR-телевизорите од Sony се совршени партнери за конзолите PlayStation®4 и PlayStation®4 Pro. Уживајте во динамички игри исполнети со забава и извонредно живописни бои. Погледнете како вашите омилени игри стануваат реални благодарение на неверојатниот квалитет на сликата.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Откријте ги новите светови со Android TV™

Вашиот паметен телевизор штотуку стана попаметен. Уживајте во вашите омилени содржини од паметните телефони и таблет-уредите на големиот и прекрасен BRAVIA™ екран. Android TV™ со напредната гласовна контрола ви овозможува да се поврзете и да пристапувате до содржини, од филмови и серии до илјадници апликации, едноставно преку говор.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Netflix го препорачува овој телевизор

Уживајте во подобро проследување со Netflix Recommended TV. Netflix Recommended TV се избира поради неговите високи перформанси, најсовремени паметни функции и лесен пристап до апликации. 

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Тенка алуминиумска рамка

На рабовите на екранот има тенка рамка за да се добие максимална површина за гледање. Прекрасната алуминиумска завршна обработка му придодава врвен изглед на телевизорот.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Организирање на каблите

Скријте ги каблите во држачот и прицврстете ги со испорачаниот држач за кабли.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

На предната страна нема кабли

Скријте ги сите кабли од сателитските приемници или Blu-ray плеери во уникатниот држач. 

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Motionflow™ XR овозможува јасни движења

Уживајте во јасни и остри детали дури и кај динамичните сцени со Motionflow™ XR. Оваа иновативна технологија создава и вметнува дополнителни слики измеѓу оригиналните слики. Таа ги споредува главните визуелни фактори на последователните слики, а потоа ги пресметува движењата кои недостасуваат и траат само дел од секундата во низата слики. Некои модели се одликуваат и со вметнување црни слики за елиминирање на заматувањето и добивање реалистичен изглед како во кино.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Кажете што ќе посакате да видите со гласовното пребарување

Трошете помалку време за пребарување, а повеќе време за гледање. Гласовното пребарување со Android TV™ ви ја нуди моќта на пребарување на Google, овозможувајќи ви да пронаоѓате содржини од различни услуги без да трошите време за внесување текст. Може да добиете и препораки: ако побарате „романтични комедии“ на пример, ќе добиете листа со соодветни опции.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Chromecast built-in: Одлично се усогласува со другите ваши уреди

BRAVIA™ поддржува Chromecast built-in за проследување на вашата омилена забава, како YouTube™ или Netflix, од вашиот личен уред на прекрасниот екран на BRAVIA™. Може да проследувате од Android™, iOS™ или од вашиот лаптоп.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Google Play™: цел свет на содржини и апликации

Откријте филмови и ТВ емисии, игри и многу повеќе од Google Play™. Уживајте во огромен избор на апликации, чиј број сè повеќе се зголемува, на потполно поинаков начин на вашиот телевизор.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Создаденo за слушање: ClearAudio+

Направете го слушањето реалистично како и гледањето. ClearAudio+ детално го прилагодува звукот од телевизорот за добивање на прекрасно доживување кое изгледа како да ве опкружува. Слушајте музика, дијалог и опкружувачки ефекти со поголема острина и отсечност, без разлика што гледате.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

DSEE врши обновување на деталите на вашата дигитална музика

Видеоснимките од интернет со мала резолуција, интернет телевизијата и другите компресирани аудио фајлови не секогаш звучат одлично. При компресирање на дигиталниот звук се губи голем дел од информациите. Со технологијата DSEE (процесор за подобрување на дигитален звук), изгубените фреквентни компоненти (особено кај високите фреквенции) се обновуваат за добивање природен звук со поголемо чувство на простор.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Clear Phase за рамномерни и балансирани фреквенции

BRAVIA™ користи моќен компјутерски модел за анализа и компензација на неправилностите во одзивот на звучникот. Тоа се врши преку „семплирање“ на фреквенцијата на звучникот со поголема прецизност. Информациите се враќаат назад за да ги поништат ненадејните зголемувања или намалувања во стандардниот одзив на звучникот – резултирајќи со чист и природен звук и рамномерна репродукција на сите фреквенции.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

S-Force Front Surround како во кино

Уживајте во прекрасно звучно поле кое ќе ве внесе директно во центарот на случувањата. S-Force Front Surround го имитира начинот на кој мозокот ги поврзува звучните извори, заради создавање соодветна јачина на звук, доцнење и бранов спектар на звукот – со користење само на левиот и десниот канал за звучници. Со симулирање природни тродимензионални звучни полиња, ќе можете да уживате во богат звук со голема верност низ поширока површина за слушање.

Слика од XF80| LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Претворете го телевизорот во дигитален рекордер: СНИМАЊЕ НА HDD ПРЕКУ USB

Складирајте ги вашите омилени емисии на надворешен USB хард диск за да уживате во нив кога ќе посакате. Снимањето на HDD преку USB овозможува снимање со еден допир и со тајмер на дигитални емитувања на кој било USB HDD со капацитет до 2TB. Додека гледате, само притиснете го копчето REC за да започнете да снимате, а снимањето автоматски ќе запре на крајот од програмата.