XD85

Прекрасна глетка

Постои 4K, но постои и 4K HDR од Sony. Добијте многу повеќе од тоа што сте виделе досега и уживајте во навистина извонредна острина, бои, контраст и многу повеќе.

СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XD85| LED| 4K Ultra HD | Висок динамички опсег(HDR)| Паметен телевизор(Android TV)

XD8505 / XD8577 / XD8588 / XD8599 Series
Слика од XD85 4K HDR со Android TV

139 см (55")|164 см (65")|189 cm (75”)|215 см (85")|silverblack

AЕнергетска ознака и информации за производ

9mодели

Најдобри карактеристики
Откријте ги деталите со 4K HDR

Висок динамички опсег 4K

За да обезбеди врвен квалитет на сликата, овој телевизор ја спојува неверојатната 4K острина со светлината, боите и деталите на високиот динамички опсег (HDR). Површините со темни сенки и сончева светлина, кои досега не беа видливи, сега се јасни и полни со детали.  

4K PROCESSOR X1™ 

Внесуваме 4K магија во секоја сцена

Нашиот напреден процесор за обработка на слика извршува илјадници промени секоја секунда за динамичко подобрување на резолуцијата, бојата и светлината, со што внесува 4К живописност во секоја сцена.  

Јасна 4K слика
Јасна 4K слика

Сликите се изоструваат и подобруваат во реално време, со помош на напредните технологии за намалување на шумот, подобрување на деталите и зголемување на резолуцијата за да добиете извонредно јасни слики.

4K бои
4K бои

Боите се богати и живописни исто како во реалноста, благодарение на TRILUMINOS екранот и напредната технологија за обработка на бои.

4K контраст
4K контраст

Уживајте во поголема реалност, повеќе текстура и повеќе енергија во секоја сцена со уште посветли тонови, подлабоки црни тонови и поприродна градација на тоновите.

Создаден да се вклопи во вашиот простор

Телевизорите од Sony имаат прекрасен дизајн, па затоа се погриживме да не ги нарушиме убавите контури со кабли или неред. Паметното организирање на каблите овозможува криење на каблите.

Netflix препорачува наши 4K телевизори со Android за 2016-та

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови со наменско копче и гласовна контрола.

Телевизор препорачан од Netflix
Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема. Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

  • Достапни во големина од 139 см (55"), 164 см (65"), 189 cm (75”), 215 см (85")

  • 4K HDR

  • 4K Processor X1

  • 4K X-Reality PRO

  • Android TV

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот

Кориснички оценки

Корисниците велат