XD80

За да се поверува, мора да се види

Откријте слика со 4K HDR квалитет од Sony и уживајте во неверојатна јасност, бои и контраст на неверојатно тенок и елегантен телевизор.
Серијата XD80 од 139 см (55") има држач со поинаков дизајн. Погледнете слики од производот преку копчето View Slideshow (Погледни слајд-шоу).

СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XD80| LED| 4K Ultra HD | Висок динамички опсег(HDR)| Паметен телевизор(Android TV)

XD8005 / XD8077 / XD8088 / XD8099 Series
Слика од XD80 4K HDR со Android TV

108 см (43”)|123 см (49'')|139 см (55")|silverblack

BЕнергетска ознака и информации за производ

9mодели

Најдобри карактеристики
Откријте ги деталите со 4K HDR

Висок динамички опсег 4K

За да обезбеди врвен квалитет на сликата, овој телевизор ја спојува неверојатната 4K острина со светлината, боите и деталите на високиот динамички опсег (HDR). Површините со темни сенки и сончева светлина, кои досега не беа видливи, сега се јасни и полни со детали.

4K X-Reality PRO
Јасна 4K слика

Сликите се изоструваат и подобруваат со технологијата за обработка на слика 4K X-Reality PRO која ја зголемува резолуцијата и ги подобрува сите точки за да се добие неверојатна острина.

TRILUMINOS екран
4K бои

Боите се богати и живописни исто како во реалноста, благодарение на TRILUMINOS екранот кој го зголемува опсегот на бои што можете да ги видите на екранот.

Создаден да се вклопи во вашиот простор

Телевизорите од Sony имаат прекрасен дизајн, па затоа се погриживме да не ги нарушиме убавите контури со кабли или неред. Паметното организирање на каблите овозможува криење на каблите.

Netflix препорачува наши 4K телевизори со Android за 2016-та

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови со наменско копче и гласовна контрола.

Телевизор препорачан од Netflix
Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема. Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

4K HDR телевизор со Android, 4K X-Reality PRO, TRILUMINOS и висок динамички опсег.
  • Достапни во големина од 108 см (43”), 123 см (49''), 139 см (55")

  • 4K HDR

  • 4K X-Reality PRO

  • TRILUMINOS екран

  • Android TV

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот