XD75/XD70

Откријте го неверојатниот свет на 4K HDR од Sony

Потполно уживање во домашната забава. Добијте слика со извонреден 4K HDR квалитет од Sony, како и огромен избор на филмови, ТВ серии, апликации и многу повеќе со Android TV.

СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XD75 / XD70| LED| 4K Ultra HD | Висок динамички опсег(HDR)| Паметен телевизор(Android TV)

XD7505 / XD7005 Series
Слика од XD75 / XD70 4K HDR со Android TV

123 см (49'')|139 см (55")|164 см (65")

AЕнергетска ознака и информации за производ

3mодели

Најдобри карактеристики
Откријте ги деталите со 4K HDR

Висок динамички опсег 4K

За да обезбеди врвен квалитет на сликата, овој телевизор ја спојува неверојатната 4K острина со светлината, боите и деталите на високиот динамички опсег (HDR). Површините со темни сенки и сончева светлина, кои досега не беа видливи, сега се јасни и полни со детали.

4K X-Reality PRO
Откријте ги одново сите детали во 4K

Технологијата 4K X-Reality PRO™ ги подобрува сите точки за да добиете неверојатна острина. Точките од различни кадри се анализираат, а сликите се изоструваат и подобруваат во реално време. Погледнете како се зголемуваат деталите на лицата и кожата.

Тенок и едноставен

Овој телевизор со тенок профил се вклопува беспрекорно во вашиот простор. Совршен е за монтирање на ѕид, а неговата дискретна и тенка рамка ќе ви го насочи вниманието кон сликата.

Netflix препорачува наши 4K телевизори со Android за 2016-та

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции што го подобруваат паметниот телевизор. Netflix Recommended TV ви овозможува да уживате во популарни серии и филмови со наменско копче.

Netflix Recommended TV
Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема. Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

  • Достапни во големина од 123 см (49''), 139 см (55"), 164 см (65")

  • Висок динамички опсег 4K

  • 4K X-Reality™ PRO

  • Motionflow

  • Android TV

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот