Прескокни до содржина

X83C

Преминете на 4K

Секој момент е незаборавен. Воодушевете се од беспрекорните детали и бои кои внесуваат реалистичност во сцените. Уживајте во свет на апликации и онлајн содржини и подгответе се за иднината со утрешниот 4K свет.

ТЕЛЕВИЗОРИ

X83C | LED | 4K Ultra HD | Паметен телевизор (Android TV)

X8305C / X8307C / X8308C / X8309C Series

Слика од X83C 4K Ultra HD со Android TV 

108 см (43”)|123 см (49'')|silverblack

AЕнергетска ознака и информации за производ

8mодели

Слика

4K Processor X1 – Еден чип менува сè

Уживајте во поголема јасност, бои и контраст со новиот 4K Processor X1™

Моќниот 4K Processor X1 нуди неверојатен квалитет на слика без разлика што гледате. Секој извор се анализира интелигентно и подобрува до 4K резолуција, почнувајќи од ТВ емитувања, Blu-ray Disc и DVD содржини па сè до 4K видеоснимки од интернет. Уживајте во 4K слики со неверојатна јасност, реалистични бои и исклучителен контраст.

Прецизно подобрување на детали

Јасност

Прецизното подобрување на детали го елиминира шумот и ги подобрува деталите кај сите содржини што ги гледате, независно од изворот, за да се добие поостра и појасна слика.

Прецизно мапирање на бои

Боја

Прецизното мапирање на бои независно ја анализира секоја сцена и точка, поради што совршените сенки и тонови динамички се применуваат за добивање богати и природни бои.

Подобрување на динамичкиот контраст

Контраст

Подобрувањето на динамичкиот контраст ги осветлува светлите делови на екранот, а темните делови ги прави пореалистични и со подлабоки црни тонови.

Подобрете ја секоја слика до 4K квалитет

Без разлика што гледате, гледајте го со нашиот реалистичен 4K квалитет

Независно од изворот, нашата најмоќна технологија за обработка на 4K слики досега ги подобрува сите точки. Сцените се анализираат и се усогласуваат со специјална база на податоци со слики за добивање исклучително реалистични детали, независно што гледате.

4K X-Reality PRO
Стандарден телевизор
4K X-Reality PRO
Телевизор со 4K Processor X1

Full HD

Стандарден

X1

4K Processor X1 – Прецизно подобрување на детали

4K Processor X1 нуди извонредно реалистични детали и користи нови алгоритми како Noise Crusher, Flat Area Detection и Super Resolution. Овие напредни технологии заедно создаваат слики со мал шум и природен изглед, како и преработени содржини со стандарден и подобрен квалитет.

Сите бои се подобрени

Гледајте најреалистични сенки и природни бои во секоја сцена. Прецизното мапирање на бои ги анализира сите точки за да добиете динамична и реалистична слика.

4K Processor X1 – Прецизно мапирање на бои

Прецизното мапирање на бои со 4K Processor X1 го надминува стандардното подобрување на боите, а боите се оптимизираат посебно во реално време. Тој овозможува максимални перформанси за приказ и совршено ја контролира репродукцијата на секоја боја, за добивање богати и природни резултати.

  • X1
  • Нормално

Оптимизирање на светлината – слика по слика

Подобрувањето на динамичкиот контраст го подобрува контрастот во сите содржини што ги гледате

4K Processor X1 овозможува динамичкиот опсег на светлина на екранот да се оптимизира континуирано слика по слика.

Подобрување на динамичкиот контраст
Стандарден телевизор
Подобрување на динамичкиот контраст
Телевизор со 4K Processor X1

Подобрување на динамичкиот контраст - 4K Processor X1

Со функцијата за подобрување на динамичкиот контраст кај 4K Processor X1, опсегот на светлина континуирано се оптимизира слика по слика. Таа ги прилагодува нивоата според тоа што се случува на екранот.

Сите 4K содржини, сите извори

Сега може да уживате во свет на реална 4K забава во домот. Компатибилност со најновите стандарди за 4K, вклучувајќи VP9, HDMI за 50p/60p, за да уживате во сите омилени содржини.

Цел свет на можности

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале, со брзина како никогаш досега. Од филмови и ТВ серии па сè до илјадници апликации, Android TV од Sony ви нуди сè за неколку секунди.

Звук

Создадени за слушање

Направете го слушањето реалистично како и гледањето. ClearAudio+ детално го прилагодува звукот од телевизорот за добивање на прекрасно и емотивно доживување кое изгледа како да ве опкружува. Слушајте музика, дијалог и опкружувачки ефекти со поголема острина и отсечност, без разлика што гледате.

Alt TextDSEE

Уживајте во повеќе детали од сите содржини кои ги слушате. DSEE претставува комбинација од нашите аудио технологии кои заедно создаваат непроменлив, јасен и богат звук.

S-Force преден опкружувачки звук

S-Force Front Surround sound ги обработува аудио сигналите за создавање на прекрасно доживување при слушањето. Директната повеќеканална обработка овозможува реалистичен, јасен и моќен опкружувачки звук од 360°.

Clear Phase звук

Clear Phase детално го прилагодува фреквентниот опсег на ТВ звучниците за порамномерна и побалансирана репродукција на сите фреквенции - ниски, средни и високи. 

Разгледајте ги сите функции на X83C

Видеоснимки од типот „на кој начин“

Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема. Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции
  • Достапни во големина од 108 см (43”), 123 см (49'')

  • 4K Ultra HD (3840 x 2160)

  • 4K Processor X1

  • 4K X-Reality PRO

  • Android TV

Вид на задно осветлување
Edge LED
Сооднос на сликата
16:9

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот