WD75

Врвни слики со усогласен стил

Квалитет на слика што надминува Full HD. Едноставен пристап до свет на филмови, ТВ серии и апликации. И тенок елегантен дизајн. Немојте само да гледате телевизија - гледајте во стил.

ТЕЛЕВИЗОРИ

WD75 | LED | Full HD | Паметен телевизор

WD750 / WD755 / WD757 / WD758 / WD759 Series
Слика од Full HD телевизор WD75

80 см (32")|108 см (43”)|123 см (49'')

AЕнергетска ознака и информации за производ

14mодели

Најдобри карактеристики
Висока резолуција со огромен раскош

Full High Definition

Уживајте во нашиот неверојатен Full HD квалитет на сликата, независно што гледате. Нашиот уникатен процесор за обработка X-Reality PRO™ ги анализира, чисти и подобрува сликите за да создаде прекрасно и детално гледање. Дури и содржините што се проследуваат со мала резолуција стануваат подобри со X-Reality PRO™ на Sony кој создава слика што внесува реалистичност во сите содржини што ги гледате. 

X-Reality PRO
Одново откријте го секој детаљ

X-Reality PRO™ ги подобрува сите точки за да добиете слика со исклучителна јасност. При анализата на кадрите, сцените се споредуваат со нашата база на податоци за подобрување на сликите и намалување на шумот – за слика со неверојатна реалистичност.

Изгледа одлично насекаде

Ова е телевизор што не доминира во просторот каде што живеете, туку го подобрува. Тој е совршен за монтирање на ѕид, дизајниран е да заштеди простор и да ја разубави секоја просторија.

Пронајдете повеќе од забавата што ја сакате

Без разлика дали сакате повторно да гледате некој омилен филм или да погледнете видеоснимка на YouTube, со телевизорите од Sony можностите се неограничени.

Сертификат за Wi-Fi®
Не се потребни кабли

Нема потреба да барате мрежен кабел. Проследувајте ја омилената забава преку Wi-Fi®, почнувајќи од филмови па сè до музика, и елиминирајте го нередот од каблите.

Пресликување на екран
Вашиот паметен телефон на голем екран

Со пресликувањето на екранот ќе уживате во содржини и апликации од паметниот телефон на вашиот телевизор од Sony. Зголемете ги сите спомени и уживајте во нив на големиот екран со семејството и пријателите.

Photo Sharing Plus
Едноставно споделување на фотографии

Photo Sharing Plus нуди лесен начин за споделување фотографии и видеоснимки со вашите пријатели на големиот екран. Зачувајте ги омилените слики од ТВ и споделете ги со пријателите - користејќи најмногу 10 уреди.

Спецификации и функции

Квалитет на слика што надминува Full HD. Едноставен пристап до свет на филмови, ТВ серии и апликации. И тенок елегантен дизајн. Немојте само да гледате телевизија - гледајте во стил.
  • Достапни во големина од 80 см (32"), 108 см (43”), 123 см (49'')

  • Full HD резолуција (1920x1080)

  • X-Reality PRO™

  • YouTube™ и многу повеќе

  • Тенок дизајн

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот

Кориснички оценки

Корисниците велат