Прескокни до содржина
ТЕЛЕВИЗОРИ

R55C | LED | Full HD | Паметен телевизор

R550C / R555C Series

Слика од Full HD LED телевизор R55C

102 см (40")|121 см (48”)

A+Енергетска ознака и информации за производ

4mодели

Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C
Слика од Full HD LED телевизор R55C

Поврзете се со одлична забава

Преминете од стандардната телевизија во возбудливиот свет на интернет телевизијата. Поврзете се со различни услуги на интернет преку вградениот Wi-Fi®. Со R55C ќе добиете идеална комбинација од прекрасни Full HD слики и тенок дизајн.

Full HD

Уживајте во филмови, ТВ емисии, игри и многу повеќе со живописни детали во Full HD.

Јасно зголемување на резолуцијата

Шумот на сликата се намалува за добивање на поостра слика со подобра перцепција на длабочината.

Motionflow XR

Сликите се обновуваат со повисока стапка, така што динамичните сцени изгледаат појасни.

Тенки димензии

Разубавете го секој животен простор со прекрасен стил и најтенки димензии.

Поврзете се и проследувајте ја целата забава

Телевизија, филмови, музика – проследени од интернет, преку кабел или безжично – по ваш избор.

Вграден Wi-Fi®

Одлична забава без кабли

Нема потреба да барате мрежен кабел. Уживајте во лесно поврзување преку Wi-Fi® на домашната безжична мрежа, проследено со едноставно поставување.

IPTV

Поврзете се со свет на прекрасни содржини

Гледајте повеќе од обични ТВ канали. Уживајте во широк опсег на популарни услуги за проследување видеоснимки од интернет како YouTube и многу повеќе.

Снимање на HDD преку USB

Снимање на HDD преку USB

Претворете го вашиот телевизор во дигитален видеорекордер. Складирајте ги вашите омилени емисии на надворешен USB хард диск за да уживате во нив кога ќе посакате.

Јасен звук со Clear Phase
ПРЕД CLEAR PHASE
Јасен звук со Clear Phase
ПО CLEAR PHASE

Порамномерен звук

Технологијата за звук ClearPhase детално го прилагодува фреквентниот опсег на звучниците на вашиот телевизор за да добиете побалансирани средни, високи и ниски тонови.

Освојте ги моментите

Испратете слика, споделете слика, зачувајте слика

Уживајте во фотографии од вашиот уред со Android или iOS на големиот екран. Зачувајте ги омилените слики од ТВ и споделете ги со пријателите - користејќи најмногу 10 уреди.

Детали без пречки

Од слики со шум до јасен приказ - уживајте во врвни детали и текстури, дури и во рамните делови од сликата. Поострите слики имаат придобивка од зголемениот контраст кој ја подобрува длабочината на екранот.

Спецификации и функции
Преминете од стандардната телевизија во возбудливиот свет на интернет телевизијата. Поврзете се со различни услуги на интернет преку вградениот Wi-Fi®. Со R55C ќе добиете идеална комбинација од прекрасни Full HD слики и тенок дизајн.
  • Достапни во големина од 102 см (40"), 121 см (48”)

  • Full HD резолуција (1920 x 1080)

  • Јасно зголемување на резолуцијата

  • YouTube™ и многу повеќе

  • Вграден Wi-Fi®

Вид на задно осветлување
Edge LED
Сооднос на сликата
16:9

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичното задно осветлување овозможува подобрена енергетска ефикасност со прилагодување на задното осветлување како што се менува содржината на сликите

  • Режимот за заштеда на енергија овозможува заштеда на енергија со прилагодување на светлината на задното осветлување

  • Режимот за исклучување на задното осветлување овозможува да се заштеди енергија така што ја исклучува сликата со исклучување на екранот на LCD панелот, како и со исклучување на задното осветлување