ТЕЛЕВИЗОРИ

AG8 | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

AG8 Series
Слика од AG8 | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

139 см (55")|164 см (65")

BЕнергетска ознака и информации за производ

2mодели

Освоена награда за препорачан телевизор
од avforums
Најдобри карактеристики
Уживајте во реални црни тонови и прекрасен звук

Погледнете како изгледа реалистичната 4K-забава кога ќе ги споите длабоките црни тонови на нашиот најнов OLED-екран со моќниот процесор X1™ Extreme и Acoustic Surface Audio™. 

Слики и звук во совршена хармонија

Задлабочете се во моментот со реални слики и соодветна акустика. Сликите со врни детали, заедно со нашата технологија Sound-from-Picture Reality™, нудат врвни аудиовизуелни перформанси. 

Поголема моќ, подобри перформанси, повеќе убавина

Нашиот 4K HDR-процесор X1™ Extreme врши моќна обработка на слики во реално време за да создаде извонредно детални слики. Квалитетот на сликите се подобрува до реалистичниот 4K HDR-квалитет.

Сè друго се засенува

Вистинска реалност со длабоки црни тонови и природни бои. Со прецизна и посебна контрола на над 8 милиони самоосветлувачки точки преку процесорот за слика X1™ Extreme. 4K OLED-телевизорот на Sony создава исклучителен и беспрекорен контраст.

Sound-from-Picture Reality™

За разлика од повеќето звучници во телевизорите, звукот излегува од целиот екран и ве опкружува со нови и возбудливи забавни доживувања. Сликата и звукот се во совршена хармонија. 

 • Netflix во 4K HDR
 • Копче за Netflix
Dolby Vision™
Подобрете ја сликата што ја гледате со Dolby Vision™

Внесете реалистичност во сцените со прекрасни светли тонови, подлабоки црни тонови и живописни бои. Dolby Vision е решение за HDR што создава прекрасно доживување како во кино во вашиот дом.

Media Object

Погледнете го видео записот

Брилијантноста на животот прикажана со повеќе бои

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS™-екранот користи поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Прекрасен изглед од сите агли

Прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата. 

Повлекување
 • Поддршка за звучник во вид на лента
 • Организирање на каблите
Android TV
Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој телевизор со Android TV™ од Sony и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Спецификации и функции
Погледнете како изгледа реалистичната 4K-забава кога ќе ги споите длабоките црни тонови на нашиот најнов OLED-екран со Acoustic Surface Audio™.
 • Достапни во големина од 139 см (55"), 164 см (65")

 • Висок динамички опсег 4K

 • 4K HDR Processor X1™ Extreme

 • Acoustic Surface Audio

 • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените во содржината на сликата

 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот