СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

AF9 | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

AF9 Series
Слика од AF9 | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

139 см (55")|164 см (65")

BЕнергетска ознака и информации за производ

2mодели

Најдобри карактеристики
  AF9 AF9 AF8 AF8  
Тип HD 4K HDR 4K HDR
Технологија на приказот OLED OLED
Процесор X1 Ultimate X1 Extreme
Јасност
 • Dual Database Processing
 • Object-based Super Resolution
 • Dual Database Processing
 • -
Контраст
 • Object-based HDR Remaster
 • Dynamic Constrast Enhancer
 • Object-based HDR Remaster
 • Dynamic Constrast Enhancer
Боја
 • Прецизно мапирање на бои
 • Super-bit Mapping 4K HDR
 • Pixel Contrast Booster
 • Прецизно мапирање на бои
 • Super-bit Mapping 4K HDR
 • -
Звук Acoustic Surface Audio + TM Acoustic Surface TM
Резолуција 4K 4K
    Дознајте повеќе за AF8
Максимален контраст во сите бои со OLED

Благодарение на процесорот за слика X1™ Ultimate, овој телевизор со најголем квалитет на слика нуди спој од длабоки црни тонови и природните бои на OLED со Pixel Contrast Booster™ за да добиете бои со поголем контраст при силна осветленост. Сите содржини што ги гледате стануваат пореални со врвни детали и живописни бои.

Беспрекорна реалистичност 

Процесорот за слика X1™ Ultimate, со ненадмината моќ за обработка, открива стотици различни предмети на екранот и интелигентно ги подобрува светлината, деталите и боите за да можат сите содржини да изгледаат остри, светли и неверојатно реалистични.

Распределба на звукот во повеќе димензии

Исто како и во концертните сали, звукот доаѓа кон вас од различни насоки благодарение на Acoustic Surface Audio+™. Трите механизми за придвижување и двата моќни сабвуфери создаваат повеќедимензионален звук што нуди потполно ново забавно доживување. 

Централен уред за прекрасен звук

Користете го вашиот телевизор BRAVIA како централен звучник и слушајте дијалози, вокали и инструменти со исклучителна јасност. Треба само да го поврзете вашиот систем за домашно кино за да уживате во прекрасно доживување како во кино.

Режим за централен звучник
Брилијантноста на животот прикажана со повеќе бои

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS екранот користи поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Android TV™
Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој паметен телевизор со Android™ може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Може да се користи со Apple AirPlay / Apple HomeKit

Со Apple AirPlay може да проследувате видеоснимки и звук кон телевизорот од вашиот iPhone, iPad или Mac. Гледајте филмови и серии од апликацијата Apple TV, омилените апликации, па дури и од Safari. Споделувајте фотографии со сите во просторијата.

Дискретно дизајнирани за екранот

Овој 4K OLED HDR-телевизор има прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата.

Повлекување
Netflix ги препорачува нашите 4K телевизори со Android

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови со наменско копче и гласовна контрола.

Netflix Recommended TV
Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема. Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

Уживајте во ненадмината реалност на овој 4K HDR-телевизор со иновативен OLED-екран, процесор за слика X1™ Ultimate и звук со Acoustic Surface Audio+™.
 • Достапни во големина од 139 см (55"), 164 см (65")

 • Висок динамички опсег 4K

 • Процесор за слика X1™ Ultimate

 • Acoustic Surface Audio+™

 • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот