Совети од експертите: бирање објективи

Сакате ли да ја подобрите вашата фотографија со дополнителни објективи? Гледајте ги советите од експертите за бирање и користење различни објективи за вашиот фотоапарат на Sony.

Решетка

Бен, експертот за фотографија на Sony, објаснува како да добиете снимки што изгледаат професионално со менување на решетката на вашиот објектив.Фокусна должина: макро, телефото и широкоаголни објективи

Дознајте како може да се трансформираат вашите фотографии сликани одблиску, пејзажните и спортските фотографии користејќи објектив со правилната фокусна должина.Директи објективи и објективи за зумирање

Зумирање, фиксна фокусна должина или суперзумирање? Бен, експертот на Sony, ги објаснува придобивките на различните типови објективи и како да бирате меѓу нив.