• Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)

    127.5

   • Тип на сенило

    Kружна форма, во вид на бајонет

   • Додаток

    E приклучок од Sony

   • Минимална решетка (F)

    22

   • Максимален отвор на бленда (F)

    1.8

   • Компатибилност за телеконверзија (x1,4)

    -

   • Ливчиња на решетката

    9

   • Стабилизација на слика (SteadyShot)

    - (вградено во куќиштето)

   • Компатибилност за телеконверзија (x2,0)

    -

   • Пречник на филтерот (мм)

    67

   • Агол на гледање (APS-C)

    19° 1

   • Формат

    35 мм за целосна слика

   • Минимално фокусно растојание

    0,8 м (2,63 ft)

   • Фокусна должина (мм)

    85

   • Агол на гледање (35мм)

    29°

   • Максимален сооднос на зголемување (x)

    0.13

   • Кружна решетка

    Да

   • Групи / елементи на објектив

    8-9

   • Тежина

    371 гр. (13,1 oz.)

   • Димензии (диј. x дол.)

    78 x 82 мм (3 1/8 x 3 1/4 инчи)

  • Сенило (модел): ALC-SH150
  • Предно капаче за објектив: ALC-F67S
  • Задно капаче за објектив: ALC-R1EM