За ова преземање

Ажурирањето е едноставно, а со најновата верзија на фирмверот можете да добиете уште повеќе од Blu-ray-репродукторот.

 • Датум на издавање: 09/03/2012
 • Име: F01.R.0102
 • Модели на кои се однесува: BDP-SX1
 • Предности и подобрувања:
 • Ограничувања: само за употреба со Blu-ray-репродуктори што се продаваат во Европа. Сите модели не се продаваат во сите држави.

Системски побарувања

Вашиот фирмвер може веќе да е ажуриран, особено ако имате најнов модел на Blu-ray-репродуктор. Ако бројот на верзијата е F01.R.0102 или повисок, не треба да ажурирате.

Ако не сте сигурни, лесно можете да проверите која верзија на фирмвер ја имате:

 1. Turn on the Blu-ray player. If it starts to play a disc, press STOP and wait until you see the XrossMediaBar™ menu is displayed on the LCD panel before proceeding
 2. At the XrossMediaBarTM, highlight Setup > System Settings then select ENTER using the arrow keys on the remote control.
 3. Highlight System Information and select ENTER.
 4. On the LCD panel, the firmware version number looks like this:
  "Software Version F01.R.0076" - if the version number is F01.R.0102 or higher, you already have the most recent firmware version.

Инсталирај

Постојат 2 лесни начина за ажурирање на фирмверот од Blu-ray-репродукторот:

 1. Sony домашно аудио и видео : преземања на фирмвер  

  Го препорачуваме овој метод како наједноставен начин за ажурирање. Обично трае околу 15-30 минути. Прво поставете ја опремата, а потоа преземете го ажурирањето преку интернет на Blu-ray-репродукторот.

  Што Ви треба:

  • Етернет-кабел за поврзување на Blu-ray-репродукторот со интернет
  • активна интернет-врска

  Како да се уверите дека ажурирањето оди беспрекорно

  Ажурирањето обично е многу едноставно. Еве како можете да се уверите дека работи правилно првиот пат:

  • Прочитајте ги упатствата внимателно или во спротивно можете да го оштетите Blu-ray-репродукторот.
  • Не исклучувајте го Blu-ray-репродукторот - или не исклучувајте го од струја додека врши ажурирање.
  • Не притискајте ниедно копче, освен копчињата споменати во упатствата.

  Поставување на опремата:

  1. Поврзете го ЛАН-приклучокот на Blu-ray-репродукторот на интернет-извор со помош на етернет-кабел.
  2. Вклучете го Blu-ray-репродукторот. (Ако има диск во репродукторот, извадете го.)

  Земете го ажурирањето:

  1. At the XrossMediaBar TM, select Setup > Network Update using the arrow keys on the remote control and then select ENTER.
  2. The message Perform version update? is displayed on the LCD panel.
  3. Select OK using the remote control, and then press ENTER.
  4. The download process starts and you see the download screen on the LCD panel.
  5. During the download, you see the message */9"on the LCD panel. The * changes to 0 and goes up to 9 during the download process.
  6. After the download is complete, the update starts.
  7. You will see again the message "*/9"on the LCD panel. The * changes to 0 and goes up to 9 during the update process.
  8. When the green LED at the front of the main body turns off, the update is complete. The player automatically turns off -Don't use or turn off the player until the update is complete.
  9. Turn the player back on.
  10. Check the firmware version. If the version number is F01.R.0102, the firmware update was successful.

  Решавање проблеми

  Што да направите ако имате проблеми со ажурирање на фирмверот на Blu-ray-репродукторот преку интернет.

  • The message "The batteries are insufficiently charged. Charge the batteries and try again." is displayed in the LCD panel.
   Charge the batteries and try again.

  • The message "Connection status cannot be confirmed" shows on the LCD panel.
   The problem might be with the network connection.
   1. Check the LAN cable is connected.
   2. In the network settings, check you have confirmed whether or not your Blu-ray player has its own IP address. (If you use a proxy server, type the IP address of the proxy you use – instead of the proxy host name – into the Proxy Server field.)
   3. Try the update again.

  • Енергијата се исклучила додека траеше ажурирањето.
   Вклучете го репродукторот и обидете се повторно да ажурирате.

  • Ажурирањето трае повеќе од 30 минути и сè уште не е завршено.
   1. Исклучете го кабелот од струја, а потоа поврзете го повторно по неколку минути.
   2. Вклучете го репродукторот за Blu-ray-дискови.
   3. Обидете се повторно со постапката за ажурирање.
    Сè уште не работи? Тогаш контактирајте со службата за поддршка на корисници од Sony

Информации за датотеката

Име на датотека

 • UPDATA_F01R0102.ZIP