За ова преземање

За оваа надградба (15/12/2011 г.)

Ви благодариме за постојаниот интерес за производите на Sony.

Sony секогаш се грижи за квалитетот и задоволството на корисниците, па затоа нуди надградба на фирмверот за заменливите објективи за дигиталниот фотоапарат NEX-C3. Ве молиме видете во делот "Преземање и инсталација" на оваа страница за тоа како да ја преземете и инсталирате надградбата.

Важно:

Ако имате некаков проблем со надградбата на фирмверот, Ве молиме контактирајте со SonyПотврдете ја верзијата на фирмверот на Вашиот фотоапарат:

Следете ги инструкциите дадени подолу за да ја проверите верзијата на фирмверот на Вашиот фотоапарат.

 • If the firmware version of NEX-C3 is Ver.02 or later, the upgrade is not required.
 1. Изберете Menu (Мени) --> Setup (Поставување) --> Version (Верзија) на фотоапаратот.
 2. Се прикажува верзијата на фирмверот како што е прикажано подолу.

Модели на кои се однесува

 • NEX-C3 со фирмвер Ver.02 (Верзија 02) или постара

Подобрувања

Оваа услужна програма го надградува фирмверот NEX-C3 на верзија 02 и ги обезбедува следниве предности:

 • Компатибилност со адаптер за монтирање "LA-EA2".


Забелешка: "Функциите Face Detection (Препознавање лице)" и "Smile Shutter (Бленда со функција за насмевка)" не работат кога го користите адаптерот за монтирање "LA-EA2".

Системски побарувања

 • Компјутерски хардвер
  • CPU: Intel processor
  • Простор на тврдиот диск: 200 МБ или повеќе
  • РАМ: 256 МБ или повеќе
 • Извор на енергија за фотоапаратот
  • Целосно наполнета батерија на полнење NP-FW50
   или
   Адаптер за наизменична струја AC-PW20 (се продава посебно)

   Забелешка: Може да се изврши надградба само кога нивото за наполнетост на батеријата покажува (три цртички) или повеќе. Препорачуваме да користите целосно наполнета батерија или адаптер за наизменична струја AC-PW20 (се продава посебно).
 • УСБ-кабел доставен со фотоапаратот

  Забелешка: Функционалноста со ажурирањето не се гарантира со кој било друг УСБ-кабел.

Инсталирај

Важни забелешки:

 • Кога вршите надградба на фирмверот, користете целосно наполнета батерија на полнење NP-FW50 или адаптер AC-PW20 (се продава посебно).
 • Не вадете ја батеријата или адаптерот за време на надградбата затоа што фотоапаратот може да не функционира поради ненадејно исклучување.
 • Претходно извадете ја мемориска картичка од камерата.

Чекор 1: преземете го софтверот за надградба на фирмверот

 1. Уверете се дека сте најавени како корисник со администраторски права.
 2. After Откако ќе го прочитате одрекувањето од одговорност, кликнете на копчето [Download (Преземи)] подолу.
 3. Ќе започне преземањето на датотеката [NEX-C3V2_Update1112a.dmg] (76,3 МБ (76.291.491 бајти)).
 4. Зачувајте ја датотеката на работната површина на Вашиот компјутер (препорачано).

Чекор 2: надградете го фирмверот на Вашиот фотоапарат

 1. Затворете ги сите отворени програми на компјутерот.
 2. Кликнете двапати на преземената датотека [NEX-C3V2_Update1112a.dmg]. Не поврзувајте го фотоапаратот во оваа фаза.
 3. Кликнете двапати на иконата [NEX-C3V2_Update1112a] што се наоѓа на работната површина.
 4. Кликнете двапати на иконата [FirmwareUpdater].
 5. За да вчитате наставка на јадро, во пораката се бара од вас да ѝ дозволите на апликацијата да направи промени. Внесете ја лозинката за административната сметка. 6. Firmware Updater (Програмата за ажурирање на фирмверот) започнува. 7. Вклучете го фотоапаратот.
 8. Според инструкциите на прозорецот Firmware Updater (Софтвер за ажурирање на фирмверот), изберете Menu (Мени) --> Setup (Поставување) --> USB Connection (УСБ-врска) на фотоапаратот и проверете дали е избрано Mass Storage (Масовно чување).
  Ако е избран друг режим различен од Mass Storage (Масовно чување), изберете Mass Storage (Масовно чување). 9. Извадете ја мемориската картичка од фотоапаратот ако претходно не сте ја извадиле.
 10. Поврзете го фотоапаратот на компјутерот со приложениот УСБ-кабел.
  Забелешка: Кога фотоапаратот е поврзан на компјутерот, ЛЦД-екранот на фотоапаратот се исклучува. Продолжете на следниот чекор.
  Ако ЛЦД-екранот од фотоапаратот не се исклучи, обидете се со еден од следниве методи:
  • Исклучете го УСБ-кабелот од апаратот и повторно вклучете го.
  • Ако има друг УСБ-приклучок на компјутерот, поврзете го УСБ-кабелот на тој приклучок.
 11. Откако ќе го потврдите горенаведеното, кликнете Next (Следно) на прозорецот од Софтверот за ажурирање на фирмверот. На прозорецот од Софтверот за ажурирање на фирмверот се појавува Слика 1, а на ЛЦД-екранот од фотоапаратот се појавува Слика 2.
  Забелешка: Отсега па натаму, воопшто не исклучувајте го фотоапаратот додека не заврши постапката на надградба.

  Слика 1


  Слика 2


 12. Откако ќе ги потврдите екраните за Слика 1 и Слика 2, кликнете Next (Следно). На долниот лев дел од екранот се прикажуваат тековната верзија и верзијата по надградбата. (Слика 3)
 13. Откако ќе потврдите дека Current version (Тековна верзија) е Ver.1 (Верзија 1), клинете Next (Следно).

  Ако Current version (Тековна верзија) е Ver.2 (Верзија 2), не е потребна надградба. Според пораката, запрете ја УСБ-врската и кликнете Finish (Заврши). Исклучете го фотоапаратот, извадете ја батеријата и/или адаптерот, повторно ставете ја батеријата или повторно поврзете го адаптерот и вклучете го фотоапаратот.

  Слика 3


 14. Се појавува екранот за слика 4.

  Слика 4


 15. Притиснете го центарот на повеќефункциското тркалце за повторно поставување на фотоапаратот.


  Забелешка: Екранот ќе се исклучи кога ќе се притисне центарот на контролното тркало. Продолжете на следниот чекор.

 16. Кликнете Next (Следно) на прозорецот од Софтверот за ажурирање на фирмверот.
 17. По повторното поставување, ќе се потврди повторното поврзување на фотоапаратот и ќе се појави екранот на Слика 5.
 18. Кликнете Run за да почне надградбата. За време на надградбата се прикажува лентата за напредок (околу 5 минути).
  Забелешка: никогаш не исклучувајте го фотоапаратот ниту УСБ-кабелот за време на надградбата.

  Слика 5


 19. Кога ќе заврши надградбата, се појавува екранот за Слика 6. Кликнете Finish (Заврши) и исклучете го УСБ-кабелот.

  Слика 6


 20. Исклучете го фотоапаратот, извадете ја батеријата и/или адаптерот, повторно ставете ја батеријата или повторно поврзете го адаптерот и вклучете го фотоапаратот.

Чекор 3: Потврдете дека верзијата на фирмверот на Вашиот фотоапарат е верзија 0.2.

 1. Изберете Menu (Мени) --> Setup (Поставување) --> Version (Верзија) на фотоапаратот.
 2. Се прикажува верзијата на фирмверот како што е прикажано подолу.

Чекор 4: Преземете ги упатствата кои ги опишуваат новите достапни функции и како да ги користите.

Сите нови функции објаснети во упатствата подолу се вклучени во оваа надградба на фирмверот (верзија 02).

Информации за датотеката

Име на датотека

 • NEX-C3V2_Update1112a.dmg

Големина на датотека

 • -