• Компатибилност со објективи

    Објективи со E приклучок од Sony

   • Монтажа на објектив

    E-приклучок

   • Тип на сензор

    APS-C

   • Број на точки (ефективни)

    Прибл. 24,2 милиони точки

   • Систем за заштита од прав

    Заштитен слој од напојување на оптичкиот филтер и ултрасоничниот механизам за вибрации

   • Тип на сензор

    Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

   • Сооднос на слика на сензор за слика

    3:2

   • Број на точки (вкупно)

    Прибл. 25,0 милиони точки

   • Режими за квалитет на слика

    RAW, RAW и JPEG, JPEG Extra fine, JPEG Fine, JPEG Standard

   • Ефект на слика

    13 режими: Правење постери (во боја, црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (R, G, B, Y), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка, меки и осветлени тонови, мек фокус, HDR слика, богати црно-бели тонови, минијатурен ефект, водени бои, илустрација

   • Простор на бои

    sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOSâ„¢ Color

   • Креативен стил

    Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија (чекори за контраст од -3 до +3, чекори за заситеност од -3 до +3, чекори за острина од -3 до +3) (се испорачува и со стилска кутија 1-6)

   • Големина на слика (точки), панорама

    Широко: хоризонтално 12.416 x 1.856 (23M), вертикално 5.536 x 2.160 (12M), Стандардно: хоризонтално 8.192 x 1.856 (15M), вертикално 3.872 x 2.160 (8,4M)

   • Големина на слика (точки), 16:9

    L: 6000 x 3376(20M), M: 4240 x 2400(10M), S: 3008 x 1688(5,1M)

   • Формат за снимање (фотографија)

    JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер.2.3, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

   • Големина на слика (точки), 3:2

    L: 6000 x 4000(24M), M: 4240 x 2832(12M), S: 3008 x 2000(6,0M)

   • Функции со динамички опсег

    Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег: Разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1,0-6,0 EV, 1,0 EV чекор)

   • Снимање во RAW формат

    14 бита

   • Простор на бои

    xvYCC стандард (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOSâ„¢ Color

   • Функции за видео

    Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, чувствителност при AF со следење, брзина на придвижување на AF, бленда со автоматско бавно затворање, приказ на информации за HDMI (избор за вклучување/исклучување), временски код/кориснички информации, профил на слика, креативен стил, ефекти на слики, контрола на снимање, двојно снимање на видео, поставување на обележувач, избор на PAL/NTSC, помош за приказ на гамата

   • Профил на слики

    Да (исклучено / PP1-PP9) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои (видео, фотографија, кино, професионално, ITU709 матрица, црно-бело, S-Gamut, S-Gamut3.Cine, S-Gamut3), заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

   • Големина на слика (точки)

    XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p/100Mbps, 30p/60Mbps, 24p/100Mbps, 24p/60Mbps), XAVC S HD: 1920 x 1080 (60p/50Mbps, 30p/50Mbps, 24p/50Mbps, 120p/100Mbps, 120p/60Mbps), AVCHD: 1920 x 1080 (60p/28Mbps/PS, 60i/24Mbps/FX, 60i/17Mbps/FH, 24p/24Mbps/FX, 24p/17Mbps/FH), MP4: 1920 x 1080 (60p/28Mbps, 30p/16Mbps), 1280 x 720 (30p/6Mbps)

   • Формат за снимање

    Усогласеност со XAVC S / AVCHD формат вер. 2.0 / MP4

   • Видео компресија

    XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264, MP4: MPEG-4 AVC/H.264

   • Големина на слика (точки), PAL

    XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p/100Mbps, 25p/60Mbps), XAVC S HD: 1920 x 1080 (50p/50Mbps, 25p/50Mbps, 100p/100Mbps, 100p/60Mbps), AVCHD: 1920 x 1080 (50p/28Mbps/PS, 50i/24Mbps/FX, 50i/17Mbps/FH, 25p/24Mbps/FX, 25p/17Mbps/FH), MP4: 1920 x 1080 (50p/28Mbps, 25p/16Mbps), 1280 x 720 (25p/6Mbps)

   • Формат за снимање на звук

    XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator, MP4: MPEG-4 AAC-LC 2-кан.

   • Снимање со висока стапка на слики

    NTSC: 1920 x 1080 (24p/12Mbps, 30p/16Mbps), PAL: 1920 x 1080 (25p/16Mbps)

   • HDMI излез за јасна слика

    NTSC: 3840 x 2160 (30p/24p) / 1920 x 1080 (60p/24p) / 1920 x 1080 (60i),YCbCr 4:2:2 8 бита/ RGB 8 бита, PAL: 3840 x 2160 (25p) / 1920 x 1080 (50p) / 1920 x 1080 (50i),YCbCr 4:2:2 8 бита/ RGB 8 бита

   • Отвор за медиуми за складирање

    Повеќе отвори за Memory Stick Duo/ SD мемориска картичка

   • Компатибилни медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD мемориска картичка, SDHC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD мемориска картичка, microSDHC мемориска картичка, microSDXC мемориска картичка

   • NR за повеќе слики

    Автоматски/ ISO 100 до 51200

   • Намалување на шумот

    NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: Избор на нормално/ниско/исклучено

   • Детално прилагодување на AWB

    G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)

   • Режими на балансот на белата боја

    Автоматски баланс на белата боја / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / температура на бои (од 2500 до 9900 K) и филтер за бои (од G7 до M7: 57 чекори, од A7 до B7: 29 чекори) / прилагодено / под вода

   • Снимање на група

    3 слики, можност за избор на H/L

   • AF режим

    Автоматски AF (AF-A), AF за единечни снимки (AF-S), континуиран AF (AF-C), директен рачен фокус (DMF), рачен фокус

   • Вид на фокусирање

    Брз хибриден AF(AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

   • Опсег на чувствителност

    EV-1 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

   • Други карактеристики

    AF со заклучување, AF на очи, контрола со предвидување, заклучување на фокусот; AF кој се активира на ниво на окото и детално прилагодување на AF (и двете функции се достапни само со прикачување на изборниот LA-EA2 или LA-EA4), AF осветлување (вградено, со LED светилки, опсег: Прибл. 0,30-3 м), вклучен AF

   • Вид на фокусирање со LA-EA3

    Избор на откривање фаза/откривање контраст 1

   • Површина на фокусирање

    Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 169 точки(AF со откривање на контраст)) / зона / центрирано / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка која се проширува/ AF со заклучување (широкоаголно / зона / центрирано / флексибилна точка (S/M/L)/флексибилна точка која се проширува)

   • Точка на фокусирање

    425 точки (AF со откривање на фаза) / 169 точки (AF со откривање на контраст)

   • Автоматско (AE) снимање група слики

    Групирање: Единечно/групирање: Конт., избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

   • Режим на мерење

    Повеќе сегменти; Центрирано; Во точка

   • Компензација на експозицијата

    +/-5,0 EV (во чекори од 1/3 EV или 1/2 EV)

   • Сензор за мерење

    Exmor CMOS сензор

   • AE заклучување

    Достапно со копче за AE заклучување. Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Може да се оневозможи преку менито.

   • Вид на мерење

    Мерење со проценка на 1200 зони

   • Чувствителност на мерење

    EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

   • ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

    Фотографии: ISO 100-25600 (може да се зголеми до 51200), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: ISO 100-25600 еквивалент, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400 еквивалент, можност за избор на долна и горна граница)

   • Избор на сцени

    Портрет, пејзаж, макро, спортски случувања, зајдисонце, ноќен портрет, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, спречување на заматувањето на движењата

   • Режими на експозиција

    Автоматски (iAuto, врвен автоматски режим), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), избор на сцени, режим на панорама, видео/висока стапка на слики (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M))

   • Вид на визир

    XGA OLED електронски визир (во боја) од 1,0 см (тип 0,39)

   • Приказ на визирот

    Графички приказ / приказ на сите информации / без приказ на информации / хистограм / дигитална либела

   • Прилагодување на диоптер

    -4,0 до +3,0м-1

   • Број на точки

    2.359.296 точки

   • Зголемување

    Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

   • Контрола на светлина (визир)

    Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

   • Контрола на температурата на бојата

    Рачно (5 чекори)

   • Eye Point

    Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1м-1(CIPA стандард)

   • Избор на стапката на слики на визирот

    Да (1x, 2x)

   • Покриеност на поле

    100%

   • Приказ од прилагодување на сликата

    Вклучено/исклучено

   • Вкупен број на точки

    921.600 точки

   • Зголемување на фокус

    5,9x, 11,7x

   • Контрола на светлина (LCD)

    Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

   • Црни и бели ленти

    Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

   • Избирач на екран (визир/LCD)

    Автоматски/рачно

   • Тип на монитор

    7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

   • LCD екран

    Графички приказ / приказ на сите информации / без приказ на информации / хистограм / дигитална либела / информации за снимањето во режим на визир

   • Изострување со рачен фокус

    Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта)

   • Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

    Вклучено/исклучено

   • Прилагодлив агол

    Нагоре прибл. 90 степени, надолу прибл. 45 степени

   • Компензација на објектив

    Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

   • Процесор на слика

    BIONZ X™

   • Други

    Минимална брзина на блендата при автоматско ISO, надгледување со осветлен приказ, информации за авторски права, поставување име на датотека

   • Паметен зум (фотографија)

    M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2,0x

   • Функција за откривање на лице

    Вклучено / вклучено (регистрирање на лице) / исклучено, регистрирање на лице, избор на лице (макс. број на лица кои може да се откријат: 8)

   • Дигитален зум (фотографија)

    L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x

   • Автоматско обликување на предмети

    Да

   • PlayMemories Camera Apps™

    Да

   • Ротирачки прстен за зумирање

    Да

   • Дигитален зум (видео)

    Прибл. 4x

   • Јасно зумирање на слики

    Фотографија / Видео: Прибл. 2x

   • Тивко фотографирање

    Да, вклучено/исклучено

   • Електронска предна завеса на бленда

    Да, вклучено/исклучено

   • Брзина на блендата

    Фотографии: 1/4000 до 30 сек., Светилка, Видеоснимки: 1/4000 до 1/4 (чекор од 1/3), NTSC: До 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање), PAL: До 1/50 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/25 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

   • Синхронизација на блиц. Брзина

    1/160 сек.

   • Вид на бленда

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Steadyshot

    Не е поддржано (објективот нуди стабилизација на сликата)

   • Режими на блиц

    Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), синхронизација со голема брзина 2, безжична контрола 2

   • Покриеност на блицот

    16мм (фокусната должина е испечатена на куќиштето на објективот)

   • Време на обновување на блицот

    Прибл. 4 сек.

   • Компензација на блиц

    +/-3.0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

   • Контрола на блицот

    Вграден блиц

   • Број на водичот.

    6 (во метри при ISO100)

   • Групирање на блиц

    Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

   • Контрола

    Пред-блиц TTL

   • Компатибилност со надворешен блиц

    Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси. Прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување.

   • Безжична контрола

    Да (безжичен блиц со контрола на соодносот за осветлување)

   • Заклучување на FE ниво

    Да

   • Брзина (прибл. макс.)

    Континуиран режим: 11 fps (Hi+), 8 fps (Hi), 6 fps (Mid), 3 fps (Lo) 3

   • Режими на придвижување

    Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање (конт., единечно, баланс на белата боја, DRO)

   • Број на слики што може да се снимат (прибл.)

    44 слики (JPEG Extra fine L), 47 слики (JPEG Fine L), 55 слики (JPEG Standard L), 21 слика (RAW), 21 слика (RAW и JPEG) 3

   • Тајмер

    10 сек. доцнење/5 сек. доцнење/2 сек. доцнење/континуирано снимање со тајмер (3 слики по 10 сек. доцнење/5 слики по 10 сек. доцнење/3 слики по 5 сек. доцнење/5 слики по 5 сек. доцнење/3 слики по 2 сек. доцнење/5 слики по 2 сек. доцнење)/групирање со тајмер (исклучен/2 сек. доцнење/5 сек. доцнење/10 сек. доцнење)

   • Режими на репродукција

    Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (максимално зголемување L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, панорамско придвижување, избор на папка (фотографија / датум / MP4 / AVCHD / XAVC S HD / XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита

   • Приклучок за повеќе интерфејси

    Да

   • Безжичен LAN (вграден)

    Компатибилност со Wi-Fi®, IEEE802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz) 4 Репродукција на фотографии и видеоснимки на паметни телефони, компјутери и телевизори

   • HD излез

    HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA Sync (мени за поврзување), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки, репродукција на 4K фотографии

   • NFC™

    Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag, далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир)

   • Повеќе / микро USB приклучок

    Да 5

   • Компјутерски интерфејс

    Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

   • Други

    Приклучок за микрофон (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

   • Микрофон

    Вграден стерео микрофон или XLR-K2M / XLR-K1M / ECM-XYST1M (се продава одделно)

   • Звучник

    Вграден, моно

   • Стандарди за компатибилност

    Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

   • Мемориска функција

    Да (2 комплета)

   • Вид на прилагодена функција

    Прилагодено поставување на копчиња, поставки кои може да се програмираат

   • Траење на батеријата (фотографии)

    Прибл. 350 снимки (визир) / прибл. 400 снимки (LCD екран) (CIPA стандард)

   • Надворешно напојување

    AC адаптер AC-PW20 (се продава одделно)

   • Траење на батеријата (видео)

    Реално 6 7: Прибл. 70 мин. (визир) / прибл. 75 мин. (LCD екран) (CIPA стандард), континуирано 6 8: Прибл. 115 мин. (визир) / прибл. 115 мин. (LCD екран) (CIPA стандард)

   • Испорачана батерија

    Комплет со батерија на полнење NP-FW50

   • Димензии (Ш x В x Д)

    Прибл. 120 x 66,9 x 48,8 мм

   • Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

    Прибл. 361 гр. (само куќиште) /Прибл. 404 гр. (со батерија и Memory Stick PRO Duo)

   • Работна температура

    32°-104°F / 0-40°C

   • Можности за безжично и мрежно поврзување

    NFC функции со еден допир

  • Батерија на полнење NP-FW50, лента за на рамо, капаче за приклучок за галантерија, капаче за окулар, микро USB кабел, SELP1650