Модели на кои се однесува

Оваа информација е наменета за следниве модели на Blu-ray Disc плеери:

 • BDP-S185 / S186

За ова преземање

Ажурирањето е едноставно, а со најновата верзија на фирмверот можете да добиете уште повеќе од Blu-ray-репродукторот.

 • Име: Фирмвер за Blu-ray-репродуктор на верзија M09.R.0070
 • Датум на издавање: 26-12-2014
 • Предности и подобрувања:
 • Ограничувања: само за употреба со Blu-ray-репродуктори што се продаваат во Европа. Сите модели не се продаваат во сите држави.

Вашиот фирмвер може веќе да е ажуриран, особено ако имате најнов модел на Blu-ray-репродуктор. Ако бројот на верзијата е M09.R.0070 или повисок, не треба да ажурирате.

Ако не сте сигурни, лесно можете да проверите која верзија на фирмвер ја имате:

 1. Вклучете го телевизорот и проверете дали е приклучен на влезот на којшто е приклучен Blu-ray-репродукторот, па ако репродукторот е приклучен на приклучокот ХДМИ 2, одберете ХДМИ 2 како влез.
 2. Вклучете го Blu-ray-репродукторот. Ако започне да репродуцира диск, притиснете STOP (ЗАПРИ) и почекајте додека не го видите синиот екран за Blue-ray од Sony.
 3. Во XrossMediaBarTM, означете Setup (Поставување) > System Settings (Системски поставки) , а потоа изберете ENTER (ВНЕСИ) со помош на копчињата со стрелки на далечинскиот управувач.
 4. Означете System Information (Информации за системот) и изберете ENTER (ВНЕСИ).
 5. На телевизискиот екран, верзијата на фирмверот изгледа вака:
  "Software Version M09.R.0070" - ако бројот на верзијата е M09.R.0070 или повисок, веќе ја имате најновата верзија на фирмверот.

Постојат 2 лесни начина за ажурирање на фирмверот од Blu-ray-репродукторот:

Sony домашно аудио и видео : преземања на фирмвер  

Го препорачуваме овој метод како наједноставен начин за ажурирање. Обично трае околу 15-30 минути. Прво поставете ја опремата, а потоа преземете го ажурирањето преку интернет на Blu-ray-репродукторот.

Што Ви треба:

 • Етернет-кабел за поврзување на Blu-ray-репродукторот со интернет
 • активна интернет-врска
 • компатибилен телевизор

Како да се уверите дека ажурирањето оди беспрекорно

Ажурирањето обично е многу едноставно. Еве како можете да се уверите дека работи правилно првиот пат:

 • Прочитајте ги упатствата внимателно или во спротивно можете да го оштетите Blu-ray-репродукторот.
 • Не исклучувајте го Blu-ray-репродукторот - или не исклучувајте го од струја додека врши ажурирање.
 • Не притискајте ниедно копче, освен копчињата споменати во упатствата.

Поставување на опремата:

 • Вклучете го телевизорот и проверете дали е поставен на влезот на кој е поврзан Blu-ray-репродукторот. (Ако репродукторот е поврзан на приклучок АВ 2, одберете АВ 2 како влез.)
 • Поврзете го ЛАН-приклучокот на Blu-ray-репродукторот на интернет-извор со помош на етернет-кабел.
 • Вклучете го Blu-ray-репродукторот. (Ако има диск во репродукторот, извадете го.)

Земете го ажурирањето:

 • Во XrossMediaBar TM изберете Setup (Поставување) > Network Update (Мрежно ажурирање) со помош на копчињата со стрелки на далечинскиот управувач и изберете ENTER (ВНЕСИ).
 • На телевизорот се прикажува пораката Perform version update (Да се изврши ажурирање на верзијата)? .
 • Изберете OK на далечинскиот управувач, а потоа притиснете ENTER (ВНЕСИ).
 • Почнува процесот на преземање и на телевизорот можете да го видите екранот за преземање.
 • За време на ажурирањето, на телевизорот ќе ја видите пораката */9". * се менува во 0 и оди до 9 за време на процесот на преземање.
 • Откако ќе заврши преземањето, започнува ажурирањето.
 • На телевизорот повторно ќе ја видите пораката "*/9". * се менува во 0 и оди до 9 за време на процесот на ажурирање.
 • Ажурирањето е завршено кога репродукторот автоматски ќе се исклучи. Не користете го и не исклучувајте го репродукторот додека не заврши ажурирањето.
 • Повторно вклучете го репродукторот.
 • Проверете ја верзијата на фирмверот. Ако бројот на верзијата е M09.R.0070, ажурирањето на фирмверот е успешно.

Решавање проблеми

Што да направите ако имате проблеми со ажурирање на фирмверот на Blu-ray-репродукторот преку интернет.

 • На телевизорот се прикажува пораката „Connection status cannot be confirmed (Статусот за поврзување не може да се потврди)“.
  Проблемот може да е во мрежното поврзување.
  1. Проверете дали ЛАН-кабелот е поврзан.
  2. Во мрежните поставки проверете дали сте потврдиле дали репродукторот за Blu-ray-дискови има своја ИП-адреса или не. (Ако користите прокси-сервер, внесете ја ИП-адресата од користениот прокси-сервер наместо името на прокси-серверот-домаќин во полето Proxy Server (Прокси-сервер).
  3. Обидете се повторно да ажурирате.

 • Енергијата се исклучила додека траеше ажурирањето.
  Вклучете го репродукторот и обидете се повторно да ажурирате.

 • Ажурирањето трае повеќе од 30 минути и сè уште не е завршено.
  1. Исклучете го кабелот од струја, а потоа поврзете го повторно по неколку минути.
  2. Вклучете го репродукторот за Blu-ray-дискови.
  3. Обидете се повторно со постапката за ажурирање.
   Сè уште не работи? Тогаш контактирајте со службата за поддршка на корисници од Sony

Користење на диск за снимање ЦД-Р