Модели на кои се однесува

Оваа информација е наменета за следниве модели:
 • TA-ZH1ES

За ова преземање

Предности и подобрувања

 • Поправени се симптомите каде што не можат да се поврзат повторно со компјутер кога се полнат преку влезот на TA-ZH1ES по поврзувањето со компјутер

Информации за датотеката

Име на датотека

 • Системски софтвер за засилувач за слушалки верзија 1.0.3 (Mac)

Верзија на датотека

 • 1.0.3

Големина на датотека

 • 1.06 МБ (1.121.149 бајти)

Датум на издавање

 • 21/03/2017

Подготовка

Проверете ја верзијата на софтверот

Ако не сте сигурни, лесно можете да проверите која е тековната верзија на фирмверот што ја имате:

 1. Поврзете го приклучокот за USB-B од главниот уред на компјутерот.
  Вклучете го главниот уред и поставете го влезот на [PC(USB-B)].
 2. Извршете ја преземената програма за ажурирање.
 3. Кликнете на [Connect] (Поврзи) по извршувањето на програмата за ажурирање.
 4. По поврзувањето со главниот уред, ќе се појави следниов екран.
  Може да ја проверите тековната верзија на софтверот.

Важно известување

 • По ажурирањето, не можете да се вратите на оригиналната верзија на софтверот.
 • Прекинете ја репродукцијата на музика при ажурирањето.
 • При ажурирањето, не правете го следново:
  1. Исклучување на овој производ.
  2. Не исклучувајте го кабелот USB-кабелот што ги поврзува главниот уред и компјутерот.
  3. Не користете ги главниот уред и далечинскиот управувач.
  4. Не кликнувајте на [Disconnect] (Исклучи).

Инсталирај

Чекор 1: Инсталирајте го ажурирањето

 1. Преземете ја датотеката на компјутерот.
 2. Проверете дали големината на преземената датотека е точна.
 3. Извлечете ја датотеката за ажурирање.
  Кликнете двапати на датотеката за ажурирање.

  БЕЛЕШКА: во зависност од околината на оперативниот систем што го користите, може да се отпакува истовремено со преземањето или е можно да не може да се отпакува како што е опишано погоре.
  Во тој случај, користете алатка за отпакување.
 4. Кликнете на [Update] (Ажурирај).
 5. Кога ажурирањето ќе започне, ќе се појави следниов екран.
 6. Кога ажурирањето ќе заврши, ќе се појави следниов екран.
  Кликнете на [Exit] (Излези).
 7. Исклучете го кабелот за напојување од главниот уред.

Чекор 2: Потврдете дека ажурирањето е успешно

 1. Проверете дали софтверот е ажуриран на најновата верзија.
  Верзијата на софтверот може да ја проверите во „Check the software version“ (Провери ја верзијата на софтверот).

  Забелешка: кога ќе кликнете на [Disconnect] (Исклучи) во текот на ажурирањето или ако ажурирањето прекине на половина,
  прочитајте од процесот „Check the software version“ (Провери ја верзијата на софтверот).