Како да го поврзете вашиот мобилен уред со телевизорот преку NFC

Употребете NFC за да го поврзете телевизорот BRAVIA на мобилниот уред

Може да го поврзете телевизорот BRAVIA на мобилен уред со вклучен NFC само со допир на уредот и далечинскиот управувач од телевизорот.

Прво треба да го поставите NFC. Еве водич со детални објаснувања.

Прво, најдете го бројот на моделот од телевизорот

Треба да го знаете ова бидејќи различни телевизори имаат различни процеси за поставување.

За броевите на модели:

 • KDL-42W706B/32W706B
 • KDL-42W705B/32W705B
 1. Вклучете го NFC (блиску до полето на комуникација) на мобилниот уред
 2. Држете го уредот 2 секунди до ознаката на далечинскиот управувач од телевизорот
 3. Треба да видите порака за потврда на долниот дел од телевизискиот екран на која пишува дека NFC е поставен

За други телевизори од Sony со можност за NFC

 1. Вклучете го телевизорот и притиснете го копчето HOME (Почеток) на далечинскиот управувач
 2. Изберете Settings (Поставки) > One-touch Remote Control Setup (Поставување со еден допир на далечинскиот управувач) > Register (Регистрирај)
 3. Следете ги упатствата прикажани на екранот
 4. Вклучете го NFC на мобилниот уред

Сега се подготвени и паметниот телефон и телевизорот, па може да ги поврзете. Прво проверете дали е отклучен уредот.

 1. Држете го телефонот со задната страна свртена кон задната страна од далечинскиот управувач
 2. Ќе добиете порака дека сте поврзани