• Sony G

    ДА

   • Интелигентно зумирање

    до 28x (со VGA)

   • Carl Zeiss® Vario-Tessar® објектив

    НЕ

   • F

    2.4-5.9

   • Оптички зум

    5x

   • Прецизен дигитален зум

    Прибл. 10x (вкупно)

   • Фокусно растојание (ф = мм)

    4.25-21.25, 24-120

   • Пречник на филтерот (мм)

    НЕ

   • NightShot

    НЕ

   • Макро (см)

    Широкоаголен: Прибл. 5-бесконечност, теле: Прибл. 50-бесконечност (во автоматски режим)

   • Компатибилност со објективи за конверзија

    НЕ

   • NightFraming

    НЕ

   • Вид на CCD

    Exmor R™ CMOS сензор

   • Големина (инчи)

    1/2,4

   • Бленда со функција за насмевка

    ДА

   • Предупредување за тресење на раката

    ДА

   • Намалување на шумот при бавно затворање на блендата

    ДА

   • Мерење на светлината (повеќе шари)

    ДА

   • Метод на автоматски фокус (интелигентен)

    ДА, НЕ

   • Приоритетен режим на решетка

    НЕ

   • Површина на автоматски фокус (точка)

    ДА

   • Поставување на острината

    НЕ

   • AF осветлување

    ДА

   • ISO чувствителност (REI)

    ДА (автоматски, 160, 200, 400, 800, 1600, 3200)

   • Пред-блиц

    ДА

   • Баланс на белата боја

    Автоматски, дневна светлина, облачно, флуоросцентно1, флуоросцентно2, флуоросцентно3, блескаво, блиц, со едно притискање, поставување со едно притискање

   • Bionz процесор

    ДА

   • Ефективни пиксели (милиони точки)

    Прибл. 10.2

   • Ограничувања на далечината при користење на блицот (м)

    0.2-5 (широкоаголно), 0.5-2 (теле)

   • Контрола на екпозицијата

    +/- 2.0EV, 1/ 3 EV чекор

   • Дотерување на заситеноста

    НЕ

   • Метод на автоматскиот фокус (единечен)

    НЕ

   • Откривање на лице

    ДА

   • Автоматски режим на брзината на блендата (сек.)

    2" - 1/1600

   • Автоматски режим на решетка

    ДА

   • Аналогно/дигитално претворање (DXP) (битови)

    12

   • Поставување на контрастот

    НЕ

   • Блиц автоматски синхронизиран со дневната светлина

    ДА

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Површина на автоматскиот фокус (во повеќе точки)

    ДА, НЕ

   • Избор на сцени

    Висока чувствителност, мек кадар, пејзаж, портрет во самрак, самрак, гастрономски, куќни миленичиња, плажа, снег, огномет, подводно

   • Рачен режим на решетка

    НЕ

   • Режим на блиц

    Автоматски, наместен блиц, бавна синхронизација, без блиц

   • Рачен фокус

    НЕ

   • Чист RAW NR

    ДА

   • Однапред поставен фокус

    НЕ

   • Super SteadyShot можност

    НЕ

   • Оптички SteadyShot можности

    ДА

   • SteadyShot можности

    НЕ

   • AF осветлување

    ДА

   • Режим на блиц

    Автоматски, наместен блиц, бавна синхронизација, без блиц

   • Блиц автоматски синхронизиран со дневната светлина

    ДА

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Автоматско надгледување на јасноста

    ДА

   • Електричен визир

    НЕ

   • Вкупен број на точки на LCD екран

    230.400

   • Големина на екранот (инчи)

    2.7

   • Вид на LCD монитор

    TFT

   • Оптички визир

    НЕ

   • Големина на фотографија (10 милиони точки 3648 x 2736)

    ДА, НЕ

   • Панорама

    (7152 x 1080) / (4912 x 1080) / (4912 x 1920) / (3424 x 1920)

   • Интервал на забрзано снимање (приближно, во секунди)

    0.1

   • Големина на подвижна слика (3,1 милиони, 2048 x 1536)

    ДА, НЕ

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Секвенцијален режим (снимки)

    10

   • DCF (Правило за конструирање на систем на архивирање кај камерите)

    ДА

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick™ Duo, Memory Stick PRO Duo™. Memory Stick PRO Duo™ со висока брзина (без предност во брзината), Memory Stick PRO-HG Duo™ (без предност во брзината), внатрешна меморија (11MB)

   • Големина на филм (640x480 30fps)

    ДА

   • Memory Stick PRO™ приклучок

    Паралелен

   • Формат на снимање

    JPEG

   • Големина на слика (12 милиони точки 4000 x 3000)

    НЕ

   • Големина на видео снимка (QVGA:  320x240 30fps)

    НЕ

   • Делење (MPEG)

    НЕ

   • Репродукција на слајдови

    ДА

   • Димензионирање

    НЕ

   • Слајд шоу со музика

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • Порамнување

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • HD (High Definition) репродукција

    ДА

   • Премотување напред и прегледување (MPEG)

    ДА

   • Индексна репродукција

    ДА

   • Зум при репродукција

    ДА

   • Функција за Bluetooth®

    НЕ

   • Спарување на сликите за печатење

    ДА

   • Покажувач на наполнетоста на дискот / Memory Stick™

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски, француски, германски, италијански, португалски, холандски, шведски, норвешки, дански, фински, полски, чешки, унгарски, турски, грчки, хрватски, романски

   • Индикатор на предупредувањето за експозицијата

    ДА

   • Режим Shop Front

    ДА

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PictBridge

    ДА

   • Време на вклучување (приближно, во секунди)

    1,6

   • PTP (Протокол за пренос на слики)

    ДА

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Повеќенаменски приклучок со HD

    ДА

   • Дигитален I/O (USB)

    НЕ

   • Излез AV

    НЕ

   • Повеќенаменски приклучок

    ДА

   • Опрема што се испорачува

    Комплет батерии на полнење (NP-BG1), полнач за батерии, кабел со повеќе приклучоци (USB, AV), кабел за напојување, лента за околу зглоб, CD-ROM

   • Со батерија

    NP-BG1

   • Батерија за часовник

    Манган-литиум (MS614SE)

   • Батериски систем

    Литиум G

   • Тежина (г)

    120

   • Издржливост (траење на батеријата) со испорачаните батерии во нормални услови на фотографирање

    350 снимки, 175мин (CIPA стандард со вклучен LCD екран)

   • Софтвер што се испорачува

    Picture Motion Browser вер.4.3.00 (само за Windows)

   • Тежина со опремата (г)

    149

   • Длабочина (мм)

    19.8

   • Широчина (мм)

    90.5

   • Височина (мм)

    51.8