• Carl Zeiss® Vario-Tessar® леќа

    ДА

   • Интелигентно зумирање

    до 12x (со VGA)

   • Слика со изедначена јасност

    ДА

   • F

    3,5 - 4,4

   • Оптички зум

    3x

   • Прецизен дигитален зум

    6x

   • Фокусно растојание (ф = мм)

    6,7 - 20,1, 38 - 114

   • Компатибилност при замена на леќите

    Не

   • NightShot

    НЕ

   • Макро (см)

    1 (режим на лупа)

   • Вртливи леќи (степени)

    Не

   • NightFraming

    НЕ

   • Вид на CCD

    Super HAD CCD™

   • Големина (инчи)

    1/2,4

   • Предупредување за тресење на раката

    ДА

   • Намалување на шумот при бавно затворање на блендата

    ДА

   • Мерење на светлината (повеќе шари)

    ДА

   • Метод на автоматски фокус (постојан)

    ДА

   • Намалување на шумот за јасна осветленост

    ДА

   • Површина на автоматски фокус (точка)

    ДА

   • Поставување на острината

    Да (3 чекори)

   • Пред-блиц

    ДА

   • Баланс на белата боја

    Автоматски, дневна светлина, облачно, флуоросцентно, блескаво, блиц

   • Ефективни пиксели (мегапиксели)

    5.1

   • Ограничувања на далечината при користење на блицот (м)

    0,3 - 1,5

   • Контрола на екпозицијата

    +/-2 EV, 1/3 чекор EV

   • Дотерување на заситеноста

    Да (3 чекори)

   • Метод на автоматскиот фокус (единечен)

    ДА

   • Автоматски режим на брзината на блендата (сек.)

    1 - 1/1000

   • Рачен режим на брзината на блендата (сек.)

    НЕ

   • Намалување на шумот за јасни бои

    ДА

   • Брава AE

    НЕ

   • Аналогно/дигитално претворање (DXP) (битови)

    14.0

   • Поставување на контрастот

    Да (3 чекори)

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Дотерување на чувствителноста ISO

    Да (автоматски, 100, 200, 400, 800)

   • Површина на автоматскиот фокус (во повеќе точки)

    ДА

   • Автоматски режим на отворот

    ДА

   • Избор на сцени

    Самрак, портрет во самрак, пејзаж, снег, плажа, бленда со брзо затворање, огномети, лупа

   • Приоритетен режим на отворот

    НЕ

   • Рачен режим на отворот

    НЕ

   • Режим на блиц

    Автоматски, наместен блиц, бавна синхронизација, без блиц

   • Рачен фокус

    НЕ

   • Претворувач на супер резолуција

    ДА

   • Однапред поставен фокус

    ДА, 0,5, 1, 3, 7, бесконечност

   • Осветлувач на автоматскиот фокус

    ДА

   • Автоматско надгледување на јасноста

    ДА

   • Вкупен број на точки на екранот со течни кристали

    211000.0

   • Поле на видливоста на екранот (%)

    100.0

   • Големина на екранот (инчи)

    2,5

   • Вид на монитор со екран со течни кристали

    Хибрид со тенок транзисторски слој

   • Интервал меѓу две фотографии (режим за приоритет на брзина, приближно сек.)

    0.33, 0.36

   • Големина на подвижна слика (3,1 милиони, 2048 x 1536)

    ДА

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Потпирање при автоматската експозиција (снимки)

    3.0

   • DCF (Правило за конструирање на систем на архивирање кај камерите)

    ДА

   • Повеќекратно забрзано снимање

    ДА

   • Интерфејс за Memory Stick Pro™

    Паралелен

   • Режим на забрзано снимање (снимки)

    4.0

   • Формат на снимање

    JPEG, MPEG1

   • Големина на мирна слика (5 милиони, 2592 x 1944)

    ДА

   • Медиум за снимање

    Memory Stick Duo™ / Memory Stick Duo PRO™

   • Делење (MPEG)

    ДА

   • Репродукција на слајдови

    ДА

   • Димензионирање

    ДА

   • Порамнување

    ДА

   • Премотување напред и прегледување (MPEG)

    ДА

   • Отпечаток

    ДА

   • Зум при репродукција

    5x

   • Функција за Bluetooth®

    НЕ

   • Жешка папуча

    НЕ

   • Спарување на сликите за печатење

    ДА

   • Покажувач на наполнетоста на дискот / Memory Stick™

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски, француски, германски, италијански, шпански, португалски

   • Папуча за опремата

    НЕ

   • Индикатор на предупредувањето за експозицијата

    ДА

   • Напредна папуча за прибор

    НЕ

   • Ознаки Exif Private

    ДА

   • Режим Shop Front

    ДА

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • Време на вклучување (приближно, во секунди)

    1,3

   • PTP (Протокол за пренос на слики)

    ДА

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Приклучок за опрема

    НЕ

   • Повеќенаменски приклучок

    ДА

   • Опрема што се испорачува

    Батерија, AC адаптер, кабел за AV, кабел за USB, Memory Stick Duo™ (32MB), адаптер за Memory Stick Duo™, кабел за напојување, лента за на рака, држач, CD-ROM

   • Со батерија

    NP-FT1

   • Батерија за часовник

    Манган-силикон MS621F

   • Батериски систем

    infoLithium T

   • Тежина (г)

    155.0

   • Издржливост (век на траење на батеријата) со испорачаните батерии во нормални услови на фотографирање

    85 мин. и 170 снимки

   • Софтвер што се испорачува

    PIXELA ImageMixer верзија 1.5 за Сони, пренос на слики, драјвер за USB

   • Тежина со опремата (г)

    180.0

   • Длабочина (мм)

    21.0

   • Широчина (мм)

    91.0

   • Височина (мм)

    60.0