• Sony G

    ДА

   • F

    F3,3(Ш)-5,9(Т)

   • Дигитален зум

    18M прибл.64x / 10M прибл.85x / 5M прибл.120x / VGA прибл.244x / 13M(16:9) прибл.64x / 2M(16:9) прибл.163x

   • Оптички зум

    16x

   • Carl Zeiss® објектив

    НЕ

   • Јасно зумирање на слики

    32x

   • Фокусно растојание (ф = мм)

    f=4,28-68,48мм, f=24-384мм

   • Пречник на филтерот (мм)

    НЕ

   • Макро (см)

    iAuto:AF(Ш:прибл.5см(0,16') до бесконечност, T:прибл.120см(3,94') до бесконечност) / автоматски програм:AF(Ш:прибл.5см(0,16') до бесконечност, T:прибл.120см(3,94') до бесконечност)

   • Компатибилност со објективи за конверзија

    НЕ

   • Тип на сензор

    Exmor R™ CMOS сензор

   • Големина (инчи)

    Тип 1/2.3 (7.76мм)

   • Бленда со функција за насмевка

    ДА

   • Предупредување за тресење на раката

    НЕ

   • Намалување на шумот при бавно затворање на блендата

    НЕ

   • Мерење на светлината (повеќе шари)

    ДА

   • Приоритетен режим на решетка

    НЕ

   • Површина на автоматски фокус (точка)

    ДА

   • Поставување на острината

    НЕ

   • GPS

    ДА

   • Режим на панорама

    НЕ

   • Водоотпорно

    НЕ

   • ISO чувствителност (REI)

    ISO100-3200(iAuto), ISO100-12800(врвен автоматски режим), ISO100-1600(автоматски програм)

   • Баланс на белата боја

    Автоматски, дневна светлина, облачно, флуоросцентно1, флуоросцентно2, флуоросцентно3, блескаво, блиц, со едно притискање, поставување со едно притискање

   • Интелигентен режим на панорама

    ДА

   • Bionz процесор

    ДА

   • Ефективни пиксели (милиони точки)

    Прибл. 18,2

   • Контрола на екпозицијата

    ± 2,0EV, 1/3EV чекор

   • Дотерување на заситеноста

    НЕ

   • Откривање на лице

    ДА

   • Автоматски режим на брзината на блендата (сек.)

    iAuto(4" - 1/1600) / автоматски програм(1" - 1/1600) / рачно(30"-1/1600)

   • Автоматски режим на решетка

    iAuto(F3,3/F8,0(Ш), 2 чекори со ND филтер) / автоматски програм(F3,3/F8,0(Ш), 2 чекори со ND филтер) / рачно(F3,3/F8,0(Ш), 2 чекори со ND филтер)

   • 3D режим на панорама

    ДА

   • Поставување на контрастот

    НЕ

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Подводен режим на панорама

    НЕ

   • Површина на автоматскиот фокус (во повеќе точки)

    ДА, НЕ

   • Ефект на слика

    HDR слика, богати црно-бело тонови, минијатурен ефект, фото апарат - играчка, модерни бои, делумни бои, меки и осветлени тонови, водени бои, цртеж

   • Избор на сцени

    Режими за мек кадар / мека кожа / против заматување на движењата / HDR корекција на задното осветлување / ноќен портрет / ноќна сцена / висока чувствителност / рачно снимање во самрак / плажа / снег / огномет / гастрономски / миленичиња / пејзаж

   • Рачен режим на решетка

    НЕ

   • Рачен фокус

    НЕ

   • Дефокусирање на позадина

    ДА

   • Чист RAW NR

    НЕ

   • HDR корекција на задното осветлување

    ДА

   • Режим на мека кожа

    ДА

   • Оптички SteadyShot можности

    ДА

   • SteadyShot можности

    ДА

   • AF осветлување

    Автоматски / исклучено

   • Режим на блиц

    Автоматски / вклучен блиц / бавна синхронизација / исклучен блиц

   • Блиц автоматски синхронизиран со дневната светлина

    НЕ

   • Ограничувања на далечината при користење на блицот (м)

    ISO автоматски: Прибл.0,25м до 5,3м(9 7/8 инчи до 17 стапки 4 3/4 инчи)(Ш) / прибл.1,2м до 2,9 м(3 стапки 11 1/4 инчи до 9 стапки 6 1/4 инчи)(Т), ISO3200: до прибл.8,0 м(26 стапки и 3 инчи)(Ш) / прибл

   • Корекција на црвени очи

    Автоматски / вклучено / исклучено

   • Автоматско надгледување на јасноста

    НЕ

   • Електричен визир

    НЕ

   • Вкупен број на точки на LCD екран

    921.600

   • Големина на екранот (инчи)

    7,5см (тип 3,0)

   • Вид на LCD монитор

    TFT Xtra Fine

   • Оптички визир

    НЕ

   • Големина на фотографија (18 M 4896×3672)

    ДА, НЕ

   • 2D панорама

    HR(10.480 x 4.096) / широкоаголно(7.152 x 1.080/4.912 x 1.920) / стандардно(4.912 x 1.080/3.424 x 1.920)

   • Интервал на забрзано снимање (приближно, во секунди)

    Прибл.0,1 сек.(10 снимки)

   • Големина на подвижна слика (1920x1080 50p прибл.28Mbps)

    НЕ, ДА

   • Медиуми за снимање II

    SD мемориска картичка / SDHC мемориска картичка / SDXC мемориска картичка / microSD мемориска картичка* / microSDHC мемориска картичка*

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Секвенцијален режим (снимки)

    Прибл.10 fps

   • DCF (Правило за конструирање на систем на архивирање кај камерите)

    ДА

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick™ Duo / Memory Stick PRO Duo™ / Memory Stick PRO Duo™ (голема брзина) / Memory Stick PRO HG Duo™ / Memory Stick Micro* / Memory Stick Micro (ознака 2)*

   • Големина на филм (320x240 30fps)

    НЕ

   • Формат на снимање

    JPEG

   • 3D панорама

    Широкоаголно(7.152 x 1.080/4.912 x 1.920) / стандардно(4.912 x 1.080/3.424 x 1.920) / 2M(1.920 x 1.080) / движење во повеќе агли:2M(1.920 x 1.080)

   • Големина на слика (16M 4608 x 3456)

    НЕ

   • Автоматско групирање и препознавање на најдобра слика

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • Порамнување

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • HD (High Definition) репродукција

    ДА (HDMI® излез)

   • Премотување напред и прегледување (MPEG)

    ДА

   • Индексна репродукција

    16 / 25 слики

   • Зум при репродукција

    ДА (8x)

   • Слајд шоу (репродукција/музика/видео)

    ДА

   • Спарување на сликите за печатење

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски, француски, германски, шпански, италијански, португалски, холандски, шведски, норвешки, дански, фински, полски, чешки, унгарски, турски, грчки, бугарски, хрватски, романски

   • Режим Shop Front

    ДА

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PictBridge

    НЕ

   • Време на вклучување (приближно, во секунди)

    Прибл. 1,9 сек.

   • PTP (Протокол за пренос на слики)

    НЕ

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА(NP-FG1)

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Излез AV

    НЕ

   • Повеќенаменски приклучок со HD

    MicroUSB, Hi-Speed USB(USB2.0), мини HDMI®

   • Повеќенаменски приклучок

    ДА

   • Опрема што се испорачува

    Комплет со батерија на полнење NP-BG1, AC адаптер AC-UB10/UB10B, MicroUSB, лента за околу зглоб, упатство за користење, AC кабел за напојување

   • Со батерија

    NP-BG1

   • Батерија за часовник

    НЕ

   • Батериски систем

    Литиум N

   • Тежина (г)

    Прибл. 204гр. (7,2oz.)

   • Издржливост (траење на батеријата) со испорачаните батерии во нормални услови на фотографирање

    Прибл. 340 / Прибл. 170мин

   • Софтвер што се испорачува

    PlayMemories Home

   • Тежина со опремата (г)

    Прибл. 234гр. (8,3oz.)

   • Длабочина (мм)

    33,8

   • Широчина (мм)

    104,7

   • Височина (мм)

    59,7

   • *

    Треба да се користи адаптер (не се испорачува)