• Carl Zeiss® Vario-Tessar® леќа

    ДА

   • Интелигентно зумирање

    до 51x (со VGA)

   • F

    3.5-4.4

   • Оптички зум

    10x

   • Прецизен дигитален зум

    20x

   • Фокусно растојание (ф = мм)

    6.3-63, 38 - 380

   • Пречник на филтерот (мм)

    58мм

   • Компатибилност при замена на леќите

    ДА

   • Макро (см)

    Широкоаголен: 2-бесконечно, Теле: 90-бесконечно

   • Вид на CCD

    Super HAD CCD™

   • Големина (инчи)

    1/2.5

   • Бленда со функција за насмевка

    НЕ

   • Предупредување за тресење на раката

    ДА

   • Намалување на шумот при бавно затворање на блендата

    ДА

   • Метод на автоматски фокус (постојан)

    НЕ

   • Површина на автоматски фокус (точка)

    ДА

   • Поставување на острината

    ДА

   • AF осветлување

    ДА

   • ISO чувствителност (REI)

    ДА (Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200)

   • Пред-блиц

    ДА

   • Баланс на белата боја

    Автоматски, дневна светлина, облачно, флуоросцентно1, флуоросцентно2, флуоросцентно3, блескаво, блиц

   • Bionz процесор

    ДА

   • Ефективни пиксели (мегапиксели)

    8.1

   • Ограничувања на далечината при користење на блицот (м)

    0.2-7м (широкоаголно), 0.9-5.6м (теле)

   • Контрола на екпозицијата

    +/- 2.0EV, 1/ 3 EV чекор

   • Метод на автоматскиот фокус (единечен)

    ДА

   • Откривање на лице

    ДА

   • Автоматски режим на брзината на блендата (сек.)

    1/4-1/2000

   • Аналогно/дигитално претворање (DXP) (битови)

    14

   • Поставување на контрастот

    ДА

   • Блиц автоматски синхронизиран со дневната светлина

    ДА

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Површина на автоматскиот фокус (во повеќе точки)

    ДА, НЕ

   • Автоматски режим на отворот

    ДА

   • Избор на сцени

    Самрак, самрак портрет, мек кадар, пејсаж, плажа, снег, огномет, висока чувствителност, напредно спортско фотографирање

   • Рачен режим на отворот

    ДА

   • Режим на блиц

    Автоматски, наместен блиц, бавна синхронизација, без блиц

   • Рачен фокус

    НЕ

   • Чист RAW NR

    ДА

   • Однапред поставен фокус

    ДА

   • Автоматско надгледување на јасноста

    ДА

   • Електричен визир

    НЕ

   • Вкупен број на точки на екранот со течни кристали

    115.000

   • Поле на видливоста на екранот (%)

    100

   • Големина на екранот (инчи)

    2,5

   • Вид на монитор со екран со течни кристали

    TFT

   • Оптички визир

    НЕ

   • Големина на фотографија (16:9 режим, 1920 x 1080)

    ДА

   • Интервал на забрзано снимање (приближно, во секунди)

    0,5

   • Големина на подвижна слика (3,1 милиони, 2048 x 1536)

    ДА

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • DCF (Правило за конструирање на систем на архивирање кај камерите)

    ДА

   • Интерфејс за Memory Stick Pro™

    Паралелен

   • Режим на забрзано снимање (снимки)

    100

   • Формат на снимање

    JPEG, MPEG1

   • Големина на мирна слика (8 милиони, 3264 x 2448)

    ДА

   • Медиум за снимање

    Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™. Memory Stick PRO Duo™ со висока брзина, Memory Stick PRO-HG Duo™ (со иста брзина како PRO Duo). Внатрешна меморија (31MB)

   • Делење (MPEG)

    НЕ

   • Репродукција на слајдови

    ДА

   • Димензионирање

    НЕ

   • Ротација на слика

    ДА

   • Порамнување

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    НЕ

   • HD (High Definition) репродукција

    ДА

   • Премотување напред и прегледување (MPEG)

    ДА

   • Зум при репродукција

    ДА

   • Функција за Bluetooth®

    НЕ

   • Спарување на сликите за печатење

    ДА

   • Покажувач на наполнетоста на дискот / Memory Stick™

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Чешки, дански, холандски, англиски, фински, француски, германски, грчки, унгарски, италијански, норвешки, полски, португалски, руски, шпански, шведски, турски

   • Индикатор на предупредувањето за експозицијата

    ДА

   • Режим Shop Front

    ДА

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PictBridge

    ДА

   • Време на вклучување (приближно, во секунди)

    1.8

   • PTP (Протокол за пренос на слики)

    ДА

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Дигитален I/O (USB)

    НЕ

   • Излез AV

    НЕ

   • Повеќенаменски приклучок

    ДА

   • Опрема што се испорачува

    Пакување со батерија на полнење (NP-BG1), полнач за батерии, кабел со повеќе приклучоци, кабел за напојување, CD-ROM, капаче за објектив, ременче за капачето за објектив, сенило, адаптер за објектив

   • Со батерија

    NP-BG1

   • Батерија за часовник

    Манган-Li (MS614)

   • Батериски систем

    Литиум N

   • Тежина (г)

    264

   • Издржливост (траење на батеријата) со испорачаните батерии во нормални услови на фотографирање

    330 снимки, 165мин (CIPA стандард со вклучен LCD екран)

   • Софтвер што се испорачува

    Picture Motion Browser вер.2.1, Picture Package музички трансфер

   • Тежина со опремата (г)

    380

   • Длабочина (мм)

    47.5

   • Широчина (мм)

    106

   • Височина (мм)

    68.5