• Снимање за опкружувачки звук

    НЕ

   • Аудио систем

    Dolby® Digital со 2 канали

   • Наснимување на звук, 12-битно

    НЕ

   • Вграден микрофон

    Стерео

   • Вграден звучник

    ДА

   • Бленда со функција за насмевка

    НЕ

   • Оптимизатор на D-опсег

    ДА

   • Брзина на блендата

    1/4 - 1/4000 (видео, рачна контрола), 30 - 1/4000 (фотографии, рачна контрола)

   • Напредна технологија HAD

    НЕ

   • Фокус: Автоматски целосен опсег

    ДА

   • Бруто број на пиксели (илјади)

    14600

   • Број на пиксели во активен мемориски режим (илјади)

    14200

   • Рамномерно бавно снимање

    НЕ

   • Exmor технологија

    ДА

   • 14-битен DXP

    НЕ

   • Избледувач

    НЕ

   • Копче за рачно фокусирање

    Прстен

   • Фокус во една точка (екран на допир)

    НЕ

   • Телемакро

    НЕ

   • Баланс на белата боја

    AWB / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоросцентно / блиц / филтер за температура на боја / прилагодување по желба

   • x.v.Colour

    НЕ

   • SteadyShot (стабилизатор на сликата)

    Оптички SteadyShot активен режим (во испорачаниот објектив)

   • Откривање на лице

    НЕ

   • Намалување на шумот во камерата

    ДА

   • Ноќно снимање

    НЕ

   • Бленда со автоматско бавно затворање

    НЕ

   • Процесор на слика

    BIONZ

   • Компонента за слики: Големина

    APS-C тип (23,4x15,6мм), Exmor™ APS HD CMOS сензор со филтери за примарни RGB бои

   • Интервално снимање

    НЕ

   • Голф удар

    НЕ

   • Интелигентен автоматски режим (iAUTO)

    НЕ

   • Избор на сцени

    Стандардно / црно-бело / залез / пејзаж / портрет / живописно (како креативен стил)

   • ClearVid технологија

    НЕ

   • Фокус: Рачно

    ДА

   • Минимално осветлување (лукс)

    11 лукси (1/25 брзина на бленда / F3,5)

   • Backlight Compensation (компензација на задното осветлување)

    НЕ

   • Мерач на точки

    НЕ

   • Длабочина (мм)

    29,3 (со испорачан објектив и сенило)

   • Широчина (мм)

    97 (со испорачан објектив и сенило)

   • Тежина без лента/батерија (г)

    1200

   • Височина (мм)

    132 (со испорачан објектив и сенило)

   • Блиц

    НЕ

   • Видео светло

    НЕ

   • Влез за слика

    НЕ

   • Излез за слика

    НЕ

   • i.LINK™ (DV) влез

    НЕ

   • Приклучок за слушалки

    ДА

   • Влез S-Video

    НЕ

   • Компонентен видео излез

    НЕ

   • Излез S-Video

    НЕ

   • USB излез

    ДА (Hi-Speed USB2.0)

   • Влез за USB

    ДА (Hi-Speed USB2.0)

   • HDMI® излез

    ДА

   • Влез за надворешен микрофон

    ДА

   • i.LINK™ (DV) излез

    НЕ

   • Широкоаголен објектив

    НЕ

   • F

    3,5-6,3, 18-200, 32,4 - 360, Режим 3:2; 27 – 300 / режим 16:9; 32,4 - 360

   • Сооднос на зумот (оптички)

    11

   • Прецизен дигитален зум

    НЕ

   • Заменлив објектив

    ДА

   • Копче за зумирање

    Прстен

   • Пречник на филтерот (мм)

    67

   • Леќа

    SEL-18200

   • Забрзано снимање

    ДА

   • Потпирање при автоматската експозиција кај забрзаното снимање

    ДА

   • Компресија на фотографии

    JPEG

   • Повеќекратно забрзано снимање на 9 слики

    НЕ

   • Истовремено снимање на видео и фотографии (Dual Rec)

    НЕ

   • Снимање на фотографии на Memory Stick™

    ДА

   • Големина на слика: Maкс.

    Режим 16:9; 4592x2576 (12M) / режим 3:2; 4592x3056 (14M)

   • Снимање на фотографии на внатрешен HDD

    НЕ

   • Мемориски микс

    НЕ

   • Индексна репродукција

    ДА

   • PictBridge компатибилност

    НЕ

   • Копче за зумирање на LCD екранот

    НЕ

   • Непрекинато време на снимање со испорачаната батерија и визир (мин.)

    155

   • Ефекти со сликите

    НЕ

   • Систем InfoLITHUM

    НЕ

   • Брзо вклучување

    НЕ

   • Автоматски гео-ознаки со GPS

    НЕ

   • Папуча за опремата

    ДА

   • Режим за покажување

    ДА

   • Режим на прогресивно снимање

    ДА

   • Дигитални ефекти за сликите

    НЕ

   • BRAVIA Sync

    НЕ

   • Макс. континуирано време на снимање со изборна батерија и визир (мин.)

    330

   • Потрошувачка на енергија: Екран со течни кристали (W)

    4.3

   • Снимање со широк екран 16:9 (целосно)+

    ДА

   • Информации за батеријата

    НЕ

   • Копче на LCD екранот за вклучување/исклучување на снимањето

    НЕ

   • Easy Handycam® (едноставен режим)

    НЕ

   • Full HD прогресивна репродукција

    НЕ

   • Проточен USB

    НЕ

   • Handycam® станица

    НЕ

   • Лента за околу зглоб

    НЕ

   • 21-пински адаптер

    НЕ

   • Кабел за USB

    ДА

   • Memory Stick™

    НЕ

   • Драјвер за USB

    ДА

   • AC адаптер

    AC-PW10AM

   • Лента / лента за чистење

    НЕ

   • Софтвер за уредување

    Picture Motion Browser (PMB) / Vegas Movie Studio HD Platinum 10 (преземи купон)

   • Комплет батерии на полнење

    NP-FV70

   • Кабел AV

    НЕ

   • Пенкало со игла

    НЕ

   • Безжичен далечински управувач

    НЕ

   • Појас за преку рамо

    НЕ

   • Екран на допир

    НЕ

   • Хибриден LCD екран

    НЕ

   • Екран со течни кристали: Пиксели (точки)

    921600

   • Визир: пиксели (илјади точки)

    1.440

   • Екран со течни кристали: Големина

    7,5см / 3,0 инчи

   • Визир

    1,1cm / 0,43" Xtra Fine

   • LCD тип

    Xtra Fine LCD екран со TruBlack технологија

   • Уредување на листата за репродукција

    НЕ

   • Копче за наснимување

    НЕ

   • Монтажа на оригиналот

    Избриши

   • Индекс на ликови

    НЕ

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo™ / Memory Stick PRO-HG Duo™ / SD мемориска картичка / SDHC мемориска картичка / SDXC мемориска картичка (класа 4 или повисоко)

   • Визуелен индекс

    ДА

   • Индекс на мапи

    НЕ

   • Директно копирање

    НЕ

   • Репродукција на исечоци

    НЕ

   • Видео формат

    High Definition, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080)

   • DVDirect компатибилност

    НЕ

   • Квалитет на филмови

    HD ; FX (1920x1080i, 24Mbps) / FH (1920x1080i, 16Mbps) / HQ (9Mbps)

   • Индекс на тек на филм

    НЕ

   • Снимање на дискови со едно притиснување на копче

    НЕ

   • Зум при репродукција

    ДА