ИД на напис : 00282490 / Последна промена : 30.06.2023Отпечати

Известување во врска со постепеното прекинување на ажурирањата и преземањата за VAIO од Sony

    По затворањето на компанијата Sony VAIO во 2014 година, Sony продолжи да нуди континуирана поддршка за корисниците на VAIO од Sony. Ги следиме политиките и временските рокови за завршување на поддршката на Microsoft за различните верзии на оперативниот систем Windows, прекинувајќи ги преземањата и ажурирањата на VAIO за постарите верзии на Windows откако Microsoft ја прекина поддршката за нив.

    Microsoft најави дека поддршката за Windows 8.1 - последната верзија на Windows со која се испорачуваа компјутерите VAIO од Sony - ќе заврши на 10 јануари 2023 година. Заедно со ова соопштение, Sony ќе престане да нуди резервни делови, VAIO закрпи, ажурирања и преземања на веб-страницата за поддршка и преку VAIO Update, почнувајќи од 31 март 2023 година. Ако сè уште сакате да преземате датотеки за VAIO од Sony за тековна или подоцнежна употреба, направете го тоа пред 31 март 2023 година.

    Се надеваме дека сте задоволни со вашиот VAIO од Sony и ќе продолжите да го користите во догледна иднина. Ви благодариме за разбирањето.