ИД на напис : 00254032 / Последна промена : 15.11.2021

Известување за бесплатна замена за засегнати слушалки WI-SP510 што може да се идентификуваат според сериски број – 19 ноември 2021 година

  Почитувани купувачи на Sony,

  Ви благодариме за постојаниот интерес за производите на Sony.

  Бевме известени дека кај некои уреди WI-SP510 може да се појави проблем каде што слушалките престануваат да се вклучуваат, што може да биде предизвикан од корозија од вода.

  За да го реши проблемот, Sony одлучи да ја продолжи гаранцијата на засегнатите уреди WI-SP510 до 30 ноември 2022 година. Ако се потврди дека вашите слушалки се меѓу засегнатите уреди, што ќе се идентификува според серискиот број, а вие го забележите овој проблем, може да го замените вашиот засегнат уред WI-SP510. Проверете дали уредот ги исполнува критериумите за квалификуваност што се наведени подолу.

  Се извинуваме за евентуалните непријатности и ви благодариме за разбирањето.

  Квалификуваност за замена

  Име на моделот на кој се однесува

  WI-SP510 

  Сериски броеви на кои се однесува 

  Со овој проблем може да бидат засегнати само ограничен број на слушалки WI-SP510 и да бидат заменети бесплатно. Ако го забележите овој проблем, внесете го серискиот број на вашиот уред во алатката за потврдување на серискиот број подолу за да проверите дали вашиот уред може да се замени. 

  Ако вашиот уред WI-SP510 е меѓу засегнатите модели, може да го замените во продавницата во која сте го купиле. Ако тоа не е можно, под алатката за потврдување ќе се појави врска до локаторот на продавници со насоки до најблиската продавница во која може да го замените уредот.  

  Како да ги проверите името на моделот и серискиот број на слушалките

  Името на моделот се наоѓа на вградената батерија на полнење.

  Серискиот број е отпечатен на десната единица (R) од слушалките и може да се види откако ќе се извади врвот од ушната влошка и држачот за лакот.

   

  Период за аплицирање за програмата за бесплатна замена

  Програмата за бесплатна замена трае до 30 ноември 2022 година.