ИД на напис : 00239193 / Последна промена : 29.12.2020

Каде може да најдам официјални делови и додатоци што се сертифицирани од Sony?

  Каде може да најдам официјални делови и додатоци што се сертифицирани од Sony?

  Сите резервни делови и додатоци што се сертифицирани од Sony се достапни преку нашиот овластен сервисен партнер на интернет EET Europarts. EET нуди голема палета на аудио и визуелни производи и може да ви помогне со замените и поправките или да ве упати до продавачите што се достапни во вашата земја.

  >>> Посетете ја веб-локацијата на EET Europarts
   

  Што ако не можам да го најдам делот или додатокот на веб-локацијата на EET?

  Ако EET Europarts го нема делот или додатокот што ви е потребен, може да најдете снабдувачи што не се од Sony, а кои продаваат слични ставки на интернет или во продавниците за електроника. 
  Само запомнете дека Sony никогаш нема да препорача или да сертифицира други снабдувачи, што автоматски го прави купувањето од друг снабдувач ваша одговорност и ваш избор. Ако се обидете самите да извршите поправка или ако користите додаток што не е од Sony што го оштетува вашиот производ, вие автоматски ги губите сите гарантни услови што ви се достапни. 

   

  Како да купам резервен дел или додаток?

  1. На веб-локацијата од EET Europarts, внесете го моделот во полето за пребарување „Sony Guide“ (Водич од Sony)
  2. Притиснете Search (Пребарај) и кликнете на вашиот модел во резултатите од пребарувањето за да го потврдите изборот:
  3. Најдете ја ставката што ја барате во списокот на резервни делови
  4. Изберете го количеството и завршете го процесот на наплата 
  5. За одредени производи, можеби ќе треба да порачате преку продавач. Во овој случај, ќе забележите известување што ве упатува да контактирате со EET кој може да ви обезбеди поддршка за вашето барање.

  кадар на екранот од продавач

  Сакам да знам повеќе за поправки

  Дали сакате да знаете повеќе за поправки и гаранција?

  >>> Каков тип штета не е покриена со мојата гаранција>>> Список за проверка:
  >>> Список за проверка: Што треба да направам пред да го испратам мојот производ на поправка