ИД на напис : 00235216 / Последна промена : 28.02.2023Отпечати

Известување за бесплатна поправка: Заменлив објектив FE 16-35 mm F2.8 GM „SEL1635GM“ - 14 ноември 2019 година

  Откривме дека, кај мало количество објективи со Е-приклучок FE 16-35 mm F2.8 GM „SEL1635GM“, постои можност фотоапаратот да не работи правилно кога ќе се постави применливиот објектив SEL1635GM.

  Ако имате еден или повеќе од применливите производи наведени подолу и тие се предмет на оваа ретка појава (подетално опишана подолу), ќе бидете квалификувани за нашата програма за бесплатна проверка и поправка*. Засегнатите објективи ќе ги поправаме бесплатно до 31 март 2024 година.

  За повеќе информации, погледнете ги деталните информации подолу.


  Се извинуваме за сите непријатности што може да ги предизвика ова и ви благодариме за разбирањето.

   

  * Програмата за бесплатна поправка го покрива само дефектот на одредена печатена плоча за напојување што ја предизвикува оваа појава. Ако некоја друга компонента предизвикува дефект на објективот, можеби ќе треба да се плати надоместок.


  Појава:

  • Постои можност фотоапаратот да не работи правилно кога ќе се постави објектив FE 16-35 mm F2.8 GM.
  • Можно е екранот на задниот монитор на фотоапаратот да не работи правилно кога ќе се постави објектив FE 16-35 mm F2.8 GM.

  Што да направите:

  • Се претпоставува дека само одредено количество на произведени уреди се засегнати од овој редок феномен. Проверете дали вашиот уред е засегнат преку нашиот Проверувач на сериски броеви.
  • Ако ги забележите овие симптоми и вашиот сериски број е потврден, одете до блискиот Овластен сервисен центар за да ви се поправи бесплатно (ќе бидете пренасочени до локатор на Овластени сервисни центри ако се потврди серискиот број)

   

   

    Список за проверка на сериски броеви

   

  Каде можам да го пронајдам серискиот број?

  Серискиот број на производот е запишан на плочата што се наоѓа на страната од објективот.

   

  Период на важност на програмата за бесплатна поправка

  • Важи до 31 март 2024 г.