ИД на напис : 00232547 / Последна промена : 26.09.2019

Услугата за VAIO Care Premium Tools (Премиум алатки на VAIO Care) завршува на 30 септември 2020 година

  Од 30 септември 2020 година во 23:59(1), VAIO Care Premium Tools (Премиум алатки на VAIO Care) повеќе нема да биде поддржана на компјутерските системи Sony VAIO.

  Според тоа, корисниците на VAIO повеќе нема да можат да купуваат нови лиценци или да ги обновуваат постојните лиценци за VAIO Care Premium Tools (Премиум алатки на VAIO Care) од 30 септември 2019 година 23:59(1). Корисниците на VAIO кои имаат активна лиценца во моментов може да продолжат да ја користат услугата VAIO Care Premium Tools (Премиум алатки на VAIO Care) до застарувањето на нивната индивидуална лиценца.

  Sony склучи партнерство во iolo Technologies® за да им ги понуди софтверските алатки System Mechanic® од iolo на корисниците на VAIO. Кликнете тука за повеќе информации или за да ги купите System Mechanic® директно пред 1 октомври.

  Од 1 октомври 2019 година(1), корисниците на VAIO може да ги купат System Mechanic® и преку апликацијата VAIO Care на нивниот компјутер на следниов начин:

  1. Стартувајте ја VAIO Care
  2. Кликнете [[SDLENTITYREF[quot]]]Advanced Tools[[SDLENTITYREF[quot]]] (Напредни алатки)
  3. Кликнете [[SDLENTITYREF[quot]]]Premium Tools[[SDLENTITYREF[quot]]] (Премиум алатки)
  4. Ќе се отвори страницата за купување на System Mechanic

  ЗАБЕЛЕШКА: Ќе биде потребна VAIO Care верзија 7.3 или понова верзија за да се купат System Mechanic преку VAIO Care од 1 октомври 2019 година(1).

  Се извинуваме за сите непријатности што може да ги предизвика ова и ви благодариме за разбирањето.

  (1) Сите датуми и времиња се според Пацифичката временска зона и може да се разликуваат во зависност од вашата земја или регион.