ИД на напис : 00229364 / Последна промена : 27.06.2019

Ажурирање на фирмвер за телевизори со Android од 2015-2016 година од Sony (серии X94C, X93C, X91C, X90C, X85C, S85C, X80C, S80C, W85C, W80C, W75C, X830C, XD94, XD93, XD85 и SD85) – почнува од 26 јуни 2019 година

  Задоволство ни е да ве известиме дека ново ажурирање на фирмвер (5.435) ќе биде издадено директно на вашиот телевизор од 26 јуни 2019 година и ќе се доставува постепено на сите телевизори поврзани на интернет во текот на следните седмици.

  Овој нов фирмвер дополнително ги подобрува перформансите на телевизорот така што ќе го понуди следново подобрување:

  • Обезбедува најнови безбедносни ажурирања за Android

  БЕЛЕШКА: За да го преземете овој фирмвер, посетете ја страницата за вашиот телевизор.

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици.

  Исто така, може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]

  • Телевизори со Android од Sony од 2015 година: Серии W85C, W80C, W75C (преземете сега)
  • Телевизори со Android од Sony од 2015-2016 година: Серии X94C, X93C, X91C, X90C, X85C, S85C, X80C, S80C, X830C, XD94, XD93, XD85 и SD85 (преземете сега)

  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KDL-43W809C
  • KD-55SD8505
  • KD-55XD8599