ИД на напис : 00226241 / Последна промена : 27.06.2019

Ажурирање на фирмвер за телевизори со Android од Sony од 2018 година (серии AF9 и ZF9) – започнува на 27 март 2019 г.

  Задоволство ни е да ве известиме дека ново ажурирање на фирмвер (6.0744) ќе биде издадено директно на вашиот телевизор од 27 март 2019 година и ќе се доставува постепено на сите телевизори поврзани на интернет во текот на следните седмици.

  Овој нов фирмвер дополнително ги подобрува перформансите на телевизорот така што ќе ги понуди следниве надградби:

  • Сега може да ја инсталирате и да уживате во апликацијата Kodi
  • HDR-содржината од YouTube сега автоматски се открива и се прикажува во HDR-формат

  ЗАБЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки или за да го преземете овој фирмвер, одете до страницата за вашиот телевизор.

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици.

  Исто така, може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-55AF9 
  • KD-65AF9
  • KD-75ZF9