ИД на напис : 00206896 / Последна промена : 23.01.2020

Ажурирање на фирмверот за телевизори со Android од Sony 2016–2019 – Почнува на 27 ноември 2019 година

  Важи за модели од следниве серии на телевизори 

  Задоволство ни е да ве известиме дека ново ажурирање на фирмвер (v6.6545), ќе биде достапно за преземање на страницата за поддршка од 27 ноември 2019 година. Ажурирањето постепено ќе се доставува на сите телевизори поврзани на интернет. Конкретниот датум на добивање на автоматското ажурирање зависи од моделот и земјата – од неколку седмици до неколку месеци. 

  Ова ажурирање го надградува Android™ 8.0 Oreo™, ги подобрува перформансите на телевизорот и стандардите за компатибилност, а ги обезбедува и следниве функционалности:

  • Го подобрува мрежното поврзување со одредени насочувачи
  • Ја подобрува стабилноста и перформансите на корисничкиот интерфејс
  • Ја подобрува компатибилноста со одредени CAM-модули и поправа проблеми со канали за складирање (само за Русија)

  ЗАБЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки, или за да го преземете овој фирмвер рачно, одете до страницата за вашиот телевизор или следете ги врските подолу во делот „Важи за модели од следниве серии на телевизори“. 

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици или месеци.

  Исто така, може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

   

   


  Автоматското ажурирање на Android™ 8.0 Oreo™ продолжи – 22 мај 2019 година

  Со задоволство ве известуваме дека автоматското ажурирање на Android™ 8.0 Oreo™ продолжи и ќе се доставува на соодветните телевизори во текот на следните седмици.

  За корисниците кои веќе го презеле фирмверот v6.5830 (Android 8.0 Oreo), овој фирмвер ќе донесе дополнителни подобрувања и ќе ги поправи проблемите што се опишани во претходното известување:

  • Го подобрува корисничкото искуство на меморираните станици на списокот на канали
  • Ги поправа проблемите со звукот – преку ARC-портата поврзана со звучникот, А/В приемникот или системот за домашно кино – кога го вклучувате телевизорот од режим на подготвеност
  • Ги поправа проблемите со звукот што репродуцираат одредени формати на датотеки што ја користат внатрешната апликација за репродуцирање видеа
  • Ја обновува функцијата за Пребарување на програмскиот водич според наслов

  За корисниците кои првпат ќе надградуваат на Oreo, овој фирмвер ќе ги донесе сите придобивки што се наведени погоре, како и подобрувањата од претходниот, оригинален пакет на Oreo. 

  Некои од подобрувањата го вклучуваат следново:

  • Ново мени на почетниот екран
  • Google Tours (упатство)
  • Известувања за ажурирање на софтвер на менито на Почетниот екран
  • Нов распоред и функционалност на тастатурата
  • Редизајнирана лента со содржини или лента со мени на телевизорот
  • Воведува кратенка за пристапност (прекинувач за вклучување/исклучување)
  • Подобрено корисничко искуство за апликациите Видео, Музика и Фото
  • Проширување на поддржаните формати за USB или домашни мрежи*

  БЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки, посетете ја страницата за вашиот телевизор.

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици.

  Како алтернатива, може да го преземете фирмверот од страницата за моделот на вашиот телевизор на европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB флеш меморија.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.

  Ви благодариме за трпението и се надеваме дека ќе уживате во Android™ 8.0 Oreo™

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096


  *Способноста за репродукција зависи од спецификациите на серверот на домашната мрежа.

   


  Автоматското ажурирање на Android™ 8.0 Oreo™ е привремено суспендирано – 14 февруари 2019 година

  При издавање ажурирања на фирмвер, Sony секогаш внимава на доставувањето за да обезбеди дека сите корисници ќе имаат глатко и пријатно искуство. 

  Забележавме дека нашето најново ажурирање на Android 8.0 Oreo може да предизвика губење на звукот на некои звучници, А/В приемници или системи за домашно кино ако телевизорот е во режим на подготвеност долг временски период. За жал, поради овој потенцијален проблем со поврзувањето што го сметаме како непријатност за некои од нашите корисници, решивме да го одложиме автоматското ажурирање на фирмверот на Android 8.0 Oreo (v6.5830). 

  За корисниците кои го презеле ажурирањето и во моментов не слушаат звук — преку домашниот аудио уред —погледнете ја следнава статија за да ги погледнете нашите препораки за решавање на проблемот.

  Сепак, за корисниците кои немаат звучник, А/В приемник или систем за домашно кино и сакаат да ги доживеат новите карактеристики и функционалности што се нудат, ажурирањето сѐ уште е достапно за рачно преземање на веб-локацијата за поддршка. 

  Забелешка: Ако користите некој од домашните аудио уреди што се наведени погоре, препорачуваме да го почекате следното ажурирање, што ќе го отстрани овој потенцијален проблем.

  Нашите програмери ја истражуваат причината во моментов и нов фирмвер ќе биде објавен во блиска иднина за да се реши оваа аномалија. За да бидете информирани, редовно посетувајте ја оваа страница или означете ја.

  Ви благодариме за разбирањето и се извинуваме за сите непријатности околу ова.

   


  Ажурирање за Android™ 8.0 Oreo™ за телевизори со Android од Sony 2016–2018 (серии XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 и AF8) – започнува на 30 јануари 2019 година

  Задоволство ни е да ве известиме дека ново ажурирање на фирмвер (v6.5830), Android™ 8.0 Oreo™, ќе биде издадено директно на вашиот телевизор од 30 јануари 2019 година и планираме да го доставуваме ова ажурирање постепено.

  Овој фирмвер воведува нови карактеристики и дополнително ги подобрува перформансите на телевизорот, а ги подобрува и постојните функционалности:

  • Ново мени на почетниот екран
  • Google Tours (упатство)
  • Известувања за ажурирање на софтверот во менито на почетниот екран
  • Нов распоред и функционалност на тастатурата
  • Редизајнирана лента со содржини или лента со мени на телевизорот
  • Кратенка за пристапност (преклопник за вклучено/исклучено):
  • Подобрено корисничко доживување за апликациите Video, Music и Photo
  • Зголемување на бројот на поддржани формати за USB-уреди или домашни мрежи*

  ЗАБЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки или за да го преземете овој фирмвер, одете до страницата за вашиот телевизор.

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици.

  Исто така, може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.
  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.


  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096


  *Способноста за репродукција зависи од спецификациите на серверот на домашната мрежа.