ИД на напис : 00206146 / Последна промена : 27.06.2019Отпечати

Однесување на слушалките WH-1000XM3 во ладна околина – 27 декември 2018 година

  Неодамна дознавме дека слушалките WH-1000XM3 понекогаш може да се однесуваат непредвидливо кога се изложени на ненадејни и значителни температурни промени. Како резултат на тоа, може да забележите симптоми како што се ненадејни промени на јачината на звукот или прескокнување песни.

  Иако нашите слушалки WH-1000XM3 ги исполнуваат сите неопходни стандарди за квалитет, ги разбираме непријатностите што може да бидат предизвикани од таквото однесување. Продолжуваме да спроведуваме детална истрага, но сакаме да ве увериме вас, нашиот ценет купувач, дека на располагање ви стои мерка што може да ги ограничи тие симптоми и сакаме да ги нагласиме спецификациите на овој производ.
   

  Дизајн и спецификации

  Моделот WH-1000XM3 е направен да работи оптимално на температури од 0°C до 40°C. Иако може да работи и надвор од овој температурен опсег, тоа може да влијае врз неговите перформанси. Еден начин на којшто ова може да се претстави е со недоследното реагирање на ненадејни и значителни температурни промени од топло (на пример, загреана соба) на многу ладно (на пример, надвор во зима под 0°C). 
   

  Дали тоа значи дека не можам да ги користам WH-1000XM3 надвор кога е многу ладно? 

  Ако слушалките се однесуваат така како што е опишано погоре кога се префрлате меѓу значително различни температурни околини на европските зими, земете го предвид ова едноставно решение: исклучете ги и повторно вклучете ги слушалките — ова едноставно престартување ресетира одредени параметри во уредот и ќе го реши секое непредвидливо однесување на производот.

  Би сакале да ви се заблагодариме за разбирањето. Може да ја означите оваа страница или да ја инсталирате мобилната апликација Support by Sony за сите потенцијални ажурирања на оваа статија.