ИД на напис : 00205133 / Последна промена : 13.12.2018

Прекинување на апликацијата Berliner Philharmoniker „Digital Concert Hall“ на одредени телевизори BRAVIA и производи за аудио и видео – 13 декември 2018 година

Производи и категории на кои се однесува овој напис

Почитуван и ценет кориснику на Sony,

Berliner Philharmoniker најавија дека ќе ја прекинат поддршката за нивната апликација „Digital Concert Hall“ од 1 јануари 2019 година на одредени телевизори BRAVIA и производи за аудио и видео. 

Врз основа на известувањето, Sony повеќе нема да може да ја обезбедува услугата на апликацијата Digital Concert Hall на засегнатите модели (погледнете го списокот подолу). 

Иконата Digital Concert Hall ќе се отстрани од засегнатите телевизори на 30 јануари 2019 година.

Ако имате прашања, контактирајте со тимот за поддршка на Berliner Philharmoniker на help@digitalconcerthall.com или проверете ја нивната страница за најчести прашања (ЧПП).

Ви благодариме за разбирањето и се извинуваме за сите непријатности околу ова.
 

[Засегнати модели] 

Телевизори BRAVIA од 2010 година: 

 • Серии NX40, NX50, BX20, BX30, BX40, LX90, NX70, NX71, NX80, NX81, NX90, HX70, HX80, HX90, EX30, EX4x, EX50, EX60, EX70, EX71 и PX30


Производи за аудио и видео од 2010 година:

 • Blu-ray Disc плеери BDP-S370, BDP-S373, BDP-S470, BDP-S570 и BDP-S770
 • Системи за домашно кино со Blu-ray BDV-E370, BDV-E870, BDV-F700, BDV-F500, BDV-IZ1000W, BDV-E970W и BDV-E670W
 • Мрежен плеер за медиуми SMP-N100

 

Серија BRAVIA од 2011 година:

 • Серии BX32, BX42, CX32, CX52, EX32, EX42, EX52, EX72, NX52, NX72, HX72, HX82 и HX92 

 

Производи за аудио и видео од 2011 година:

 • Blu-ray Disc плеери BDP-S780, BDP-S383, BDP-S380, BDP-S580, BDP-S480, BDP-S280, BDP-S485, BDP-S186 и BDP-S185
 • Системи за домашно кино со Blu-ray BDV-L800M, BDV-E980W, BDV-E780W, BDV-L600, BDV-E380, BDV-L800, BDV-E880, BDV-E280, BDV-EF200, BDV-E985W и BDV-E980
 • Мрежен плеер за медиуми SMP-N200
 • АВ-ресивери STR-DA3700ES и STR-DA5700ES 

 

Производи за аудио и видео од 2012 година:

 • АВ-ресивери STR-DA2800ES и STR-DA5800ES

 

Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

 • KLV‐32NX400
 • KDL-32EX603
 • KDL-65HX925