ИД на напис : 00204131 / Последна промена : 27.06.2019

Политика за приватност за телевизори BRAVIA 2010–2014

  Ова известување важи за следниве телевизори Bravia:

  • Модели 2010–2014
    

  Sony направи одредени промени во своите практики за собирање лични податоци и ги ажурираше своите политики за приватност за да бидат појасни за корисниците. Кликнете овде за да пристапите до ажурираните Известувања за приватност

  Историски ги подобруваме нашите телевизори, апликации и поставувања на уредите преку анализа на начините на користење од страна на корисниците. За да го правиме тоа, ги собиравме и ги користевме податоците за користење на ТВ-апликацијата и далечинскиот управувач (како што се честота на користење на апликацијата, притискање на копчињата на далечинскиот управувач, аудио/визуелен формат, поставувања за слика, звук и систем и типот и бројот на поврзани уреди (на пример, USB, HDMI)). Сепак, престанавме да ги анализираме овие податоци од јули 2016 година. 

  На 1 јануари 2018 година, Sony Visual Products Inc, стана контролор на податоците за телевизорите Bravia. Наш претставник во ЕУ е Sony Europe Limited, со седиште на The Privacy Office, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey KT13 0XW, United Kingdom. 

  Ако имате загриженост за тоа како ги обработуваме вашите податоци, може да контактирате со тимот за приватност на Sony Europe Limited така што ќе испратите е-порака на: privacyoffice.SEU@sony.com. Исто така, може да стапите во контакт со Sony Europe Limited, The Privacy Office, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey KT13 0XW, United Kingdom, или може да контактирате со локалната компанија на Sony на http://sony-europe.com.