ИД на напис : 00202223 / Последна промена : 12.10.2018

Ажурирање на фирмвер за телевизори со Android од Sony од 2016–2018 година (серии XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 и AF8) – 5 септември 2018 година

Производи и категории на кои се однесува овој напис

Задоволство ни е да ве известиме дека ново ажурирање на фирмвер (6.562) ќе биде издадено директно на вашиот телевизор на 5 септември 2018 година и ќе се доставува постепено во текот на месецот.

Овој нов фирмвер дополнително ги подобрува перформансите на телевизорот така што ќе ги понуди следниве надградби:

  • Ја подобрува осветленоста на сликата во одредени услови
  • Ја подобрува компатибилноста со апликацијата Home Theatre Control
  • Поддржува UHD HDR за прикажување во живо преку BBC iPlayer
  • Ја подобрува осветленоста на сликата на Hybrid Log Gamma (HLG) за Живописен режим*

БЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки или за да го преземете овој фирмвер, одете до страницата за вашиот телевизор.

Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици.

Исто така, може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.

Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите и се залага за иновации и вкупен квалитет на производите.

[Важи за модели од следниве серии на телевизори]


Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096


*Само за моделите од 2018 година