ИД на напис : 00172971 / Последна промена : 16.12.2019Отпечати

БАРАЊЕ ЗА ПРЕКИН НА КОРИСТЕЊЕТО НА КОМПЈУТЕРОТ VAIO FIT 11A

  АЖУРИРАЊЕ: програма за поправки на VAIO® Fit 11A (24 април 2014 година)

  Почитувани потрошувачи,

  Како дополнително ажурирање на претходното соопштение, Ве известуваме дека прифаќаме резервации за бесплатни поправки, а во соработка со нашите трети испорачувачи ќе започнеме да ги менуваме батериите од средината на мај 2014 година. „

  Проверете дали имате еден од засегнатите производи со внесување на серискиот број подолу.

  Доколку вашиот уред е засегнат од овој проблем, оставете податоци за контакт во дадените полиња. Во спротивно, можете да се јавите на нашата жешка линија на 025511555 доколку имате некакви грижи или прашања (понеделник – петок, 9:00 – 18:00).

  Искрено се извинуваме за сите непријатности околу ова.

  БАРАЊЕ ЗА ПРЕКИН НА КОРИСТЕЊЕТО НА КОМПЈУТЕРОТ VAIO FIT 11A

  Почитуван кориснику,

  Утврдивме дека батеријата што не се вади, која ја доставува трето лице, веројатно предизвикува дефекти и прегревање.

  Ова доведува до делумно горење на шасијата на компјутерот.

  Батеријата е вклучена во компјутерите VAIO Fit 11A пуштени во продажба во февруари 2014 година. Засегнатите европски модели се:

   SVF11N16CTB  SVF11N1L2RP
   SVF11N1A4E  SVF11N1L2RS
   SVF11N1C5E  SVF11N1M2ES
   SVF11N1L2EB  SVF11N1S2EB
   SVF11N1L2EP  SVF11N1S2ES
   SVF11N1L2ES  SVF11N1S2RS

  Поради ваша безбедност, доколку поседувате еден од компјутерите наведени погоре, веднаш изгаснете го компјутерот, исклучете го од адаптерот и престанете да го користите.

  Проверете дали имате еден од засегнатите производи со внесување на серискиот број подолу.

  Доколку вашиот уред е засегнат од овој проблем, оставете податоци за контакт во дадените полиња. Во спротивно, можете да се јавите на нашата жешка линија на 025511555 доколку имате некакви грижи или прашања (понеделник – петок, 9:00 – 18:00).

  Искрено се извинуваме за сите непријатности околу ова.

  Проверете дали е потенцијално засегнат вашиот модел