ИД на напис : 00169775 / Последна промена : 16.02.2017Отпечати

Известување за сопствениците на АВ-приемници од типот STR-DG820 - 16/01/2009

16/01/2009


  Ви благодариме за постојаниот интерес за производите на Sony.

  Sony неодамна забележа дека ограничена количина од аудио-видео приемниците STR-DG820 може да имаат проблеми со звукот кога се поврзани преку ХДМИ-приклучок.

  За да се реши овој проблем, Вашиот АВ-приемник STR-DG820 треба да се испрати во сервисен центар од Sony на бесплатно ажурирање.

  СИМПТОМ:

  Кога е поврзан со телевизор Sony BRAVIA со опцијата "BRAVIA Sync", излезниот звук на STR-DG820 може ненадејно да се зголеми кога се користи далечинскиот управувач.

  МОДЕЛИ НА КОИ СЕ ОДНЕСУВА:


  Ако серискиот број (наведен на задниот дел од Вашиот АВ-приемник) на Вашиот АВ-приемник STR-DG820 е во рамките на следните сериски броеви, а верзијата на фирмверот е постара од 1.50, Ве молиме контактирајте со Sony за ажурирање.

  6600006 ~ 6605109
  5500001 ~ 5504254
  5504255 ~ 5513637

  Image
  КАКО ДА ЈА ПРОВЕРИТЕ ВЕРЗИЈАТА НА ФИРМВЕРОТ:

  Истовремено притиснете ги и држете ги копчињата "TONE MODE" и "MUSIC" на предната табла. Додека се притиснати копчињата, вклучете го уредот со копчето "ON/STANDBY" (не од далечинскиот управувач).

  Ќе се прикаже верзијата на фирмверот на екранот како што е прикажано подолу. Ако верзијата е постара од 1.50, Вашиот АВ-приемник треба да се ажурира.

  Image

  Ако Вашиот АВ-приемник не е во рамките на овие сериски броеви има верзија на фирмвер 1.50 или понова, нема потреба да се ажурира.

  По ажурирањето, Вашиот АВ-приемник повторно ќе се постави на стандардните фабрички поставувања.

  МЕРКИ НА БРОЈАЧОТ:

  За односните модели ќе се обезбеди бесплатна програма за ажурирање во нашите центри за поправка. За повеќе информации, Ве молиме контактирајте со Sony.

  Во меѓувреме, силно препорачуваме да ја деактивирате "функцијата за контрола за ХДМИ" на Вашиот STR-DG820 според постапката опишана подолу:

  Image

  1. Притиснете AMP MENU, а потоа притиснете го копчето MENU на далечинскиот управувач од STR-DG820.
  2. Притиснете Image неколку пати да изберете "HDMI".
  3. Притиснете Image или за да влезете во менито.
  4. Притиснете Image неколку пати да изберете "CTRL:HDMI".
  5. Притиснете Image или за да влезете во параметрите.
  6. Притиснете Image неколку пати да изберете "CTRL OFF".

   

  Контролата за функцијата ХДМИ е деактивирана.

  За какви било понатамошни информации, Ве молиме контактирајте со Sony.

  .