• Димензии (Ш x В x Д)

    24,2 x 46,5 x 81,5 мм (вклучувајќи ја испорачаната батерија NP-BX1)

   • Тежина

    92 гр. (вклучувајќи ја испорачаната батерија NP-BX1)

   • Тип на сензор

    Задно осветлен Exmor R® CMOS сензор од тип 1/2,3"

   • Ефективни точки (видео)

    13,5MP

   • Ефективни точки (фотографија)

    Прибл. 13.500K точки

   • Фокусна должина (35мм)(фотографија)

    17,1

   • Фокусна должина (35мм) (видео)

    17,1

   • Минимално фокусно растојание

    Прибл.30см

   • F-број (максимална решетка)

    2,8

   • Вид на решетка на објективот

    -

   • Фокусна должина

    2,8мм

   • Вид на објектив

    Tessar® објектив од ZEISS®

   • Steadyshot

    Електронска стабилизација на слика SteadyShot

   • Минимална осветленост

    6 лукси

   • Режим на експозиција

    АВТОМАТСКИ

   • Режими на балансот на белата боја

    Автоматски

   • Брзина на блендата

    1/30 - 1/10.000 (30fps)

   • Отвор на блендата

    F2,8

   • Отпорност на удари

    Со испорачано куќиште SPK-AS2

   • Отпорност на вода

    До 5 м со испорачаното куќиште SPK-AS2

   • Избор на сцени

    НЕ

   • Процесор на слика

    BIONZ X™

   • Други функции за снимање

    -

   • Отпорност на прав

    Со испорачано куќиште SPK-AS2

   • Компатибилни медиуми за снимање

    Memory Stick Micro™ – Mark 2 (MP4 формат), Микро SD/SDHC/SDXC мемориска картичка – класа 4 или повисока (MP4 формат), Микро SDXC мемориска картичка – класа 10 (XAVC S формат)

   • Формат за снимање (видео)

    MP4 (MPEG-4 AVC/H.264), XAVC S (MPEG-4 AVC/H.264)

   • Видео резолуција

    До 50Mbps

   • Големина на слика (режим на слики)

    13,5 милиони точки 16:9 (1920x1080)

   • Формат за снимање (фотографија)

    Компатибилност со DCF вер.2.0, компатибилност со Exif вер.2.3, компатибилност со MPF Baseline

   • Стапка на снимање видео (ABR / VBR)

    MP4, PS:прибл.28Mbps, HQ:прибл.16Mbps, STD:прибл.6Mbps, SSLOW:прибл.6Mbps, HS120:прибл.28Mbps, HS240:прибл.28Mbps, VGA:прибл.3Mbps

   • Формат за снимање на звук

    MP4/MPEG-4 AAC-LC 2-кан. XAVC S/LPCM 2-кан.

   • Микрофон

    Вграден стерео микрофон

   • Звучник

    Monoral звучник

   • Влезни и излезни приклучоци

    Отвор за мемориска картичка, Микро HDMI излез, Влез за микрофон, Повеќе/микро USB приклучок, Композитен видео излез

   • Енергетски потреби

    3,6V (комплет батерии)

   • Тип на батерија

    Комплет батерии на полнење (NP-BX1)

   • Потрошувачка на енергија (визир)

    -

   • Потрошувачка на енергија(LCD екран)

    1,9W

  • Комплет со прилепување (VCT-AM1)
  • Лист за заштита од замаглување (AKA-AF1)
  • Комплет за поставување на глава (BLT-UHM1)
  • Микро USB кабел
  • Водич за ракување
  • Комплет батерии на полнење (NP-BX1)
  • Aдаптер за статив
  • Водоотпорно куќиште (SPK-AS2)
  • Лента за поставување на рачен зглоб (AKA-WM1)