• A приклучок од Sony

    ДА

   • Сите видови на објективи со A приклучок од Sony

    ДА

   • Minolta и Konica Minolta α/MAXXUM/DYNAX објективи

    ДА

   • Сензор на слика со филтер во боја

    R, G, B, примарни бои

   • Тип на сензор на слика

    CMOS сензор

   • Големина (мм)

    23,5 x 15,6мм (APS-C големина)

   • Баланс на белата боја: избор на меморирани вредности

    Дневна светлина, сенка, облачно, блескаво, флуоресцентна, блиц

   • Баланс на белата боја: типови на температура на боја

    2500 - 9900 k (G7 до M7,чекор 15) (A7 to B7,чекор 15)

   • Групирање при баланс на белата боја

    3 рамки, избор на 2 чекори

   • Баланс на белата боја: персонализирано прилагодување

    ДА

   • Вкупно точки на сензорот (милиони точки)

    Прибл. 24,7

   • Дотерување на чувствителноста ISO

    ISO100 - 16000 еквивалент

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Ефективни точки (милиони точки)

    Прибл. 24,3

   • Внатрешно SteadyShot скалирање (на визирот)

    НЕ

   • Можност за внатрешен SteadyShot

    Приближно 2,5 EV - 4,5 EV намалување на брзината на блендата (во зависност од условите на снимањето и употребениот објектив)

   • Систем: Механизам за поместување на сензорот

    ДА

   • Предупредување за тресење на апаратот (на визирот)

    НЕ

   • Компатибилен со внатрешен SteadyShot

    Сите Sony DSLR објективи и објективите со A-приклучок со бајонет од Minolta и Konica Minolta

   • Заштитен слој од напојување

    ДА

   • AF систем со висок контраст

    НЕ

   • AF режими

    AF за единечни снимки, автоматски AF, континуиран AF

   • Eye Start AF систем (вклучено исклучено избор)

    ДА

   • Сензор

    15 точки (3 точки од вкрстен тип)

   • AF осветлување

    ДА (со вграден блиц)

   • AF површина: избор на површина на локален фокус

    ДА (15 локални подрачја)

   • Заклучување на фокусот

    ДА

   • Опсег на AF илуминатор (метри)

    Прибл. 1-5

   • AF површина: површина на широк фокус

    ДА (Автоматски со 15 подрачја)

   • AF површина: Флексибилна точка

    НЕ

   • AF површина: точка

    ДА

   • Предиктивна контрола на фокусот

    ДА

   • Опсег на чувствителност (при ISO 100 еквивалент); EV

    -1 до 18

   • Систем за детекција на TTL фаза

    ДА

   • AF површина: Повеќе точки

    НЕ

   • AF површина: Централна поставеност

    НЕ

   • Експозиција: Упатство

    ДА

   • Режим на панорама

    ДА (2D, 3D)

   • Мерење на осветленоста: точка

    ДА

   • Експозиција: Автоматски програм

    ДА

   • Мерење на осветленоста: повеќе сегменти

    ДА

   • AE заклучување

    ДА

   • Експозиција: приоритет на решетката

    ДА

   • Против заматување на движењата

    НЕ

   • Компензација на експозицијата

    ДА (+/-3,0 EV, 1/3 EV чекор)

   • Експозиција: приоритет на бленда

    ДА

   • AE групирање

    Со зголемување од 1/3 EV / 2/3 EV, 3 слики

   • Тип на мерење на осветленоста

    Мерење со проценка на 1200 зони

   • Батерија за мерење на осветленоста

    Exmor™ CMOS сензор

   • Мерење на светлината: централно измерено

    ДА

   • Експозиција: Автоматски

    ДА

   • Експозиција: AUTO+

    ДА

   • Експозиција: избор на сцени

    ДА

   • Експозиција: iAUTO

    НЕ

   • Опсег на брзина на бленда (секунди)

    1/4000 - 30 и светилка

   • Брзина на синхронизација на блиц; секунди

    1/160

   • Брзина на синхронизација на блиц (со вклучен Steady Shoot); секунди

    1/160

   • Вид

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Компензација на блиц

    +/-2,0 EV (1/3 EV чекори)

   • Режим на безжичен блиц

    ДА (со дополнителен компатибилен блиц)

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Вграден број за прилагодување на блицот (во метри при ISO 100)

    10

   • Систем за мерење на блиц

    ADI / претходно TTL мерење на блицот

   • Време на обновување на вграден блиц (приближно време во секунди)

    3

   • Режим на блиц

    Автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, заден блиц со синхронизација. Брза синхронизација со

   • Подвижен блиц

    Автоматски

   • Прилагодување на диоптер

    -4,0 до +3,0 диоптер

   • Зголемување (со 50мм објектив при бесконечност)

    1,09x

   • Екран за фокусирање

    НЕ

   • Поле на видливост (%)

    100

   • Вид

    Електронски

   • Растојание од очите до окуларот

    Прибл. 27мм од леќата на окуларот

   • Прегледување во живо

    ДА

   • Ротирачки екран

    ДА

   • Прилагодување на осветленост

    ДА

   • Големина на екранот

    7,5см / 3" широк

   • Поместување на екранот

    ДА

   • Тип на монитор

    Xtra Fine TruBlack LCD екран

   • LCD вкупен број на точки

    921.600

   • Број на континуирано напредување

    Фино: 17 слики/Стандардно: 18 слики/RAW и JPEG: 11 слики/RAW: 13 слики

   • Намалување на шумот (NR за повеќе слики)

    ДА

   • Големина на слика L - JPEG (точки)

    6000 x 4000 (24M)

   • Режими на боја/DEC/креативни стилови

    Стандардно, живописно, портрет, пејзаж, зајдисонце, B/W

   • Режим на придвижување

    Единечно, континуирано, тајмер од 10 и 2 секунди, рамка (континуирано, единечно, рамка на баланс на белата боја)

   • Големина на 3D панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина:16мм/18мм)

    Широко: 7152 x 1080 (7,7 M), стандардно: 4912 x 1080 (5,3 M), 16:9: 1920 x 1080 (2,1 M)

   • Видео компресија

    MPEG-4 AVC, H.264

   • Формат на снимање

    JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер.2.3, MPF Baseline усогласеност), RAW (Sony ARW 2.3 формат), 3D MPO (MPF Extended усогласеност)

   • Стапка на континуирано напредување (прибл. максимум рамки во секунда)

    макс. 10 fps

   • Оптимизатор на динамички опсег

    Исклучено, автоматски

   • Простор на бои (sRGB)

    ДА

   • Формат за снимање на аудио

    Dolby Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo™, Memory Stick PRO-HG Duo™, SD, SDHC, SDXC мемориски картички

   • Големина на панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина 16мм/18мм)

    Широко: хоризонтално 12.416 x 1.856 (23M), вертикално 5.536 x 2.160 (12M), Стандардно: хоризонтално 8.192 x 1.856 (15M), вертикално 3.872 x 2.160 (8,4M)

   • Формат за снимање на видео

    AVCHD / MP4

   • Режим за снимање на видео - MP4

    1440 x 1080(прибл.25fps, прогресивно), прибл.12Mbps(просечна бит-стапка) / VGA(640 x 480, прибл.25fps, прогресивно), прибл.3Mbps(просечна бит-стапка)

   • Квалитет на фотографија

    RAW, RAW+JPEG, фино, стандардно

   • Режим за снимање на видео - AVCHD

    1920 x 1080 (50p снимање, 28 Mbps, 50i 24 Mbps, 50i Mbps, 25p 24 Mbps, 25p 17 Mbps)

   • Простор на бои (Adobe® RGB)

    ДА

   • Намалување на шум (Long exp.NR)

    Вклучување/исклучување, достапно при затворање на блендата подолго од 1 секунда

   • Големина на слика M (точки)

    4240×2832 (12M)

   • Големина на слика S (точки)

    3008x2000 (6M)

   • Намалување на шум (High ISO NR)

    ДА

   • Крупен кадар (максимално зголемување)

    L големина: 13,6x, M големина: 9,9x, S големина: 6,8x

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • Индексна репродукција

    ДА

   • Бело/црно надвор алерт

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Exif

    Exif вер.2.3

   • Режим на име на фолдер

    Стандардно и датум

   • GPS

    ДА

   • Преглед на длабочина на поле

    ДА

   • PictBridge

    НЕ

   • Усогласување на зона

    НЕ

   • Индикатор за преостанат мемориски простор

    ДА

   • Меморија на број на фајлови

    Избор вклучено/исклучено

   • Инфрацрвен далечински управувач

    НЕ

   • Сигнален звук

    Избор вклучено/исклучено

   • Индикатор за InfoLITHIUM батеријата

    ДА

   • Уред за далечинско активирање

    ДА

   • PRINT Image Matching III

    ДА

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски, француски, германски, шпански, италијански, португалски, холандски, руски, шведски, дански, норвешки, фински, полски, чешки, унгарски, грчки, турски

   • Exif печатење

    ДА

   • Работна температура (степени C)

    0 - 40

   • USB режим

    Мемориски уреди, MTP

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Излез за слика

    НЕ (аналоген видео излез)

   • HD / HDMI® излез

    ДА

   • Издржливост (траење на батеријата според CIPA услови)

    Прибл. 510 снимки(визир) / прибл. 560 снимки(LCD монитор) (CIPA стандард)

   • Со батерија

    NP-FM500H

   • Тежина (g) (само тело)

    Прибл. 543

   • Батериски систем

    NP-FM500H

   • Длабочина (мм)

    80,7

   • Широчина (мм)

    132,1

   • Височина (мм)

    97,5

  • SAL1855
  • SAL55200
  • Лента за на рамо
  • Батерија на полнење
  • Полнач на батерии
  • CD-ROM
  • Капаче за куќиште
  • Kабел за напојување
  • Кабел за USB
  • Капаче за окулар
  • Капаче за објектив