• Sony α приклучок

    ДА

   • Компатибилност со објективи од типот A-Mount бајонет од Minolta и Konica Minolta

    ДА

   • Minolta и Konica Minolta α/MAXXUM/DYNAX објективи

    ДА

   • Сите типови на Sony α објективи

    ДА

   • Сензор на слика со филтер во боја

    R, G, B, примарни бои

   • Тип на сензор на слика

    CMOS сензор

   • Големина (мм)

    23.5 x 15.6 (APS-C големина)

   • Вкупно точки на сензорот (милиони точки)

    Прибл. 16,7

   • Баланс на белата боја: персонализирано прилагодување

    ДА

   • Групирање при баланс на белата боја

    3 рамки, избор на 2 чекори

   • Баланс на белата боја: избор на меморирани вредности

    Дневна светлина, сенка, облачно, блескаво, флуоресцентна, блиц

   • Баланс на белата боја: типови на температура на боја

    2500 - 9900 k со компензација на магента / зелена во 19 чекори

   • Дотерување на чувствителноста ISO

    ISO100 - 12800 еквивалент

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Ефективни точки (милиони точки)

    Прибл. 16,2

   • Компатибилен со внатрешен SteadyShot

    Сите Sony DSLR објективи и објективите со A-приклучок со бајонет од Minolta и Konica Minolta

   • Внатрешно SteadyShot скалирање (на визирот)

    ДА

   • Систем: Механизам за поместување на сензорот

    ДА

   • Можност за внатрешен SteadyShot

    Приближно 2.5 EV - 4 EV намалување на брзината на блендата (во зависност од условите на снимањето и употребениот објектив)

   • *SteadyShot INSIDE претходно беше познат под името Super SteadyShot

   • Предупредување за тресење на апаратот (на визирот)

    НЕ

   • Заштитен слој од напојување на Low-Pass филтерот и механизмот за електро магнетни вибрации

    ДА

   • AF површина: Повеќе точки

    НЕ

   • AF површина: Централна поставеност

    НЕ

   • AF површина: точка

    ДА

   • AF осветлување

    ДА (со вграден блиц)

   • AF површина: Флексибилна точка

    НЕ

   • AF режими

    Континуиран, единечен, автоматски, рачен фокус

   • Сензор

    15 точки (3 точки од вкрстен тип)

   • AF површина: избор на површина на локален фокус

    ДА (15 локални подрачја)

   • Опсег на AF илуминатор (метри)

    Прибл. 1-5

   • Eye Start AF систем (вклучено исклучено избор)

    ДА

   • Опсег на чувствителност (при ISO 100 еквивалент); EV

    -1 - 18

   • Систем за детекција на TTL фаза

    ДА

   • Заклучување на фокусот

    ДА

   • Предиктивна контрола на фокусот

    ДА (AF-A и AF-C)

   • AF површина: површина на широк фокус

    ДА (Автоматски со 15 подрачја)

   • Експозиција: AUTO+

    ДА

   • Тип на мерење на осветленоста

    Мерење со проценка на 1200 зони

   • Експозиција: Автоматски

    ДА

   • Мерење на осветленоста: повеќе сегменти

    ДА

   • Експозиција: Упатство

    ДА

   • Експозиција: приоритет на решетката

    ДА

   • Режим на панорама

    ДА (2D, 3D)

   • AE групирање

    Со зголемување од 1/3 EV / 2/3 EV, 3 слики

   • Компензација на експозицијата

    ДА (+/-2,0 EV, 1/3 EV чекор)

   • Експозиција: приоритет на бленда

    ДА

   • Против заматување на движењата

    НЕ

   • Експозиција: iAUTO

    НЕ

   • AE заклучување

    ДА

   • Батерија за мерење на осветленоста

    НЕ

   • Експозиција: избор на сцени

    ДА

   • Мерење на светлината: централно измерено

    ДА

   • Експозиција: Автоматски програм

    ДА

   • Мерење на осветленоста: точка

    ДА

   • Опсег на брзина на бленда (секунди)

    1/4000 - 30 и светилка

   • Брзина на синхронизација на блиц; секунди

    1/160

   • Вид

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Автоматски блиц

    ДА

   • Време на обновување на вграден блиц (приближно време во секунди)

    4

   • Компензација на блиц

    +/-2,0 EV (1/3 EV чекори)

   • Бавна синхронизација

    ДА

   • Систем за мерење на блиц

    ADI / претходно TTL мерење на блицот

   • Подвижен блиц

    Автоматски

   • Режим на безжичен блиц

    ДА (со дополнителен компатибилен блиц)

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Режим на блиц

    Автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, заден блиц со синхронизација. Брза синхронизација со

   • Вграден број за прилагодување на блицот (во метри при ISO 100)

    10

   • Зголемување (со 50мм објектив при бесконечност)

    1,10x

   • Прилагодување на диоптер

    -4,0 to +4,0 диоптер

   • Поле на видливост (%)

    100

   • Вид

    Електронски

   • Растојание од очите до окуларот

    Прибл. 19мм од леќата на окуларот

   • Друго

    Откривање на лице / бленда со функција за насмевки

   • Вид

    ДА - прегледување во живо преку главниот сензор за слика

   • Прилагодување на осветленост

    ДА

   • Тип на монитор

    Xtra Fine TruBlack LCD екран

   • Ротирачки екран

    ДА

   • LCD вкупен број на точки

    921.600

   • LCD вклучување/исклучување

    ДА

   • Поместување на екранот

    ДА - завртување под различни агли

   • Големина на екранот

    7,5см / 3" широк

   • Видео компресија

    MPEG-4 AVC / H.264

   • Стапка на континуирано напредување (прибл. максимум рамки во секунда)

    Макс.10 fps со континуирано напредување со приоритет на AE, макс. 6 fps во режим на придвижување

   • Печатење на датум/време

    ДА

   • Големина на слика S (точки)

    2448 X 1624 (4M)

   • Големина на 3D панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина:16мм/18мм)

    Големина на слика: 16:9 хоризонтално: 1920 X 1080(69ст./62ст.) Големина на слика: Ст.хориз.: 4912 X 1080(178ст./158ст.) Големина на слика: Шир.хориз.: 7152 X 1080(259ст./230ст.)

   • Формат за снимање на аудио

    Dolby® Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC

   • Оптимизатор на динамички опсег

    Исклучено, автоматски, напредно: Ниво

   • Режими на боја/DEC/креативни стилови

    Стандардно, живописно, портрет, пејзаж, зајдисонце, B/W

   • GPS

    ДА

   • Големина на слика L - JPEG (точки)

    4912 X 3264 (16M)

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo™, Memory Stick PRO-HG Duo™, SD, SDHC, SDXC мемориски картички

   • Големина на слика M (точки)

    3568 X 2368 (8.4M)

   • Функција за бришење

    ДА

   • Квалитет на фотографија

    RAW, RAW + JPEG, JPEG (фино, стандардно)

   • Број на континуирано напредување

    JPEG (L големина, фино): 35 слики, RAW: 20 слики, RAW+JPEG: 20 слики

   • Режим за снимање на видео - MP4

    ДА, 1440 x 1080 (прибл.25fps, прогресивно), прибл.12Mbps(просечна бит-стапка) (PAL) / VGA(640 x 480, прибл.25fps, прогресивно), прибл.3Mbps(просечна бит-стапка) (PAL)

   • Формат за снимање на видео

    AVCHD / MP4

   • Формат на снимање

    JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.3, MPF Baseline) усогласеност, DPOF компатибилност, RAW (Sony ARW 2.2 формат), RAW + JPEG

   • Режим на придвижување

    Единечно, континуирано, тајмер од 10 или 2 секунди

   • Намалување на шум (Long exp.NR)

    Вклучување / исклучување, достапно при затворање на блендата подолго од 1 секунда, ДА

   • Режим за снимање на видео - AVCHD

    ДА, 1920 x 1080 (50i, преплетување), прибл.17Mbps (просечна бит-стапка) (PAL)

   • Големина на панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина 16мм/18мм)

    "Големина на слика: Ст.хориз.: 8.192 x 1.856(135ст./120ст.) / верт.: 3,872 x 2,160(101ст./90ст.) Големина на слика: Шир.хориз.: 12.416 x 1.856(202ст./180ст.) / верт.: 5.536 x 2.160(142ст./126ст.

   • Простор на бои (sRGB)

    ДА

   • Информативен екран

    ДА

   • Крупен кадар (максимално зголемување)

    L големина: 11,8x, M големина: 8,8x, S големина: 6x

   • Бело/црно надвор алерт

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • Индексна репродукција

    ДА (12, 6)

   • Сигнален звук

    Избор вклучено/исклучено

   • Инфрацрвен далечински управувач

    ДА (со RMT-DSLR1)

   • Меморија на број на фајлови

    Избор вклучено/исклучено

   • Работна температура (степени C)

    0 - 40

   • Преглед на длабочина на поле

    ДА

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Уред за далечинско активирање

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски/ француски/ германски/ шпански/ италијански/ португалски/ холандски/ руски/ шведски/ дански/ норвешки/ фински/ полски/ чешки/ унгарски / грчки / турски

   • Усогласување на зона

    НЕ

   • Режим на име на фолдер

    Стандардно и датум

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PRINT Image Matching III

    ДА

   • Индикатор на преостанатиот мемориски простор (CF™)

    ДА

   • PictBridge

    НЕ

   • Exif печатење

    ДА

   • Индикатор за InfoLITHIUM батеријата

    ДА (во %)

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • Exif

    2.3

   • HD/HDMI® излез

    HDMI® мини приклучок (тип C), BRAVIA® Sync (мени за синхронизирање), Photo TV HD

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Излез за слика

    НЕ (аналоген видео излез)

   • USB режим

    Складирање (PC поврзување) / PTP

   • Тежина (г)

    Прибл. 441

   • Со батерија

    NP-FW50

   • Батериски систем

    NP-FW50

   • Издржливост (траење на батеријата според CIPA услови)

    Прибл. 330 слики со визир, прибл. 380 слики во режим на прегледување во живо

   • Длабочина (мм)

    84,7

   • Широчина (мм)

    124,4

   • Височина (мм)

    92