• Sony α приклучок

    ДА

   • Компатибилност со објективи од типот A-Mount бајонет од Minolta и Konica Minolta

    ДА

   • Minolta и Konica Minolta α/MAXXUM/DYNAX објективи

    ДА

   • Сите типови на Sony α објективи

    ДА

   • Сензор на слика со филтер во боја

    R, G, B, примарни бои

   • Тип на сензор на слика

    CMOS сензор

   • Големина (мм)

    23,5 x 15,6мм (APS-C големина)

   • Вкупно точки на сензорот (милиони точки)

    Прибл. 16,7

   • Баланс на белата боја: персонализирано прилагодување

    ДА

   • Групирање при баланс на белата боја

    3 рамки, избор на 2 чекори

   • Баланс на белата боја: избор на меморирани вредности

    Дневна светлина, сенка, облачно, блескаво, флуоресцентна, блиц

   • Баланс на белата боја: типови на температура на боја

    2500 - 9900 k со компензација на магента / зелена во 19 чекори

   • Дотерување на чувствителноста ISO

    ISO100 - 12800 еквивалент

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Ефективни точки (милиони точки)

    Прибл. 16,2

   • Компатибилен со внатрешен SteadyShot

    Сите Sony DSLR објективи и објективите со A-приклучок со бајонет од Minolta и Konica Minolta

   • Внатрешно SteadyShot скалирање (на визирот)

    ДА

   • Систем: Механизам за поместување на сензорот

    ДА

   • Можност за внатрешен SteadyShot

    Приближно 2.5 EV - 4 EV намалување на брзината на блендата (во зависност од условите на снимањето и употребениот објектив)

   • *SteadyShot INSIDE претходно беше познат под името Super SteadyShot

   • Предупредување за тресење на апаратот (на визирот)

    ДА

   • Заштитен слој од напојување на Low-Pass филтерот и механизмот за електро магнетни вибрации

    ДА

   • AF површина: Повеќе точки

    НЕ

   • AF површина: Централна поставеност

    ДА

   • AF површина: точка

    ДА

   • AF осветлување

    ДА (со вграден блиц)

   • AF површина: Флексибилна точка

    ДА

   • AF режими

    Континуиран, единечен, автоматски, рачен фокус

   • AF систем со висок контраст

    ДА - можност за избор во режимот на проверка на фокусот при прегледување во живо

   • Сензор

    15 точки (3 точки од вкрстен тип)

   • AF површина: избор на површина на локален фокус

    ДА (15 локални подрачја)

   • Опсег на AF илуминатор (метри)

    Прибл. 1-5

   • Eye Start AF систем (вклучено исклучено избор)

    ДА

   • Опсег на чувствителност (при ISO 100 еквивалент); EV

    -1 - 18

   • Систем за детекција на TTL фаза

    ДА

   • Заклучување на фокусот

    ДА

   • Предиктивна контрола на фокусот

    ДА (AF-A и AF-C)

   • AF површина: површина на широк фокус

    ДА (Автоматски со 15 подрачја)

   • Експозиција: AUTO+

    НЕ

   • Тип на мерење на осветленоста

    TTL мерење (OVF), мерење со проценка на 1200 зони (LV)

   • Експозиција: Автоматски

    ДА

   • Мерење на осветленоста: повеќе сегменти

    ДА

   • Експозиција: Упатство

    ДА

   • Експозиција: приоритет на решетката

    ДА

   • Режим на панорама

    ДА (2D, 3D)

   • AE групирање

    Со зголемување од 1/3 EV / 2/3 EV, 3 слики

   • Компензација на експозицијата

    ДА (+/-2,0 EV, 1/3 EV чекор)

   • Експозиција: приоритет на бленда

    ДА

   • Против заматување на движењата

    НЕ

   • Експозиција: iAUTO

    НЕ

   • AE заклучување

    ДА

   • Батерија за мерење на осветленоста

    40-сегментен мрежест шаблон SPC (OVF)

   • Експозиција: избор на сцени

    ДА

   • Мерење на светлината: централно измерено

    ДА

   • Експозиција: Автоматски програм

    ДА

   • Мерење на осветленоста: точка

    ДА

   • Опсег на брзина на бленда (секунди)

    1/4000 - 30 и светилка

   • Брзина на синхронизација на блиц; секунди

    1/160

   • Вид

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Автоматски блиц

    ДА

   • Време на обновување на вграден блиц (приближно време во секунди)

    4

   • Компензација на блиц

    +/-2,0 EV (1/3 EV чекори)

   • Бавна синхронизација

    ДА

   • Систем за мерење на блиц

    ADI / претходно TTL мерење на блицот

   • Подвижен блиц

    Автоматски

   • Режим на безжичен блиц

    ДА (со дополнителен компатибилен блиц)

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Режим на блиц

    Автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, заден блиц со синхронизација. Брза синхронизација со

   • Вграден број за прилагодување на блицот (во метри при ISO 100)

    12

   • Зголемување (со 50мм објектив при бесконечност)

    0.80x

   • Екран за фокусирање

    Сферно со акутен мат

   • Прилагодување на диоптер

    -2.5 до +1.0 диоптер

   • Поле на видливост (%)

    95

   • Вид

    Фиксирано на ниво на очите, пента-Dach-огледало

   • Растојание од очите до окуларот

    Прибл. 19мм од леќата на окуларот

   • Друго

    Откривање на лице / бленда со функција за насмевки *со брз AF и LV режим за проверка на фокусот

   • Вид

    Вид на прегледување во живо ДА - брз AF и проверка на фокусот при прегледување во живо

   • Прилагодување на осветленост

    ДА

   • Тип на монитор

    Xtra Fine LCD екран

   • LCD вкупен број на точки

    921.600

   • LCD вклучување/исклучување

    ДА

   • Поместување на екранот

    ДА - 2-насочно поместување

   • Големина на екранот

    7.5см / 3"

   • Видео компресија

    MPEG-4 AVC / H.264

   • Стапка на континуирано напредување (прибл. максимум рамки во секунда)

    Макс.5 fps со визир, макс.3 fps во режим на прегледување во живо (прибл.), макс.7 fps во континуиран режим со приоритет на брзина

   • Печатење на датум/време

    ДА

   • Големина на слика S (точки)

    2448 X 1624 (4M)

   • Големина на 3D панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина:16мм/18мм)

    Големина на слика: 16:9 хоризонтално: 1920 X 1080(69ст./62ст.) Големина на слика: Ст.хориз.: 4912 X 1080(178ст./158ст.) Големина на слика: Шир.хориз.: 7152 X 1080(259ст./230ст.)

   • Формат за снимање на аудио

    Dolby® Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC

   • Оптимизатор на динамички опсег

    Исклучено, автоматски, напредно: Ниво

   • Режими на боја/DEC/креативни стилови

    Стандардно, живописно, портрет, пејзаж, зајдисонце, B/W

   • Големина на слика L - JPEG (точки)

    4912 X 3264 (16M)

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo™, Memory Stick PRO-HG Duo™, SD, SDHC, SDXC мемориски картички

   • Големина на слика M (точки)

    3568 X 2368 (8.4M)

   • Функција за бришење

    ДА

   • Квалитет на фотографија

    RAW, RAW + JPEG, JPEG (фино, стандардно)

   • Број на континуирано напредување

    JPEG (L големина, фино): 44 слики, RAW: 22 слики, RAW+JPEG: 20 слики

   • Режим за снимање на видео - MP4

    ДА, 1440 x 1080(прибл.25fps, прогресивно), прибл.12Mbps(просечна бит-стапка) (PAL) / VGA(640 x 480, прибл.25fps, прогресивно), прибл.3Mbps(просечна бит-стапка) (PAL)

   • Формат за снимање на видео

    AVCHD / MP4

   • Формат на снимање

    JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.3, MPF Baseline) усогласеност, DPOF компатибилност, RAW (Sony ARW 2.2 формат), RAW + JPEG

   • Режим на придвижување

    Единечно, континуирано, континуирано со приоритет на брзина, тајмер од 10 или 2 секунди

   • Намалување на шум (Long exp.NR)

    Вклучување / исклучување, достапно при затворање на блендата подолго од 1 секунда, ДА

   • Режим за снимање на видео - AVCHD

    ДА, 1920 x 1080(50i, преплетување), прибл.17Mbps(просечна бит-стапка) (PAL)

   • Големина на панорама:макс. степени на агол на движење(фокусна должина 16мм/18мм)

    Големина на слика: Ст.хориз.: 8.192 x 1.856(135ст./120ст.) / верт.: 3,872 x 2,160(101ст./90ст.) Големина на слика: Шир.хориз.: 12.416 x 1.856(202ст./180ст.) / верт.: 5.536 x 2.160(142ст./126ст.

   • Простор на бои (sRGB)

    ДА

   • Информативен екран

    ДА

   • Крупен кадар (максимално зголемување)

    L големина: 11,8x, M големина: 8,8x, S големина: 6x

   • Бело/црно надвор алерт

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • Индексна репродукција

    ДА (9, 4)

   • Сигнален звук

    Избор вклучено/исклучено

   • Инфрацрвен далечински управувач

    ДА (со RMT-DSLR1)

   • Меморија на број на фајлови

    Избор вклучено/исклучено

   • Работна температура (степени C)

    0 - 40

   • Преглед на длабочина на поле

    ДА

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Индикатор за преостанат мемориски простор

    ДА

   • Уред за далечинско активирање

    ДА

   • Јазик на изборникот

    Англиски/ француски/ германски/ шпански/ италијански/ португалски/ холандски/ руски/ шведски/ дански/ норвешки/ фински/ полски/ чешки/ унгарски / грчки / турски

   • Усогласување на зона

    НЕ

   • Режим на име на фолдер

    Стандардно и датум

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PRINT Image Matching III

    ДА

   • PictBridge

    НЕ

   • Exif печатење

    ДА

   • Индикатор за InfoLITHIUM батеријата

    ДА (во %)

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • Exif

    2.3

   • HD/HDMI® излез

    HDMI® мини приклучок (тип C), BRAVIA® Sync (мени за синхронизирање), Photo TV HD

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Излез за слика

    НЕ (аналоген видео излез)

   • USB режим

    Складирање (PC поврзување) / PTP

   • Тежина (г)

    Прибл. 599

   • Со батерија

    NP-FM500H

   • Батериски систем

    NP-FM500H

   • Издржливост (траење на батеријата според CIPA услови)

    Прибл. 1050 слики со визир, прибл. 560 слики во режим на прегледување во живо

   • Длабочина (мм)

    84

   • Широчина (мм)

    137

   • Височина (мм)

    104