• Sony α приклучок

    ДА

   • Компатибилност со објективи од типот A-Mount бајонет од Minolta и Konica Minolta

    ДА

   • Minolta и Konica Minolta α/MAXXUM/DYNAX објективи

    ДА

   • Сите типови на Sony α објективи

    ДА

   • Сензор на слика со филтер во боја

    R, G, B, примарни бои

   • Тип на сензор на слика

    CCD сензор

   • Големина (мм)

    23.5 x 15.7 (APS-C големина)

   • Вкупно точки на сензорот (милиони точки)

    Прибл. 14.9

   • Баланс на белата боја: персонализирано прилагодување

    ДА

   • Групирање при баланс на белата боја

    НЕ

   • Баланс на белата боја: избор на меморирани вредности

    Дневна светлина, сенка, облачно, волфрам, флуоресцентна, блиц

   • Баланс на белата боја: типови на температура на боја

    НЕ

   • Дотерување на чувствителноста ISO

    ISO100 - 3200 еквивалент

   • Автоматски баланс на белата боја

    ДА

   • Ефективни точки (милиони точки)

    Прибл. 14.2

   • Компатибилен со внатрешен SteadyShot

    Сите Sony DSLR објективи и објективите со A-приклучок со бајонет од Minolta и Konica Minolta

   • Внатрешно SteadyShot скалирање (на визирот)

    ДА

   • Систем: Механизам за поместување на сензорот

    ДА

   • Можност за внатрешен SteadyShot

    Приближно 2.5 EV - 3.5 EV намалување на брзината на блендата (во зависност од условите на снимањето и употребениот објектив)

   • *SteadyShot INSIDE претходно беше познат под името Super SteadyShot

   • Предупредување за тресење на апаратот (на визирот)

    ДА

   • Двоен систем за заштита од прав (анти-статички слој и механизам за придвижување на CCD)

    ДА

   • AF површина: точка

    ДА (централен сензор)

   • AF осветлување

    ДА (со вграден блиц)

   • AF режими

    Континуиран, единечен, автоматски, рачен фокус

   • Сензор

    9 точки со централен сензор

   • AF површина: избор на површина на локален фокус

    ДА (9 локални подрачја)

   • Опсег на AF илуминатор (метри)

    5

   • Eye Start AF систем (вклучено исклучено избор)

    ДА

   • Опсег на чувствителност (при ISO 100 еквивалент); EV

    0 - 18

   • Систем за детекција на TTL фаза

    ДА

   • Заклучување на фокусот

    ДА

   • Предиктивна контрола на фокусот

    ДА (со подвижни објекти во AF-A и AF-C)

   • AF површина: површина на широк фокус

    ДА (Автоматски со 9 подрачја)

   • Тип на мерење на осветленоста

    TTL

   • Експозиција: Автоматски

    ДА

   • Мерење на осветленоста: повеќе сегменти

    ДА

   • Експозиција: Упатство

    ДА

   • Експозиција: приоритет на решетката

    ДА

   • AE групирање

    Со 0.3 EV / 0.7 EV зголемување, 3 рамки; (при "режим на движење")

   • Компензација на експозицијата

    ДА (+/-2.0 EV, 0.3 EV чекор)

   • Експозиција: приоритет на бленда

    ДА

   • AE заклучување

    НЕ

   • Батерија за мерење на осветленоста

    40-сегментен мрежест SPC

   • Експозиција: избор на сцени

    ДА

   • Мерење на светлината: централно измерено

    ДА

   • Експозиција: Автоматски програм

    ДА

   • Мерење на осветленоста: точка

    ДА

   • Опсег на брзина на бленда (секунди)

    1/4000 - 30 и светилка

   • Брзина на синхронизација на блиц (со исклучен SuperSteady Shoot); секунди

    1/160

   • Вид

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Автоматски блиц

    ДА (со автоматски и режим за избор на сцени)

   • Време на обновување на вграден блиц (приближно време во секунди)

    4

   • Компензација на блиц

    +/-2.0 EV (0.3EV чекори)

   • Бавна синхронизација

    ДА

   • Систем за мерење на блиц

    ADI / претходно TTL мерење на блицот

   • Подвижен блиц

    ДА

   • Режим на безжичен блиц

    ДА (со дополнителен компатибилен блиц)

   • Намалување на „црвените очи“

    ДА

   • Режим на блиц

    Автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, заден блиц со синхронизација. Брза синхронизација со дополнителен компатибилен блиц

   • Вграден број за прилагодување на блицот (во метри при ISO 100)

    10

   • Зголемување (со 50мм објектив при бесконечност)

    0.74x

   • Екран за фокусирање

    Сферно со акутен мат

   • Прилагодување на диоптер

    -3.0 до +1.0 диоптер

   • Поле на видливост (%)

    95

   • Вид

    Фиксиран систем на ниво на очите со горно огледало

   • Растојание од очите до окуларот

    Прибл. 19.7мм од леќата на окуларот

   • Друго

    Интелигентен телеконвертор

   • Вид

    ДА - Quick AF Live View

   • Прилагодување на осветленост

    ДА (достапна автоматска контрола на осветленоста)

   • Тип на монитор

    Clear Photo LCD

   • LCD вкупен број на точки

    230.400

   • LCD вклучување/исклучување

    ДА

   • Поместување на екранот

    ДА - 2-насочно поместување

   • Големина на екранот

    2.7

   • Стапка на континуирано напредување (прибл. максимум рамки во секунда)

    Макс. 2.5 fps со визир, макс. 2 fps во режим на прегледување во живо (прибл.)

   • Печатење на датум/време

    Со PictBridge

   • Големина на слика S (точки)

    2288 x 1520 (3.5M)

   • Оптимизатор на динамички опсег

    Исклучено, стандардно / напредно

   • Режими на боја/DEC/креативни стилови

    Стандардно, живописно, портрет, пејзаж, ноќен поглед, залез, црно-бело, Adobe® RGB

   • Големина на слика L - JPEG (точки)

    4592 x 3056 (14M)

   • Медиуми за снимање

    Memory Stick PRO Duo™/ Memory Stick PRO™-HG Duo™/ Memory Stick PRO™-HG Duo™ HX/ SD мемориска картичка/ SDHC мемориска картичка

   • Големина на слика M (точки)

    3408 x 2272 (7.7M)

   • Функција за бришење

    Еднократно, повеќекратно или сите рамки во фолдер

   • Квалитет на фотографија

    RAW, RAW+JPEG, стандардно (JPEG), фино (JPEG)

   • Број на континуирано напредување

    JPEG (L големина, фино): додека не се наполни мемориската картичка, RAW: 6 слики, RAW+JPEG: 3 слики

   • Формат на снимање

    JPEG, RAW, RAW+JPEG, 16:9 по избор

   • Режим на придвижување

    Снимање единечна рамка, континуирано снимање, тајмер од 10 или 2 секунди, континуирано снимање со тајмер, AE групирање со континуирано снимање, далечински управувач

   • Намалување на шум (Long exp.NR)

    Вклучување/исклучување, достапно при затворање на блендата подолго од 1 секунда, Вклучено/исклучено, достапно при ISO вредности од 1600 или повисоко

   • RAW (точки)

    4592 x 3056

   • Простор на бои (sRGB)

    ДА

   • Информативен екран

    ДА

   • Крупен кадар (максимално зголемување)

    L големина: 14x, M големина: 11x, S големина: 7.2x

   • Бело/црно надвор алерт

    ДА

   • Ротација на слика

    ДА

   • Автоматска ротација на слика

    ДА

   • Индексна репродукција

    ДА (низа од последните 25, 9, 4 или 5 рамки)

   • Сигнален звук

    Избор вклучено/исклучено

   • Инфрацрвен далечински управувач

    ДА (со RMT-DSLR1)

   • Меморија на број на фајлови

    Избор вклучено/исклучено

   • Работна температура (степени C)

    0 - 40

   • Преглед на длабочина на поле

    НЕ

   • DPOF (Формат на дигитален редослед за печатење)

    ДА

   • Уред за далечинско активирање

    НЕ

   • Јазик на изборникот

    Англиски/ француски/ германски/ шпански/ италијански/ португалски/ холандски/ руски/ шведски/ дански/ норвешки/ фински/ полски/ чешки/ унгарски

   • Усогласување на зона

    НЕ

   • Режим на име на фолдер

    Стандардно и датум

   • Индикатор за хистограм

    ДА

   • PRINT Image Matching III

    ДА

   • Индикатор на преостанатиот мемориски простор (CF™)

    ДА

   • PictBridge

    ДА

   • Exif печатење

    ДА

   • Индикатор за InfoLITHIUM батеријата

    ДА

   • Индикатор за наполнетоста на батерија

    ДА

   • Exif

    2.21

   • HD/HDMI™ излез

    YES, HDMI™ мини приклучок

   • USB 2.0 со голема брзина

    ДА

   • Излез за слика

    НЕ

   • USB режим

    Складирање (PC поврзување) / PTP(PictBridge)

   • Тежина (г)

    Прибл. 497

   • Со батерија

    NP-FH50

   • Батериски систем

    NP-FH50

   • Издржливост (траење на батеријата според CIPA услови)

    Прибл. 500 слики со визир, прибл. 230 слики во режим на прегледување во живо

   • Длабочина (мм)

    83,5

   • Широчина (мм)

    128,1

   • Височина (мм)

    97.1