HT-XF9000

Совршен за атмосфера како во кино

Овој 2.1-канален звучник во вид на лента со Dolby Atmos® /DTS:X™ и Vertical Sound Engine претставува совршено надополнување за квалитетот на слика на BRAVIA, а неговиот дизајн е усогласен со телевизорите. 

ЗВУЧНИЦИ ВО ВИД НА ЛЕНТА

2.1-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos® / DTS:X™ и технологија Bluetooth® | HT-XF9000

HT-XF9000
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos® / DTS:X™ и технологија Bluetooth® | HT-XF9000
Слушајте звук од сите правци со опкружувачкиот звук со макс. 7.1.2 канали 

Нашата најнова технологија за опкружувачки звук Vertical Surround Engine ви овозможува да уживате во возбудливиот звук Dolby Atmos преку тенок уред. Независно од видот на просторијата, двата предни звучници создаваат „вертикален“ звук со што се добива виртуелен опкружувачки звук што доаѓа кон вас од сите страни. 

Spider-Man™: Homecoming сега е достапен во 4K Ultra HD™

Сите содржини се подобруваат со 7.1.2 канали  

Отсега ќе можете да уживате во сите содржини што ги гледате со макс. 7.1.2 канали. Нашата напредна дигитална обработка на сигнали ги претвора сите звуци со прекрасен опкружувачки звук со притиснување на само едно копче на далечинскиот управувач.

Изберете ги совршените поставки

Копче за секој звук - изберете го тоа што е соодветно за содржините што ги гледате или слушате.

Совршена комбинација

Нашиот оддел за дизајн ги создаде HT-XF9000 и BRAVIA XF90 за совршено да се надополнуваат меѓусебно и токму поради тоа овој звучник во вид на лента изгледа одлично пред вашиот телевизор. Исто така, може да ги поврзете безжично за да добиете модерен изглед.

Проследување во 4K со X9000F
Уживајте во сите ваши филмови во 4K HDR-квалитет

Одликувајќи се со најнова технологија за проследување во 4K HDR со 18 Gbps и HDCP 2.2, HT-XF9000 е подготвен за најновите формати за домашно кино.

Поврзете ја целата ваша опрема 

Еден кабел за пренос на звук и слика до вашата опрема и телевизорот.

Поврзување на HT-X9000F со телевизор
Безжично поврзување со вашиот телевизор

Проследувајте звук безжично до звучникот во вид на лента.

HT-X9000F со HDMI ARC
Кабел HDMI ARC

Проследувајте звук и контролирајте ги информациите од вашиот телевизор преку само еден кабел со HDMI ARC.

Репродукција на музика со X9000F
Поврзете се за да ја репродуцирате сета ваша музика

Приклучете го уредот преку USB за да ги репродуцирате омилените албуми или проследувајте безжично преку технологијата Bluetooth®.

Лого за Bluetooth® на HT-X9000F
Проследувајте преку технологијата Bluetooth®

Проследувајте музика безжично преку технологијата Bluetooth®.

Лого за USB на HT-X9000F
Поврзување преку USB

Приклучете го уредот преку USB за да ги репродуцирате омилените албуми.

Спецификации и функции

2.1-канален звучник во вид на лента со Dolby Atmos / DTS:X и Vertical Sound Engine што претставува совршено надополнување за квалитетот на слика на BRAVIA, а неговиот дизајн е усогласен со телевизорите за да добиете беспрекорен стил.
  • 2.1 канали со Dolby Atmos/DTS:X и Vertical Surround Engine

  • Пет режими на звук за подобри филмови, музика, игри, вести и спорт.

  • Компатибилност со 4K HDR

  • Дизајн што е усогласен со BRAVIA XF90

  • Едноставно поврзување преку HDMI/HDMI ARC

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина