Големина и тежина

ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д) 
1180 x 80 x 145 мм (со решетка и испакнат дел); 1180 x 80 x 140 мм (без решетка и испакнат дел)
ТЕЖИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ 
8,2 кг
ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д) 
248x403x426 мм
ТЕЖИНА НА САБВУФЕР 
14,1 кг

Засилувач

A / V синхронизација
Да (0-300 msec, 25 msec / чекор)
Канали на засилувач
7.1.2-кан.
S-Force PRO Front Surround
да
LPCM (2-КАН. / 5.1-КАН. / 7.1-КАН.) преку HDMI®
Да / Да / Да

Сабвуфер

Вид на сабвуфер
Безжичен звучник

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Oпт. Влез, USB, Аналоген аудио влез (вкл. TV CEC) / излез (без приемник) / TV (CEC): Да (не е вкл. TV CEC), Етернет
Bluetooth®
A2DP (SINK); A2DP (SOURCE); AVRCP; LDAC; AAC, SBC
HDMI влезови
3
HDMI излез(ARC)
1
HDCP2.2
Да

Аудио формати

PCM
96k/24 бита PCM
Dolby®
Dolby ATMOS, Dolby TrueHD, Dolby Digital+, Dolby Digital, Dolby Dual Mono

Функција за звук

Режим на звук
ClearAudio+, Digital Game Studio, Музика, Спортови, Стандардно, Тридимензионален опкружувачки звук, Филм
Звучен ефект
Да

Видео карактеристики

Проследување на 4K HDR преку HDMI
Да
1080 / 24p
Да
1080p
Да
BRAVIA Sync (CEC контрола)
Да

Безжични функции

Вграден Wi-Fi®
Да (2,4 GHz / 5 GHz) 11a / b / g / n
Услуги за музика
Chromecast built-in, Spotify Connect
Безжично слушање во повеќе соби
Да

Детали

Потрошувачка на енергија
ЗВУЧНИК 90 W/ВУФЕР 30 W
Далечински управувач
Да
Поставување на ѕид
ДА

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (исклучен режим)
недостапно
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0,5 W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
7,0 W (етернет) / 7,0 W (WiFi) / 2,0 W (Bluetooth) / 7,0 W (сите приклучоци и мрежи поврзани*) *Жичните врски автоматски ги деактивираат безжичните врски. Wi-Fi® приклучокот и етернет приклучокот се одликуваат со функција за рутер со која може да се проследуваат аудио податоци до друг аудио производ од Sony.
Режимот на подготвеност е активиран
По 20 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
По 20 минути (етернет, Wi-Fi®, Bluetooth®)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
За да исклучите Wi-Fi погледнете во „Заштеда на енергија во режимот на подготвеност“ и „Користење на екранот за поставување“ во рачен режим, притиснете HOME, изберете [Setup] -> [System Settings] -> [Quick Start / Network Standby] -> [Off] За вклучување/исклучување на Bluetooth®, притиснете HOME, изберете [Setup] -> [Bluetooth Settings] -> [Bluetooth Mode]-> Изберете [Исклучено]

Еквалајзер

Функција Voice Up
Да (ИСКЛУЧЕНО/ГОРЕ1/ГОРЕ2)

Што има во пакетот

  • Оптички кабел
  • Batteries
  • Картичка за регистрација на потрошувачи
  • Водич за брзо поставување
  • Гарантен лист
  • Упатство за употреба
Placeholder

Функции

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет од CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

S-Force PRO Front Surround технологија со 7.1.2-кан.

Нашиот виртуелен опкружувачки звук ги комбинира дигиталната обработка на сигнали, S-Force Pro и технологијата за контрола на бранови за да симулира природно тридимензионално звучно поле само со звучникот во вид на лента и сабвуферот.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Dolby Atmos

Dolby Atmos нуди неверојатна реалистичност со опкружувачки звук од 360° и прецизно го позиционира звукот во опкружувањето за да може 7.1.2-каналниот звучник (со задниот фантомски звучник за опкружувачки звук) да ве обвитка во звук - дури и одозгора.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Коаксијални звучници

Вуферот и високотонецот се сместени во еден звучник за да репродуцираат прецизен звук низ целиот фреквентен опсег.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Звучници со Dolby Atmos

Двата вградени звучници кои се оптимизирани за Dolby Atmos го одбиваат звукот од таванот за да се репродуцира одозгора надолу.

Звук и слика со максимален квалитет

Гледајте и слушајте прецизни детали со репродукцијата на звук со висока резолуција и високиот динамички опсег кои создаваат моќни перформанси за филмови и музика.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Јасен приказ со висок динамички опсег

Гледајте и слушајте прецизни детали со репродукцијата на звук со висока резолуција и високиот динамички опсег кои создаваат моќни перформанси за филмови и музика.

Поврзете се

Надополнете го вашиот систем за домашно кино со 3 HDMI влезови компатибилни со HDCP 2.2, 1 HDMI ARC излез, оптички SPDIF, аналоген AUX и USB приклучок.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

3 HDMI® приклучоци

Приклучете ја вашата опрема на едноставен начин со 3 HDMI влезови и 1 HDMI ARC излез.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

USB приклучок

Само поврзете го вашиот USB уред и уживајте во звук со висока резолуција.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Дигитален засилувач S-master HX

Дигиталниот засилувач S-Master HX ги намалува изобличувањата за добивање прецизни резултати со високи фреквенции (над 40 kHz).

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Процесор за подобрување на дигитален звук HX

Технологијата за подобрување DSEE HX користи алгоритам за анализа на вашата музика за да ги обнови изгубените тонови, при што ги обновува аудио сигналите речиси до квалитетот со висока резолуција.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Clear Audio+

Од режим за игри до режим за филмови или музика - ClearAudio+ автоматски ги прилагодува поставките за звук за да одговараат на содржините кои ги гледате или слушате.

Пристапете до вашата музика

Уживајте во едноставна и моментална репродукција на музика со NFC, Bluetooth® и безжично проследување.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Висококвалитетно безжично проследување на звук

LDAC е технологија за звук од Sony која ви овозможува да уживате во висококвалитетен безжичен звук преку Bluetooth®. Со пренос на три пати повеќе податоци, LDAC овозможува подобро безжично слушање на сета ваша музика.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Проследување преку Bluetooth®

Проследувајте музика безжично од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп преку Bluetooth®.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Поврзување за момент

Воспоставете врска со еден допир преку NFC и веднаш започнете да проследувате музика од одредени паметни телефони, преку вашиот приемник.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Безжично проследување

Поврзете се на интернет преку вградениот Wi-Fi и веднаш добијте пристап до услуги за музика како Spotify и многу други преку Chromecast built-in и проследувајте музика од уреди на вашата домашна мрежа.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Почнете да слушате побрзо

Продолжете да ги слушате омилените песни без да чекате. Наменското копче за услуги за музика ќе ви овозможи да продолжите да слушате таму каде што сте прекинале на друг уред со Spotify.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast содржини и радио преку повеќе од 100 аудио апликации, вклучувајќи го Google Play™ Music и многу повеќе од паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast содржини и радио преку повеќе од 100 аудио апликации, вклучувајќи го Google Play™ Music и многу повеќе.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Проследувајте музика безжично во повеќе простории во домот

Користете ја апликацијата Sony | Music Center за да групирате одредени звучници во вид на лента и безжични звучници од Sony, а потоа проследувајте од омилената услуга за музика или од телевизорот преку HDMI, оптички или аналоген приклучок.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Проследувајте во различни простории

Слушајте ја истата прекрасна песна во домот со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата Sony | Music Center.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

DTS:X

Декодирањето со DTS:X создава повеќедимензионален опкружувачки звук што се адаптира кон звучниците. Звуците се позиционираат прецизно околу вас и над вас благодарение на 9-те канали за звук (заедно со фантомските звучници) и декодирањето на звук основано врз предмети.

Слика од 7.1.2-кан. звучник во вид на лента со Dolby Atmos и Wi-Fi/Bluetooth® технологија

Опкружувачки звук на едноставен начин

Со помош само на предните звучници, уникатната дигитална технологија за обработка на звучно поле на Sony виртуелно го репродуцира звучното поле на опкружувачкиот звук, при што звукот излегува од двете страни. Нема потреба да додавате задни звучници, што значи дека може да уживате во богат опкружувачки звук како во кино сала, без да правите неред во вашата соба.