HT-S40R 

Добијте реален 5.1-кан. опкружувачки звук од 600 W

Создавајќи реален звук како од кино во вашиот дом, HT-S40R нуди моќен и реален 5.1-кан. опкружувачки звук со моќ од 600 W и безжични задни звучници што внесуваат реалистичност во сите филмови.

Уживајте во моќен опкружувачки звук

Комбинацијата од звучник во вид на лента, сабвуфер и безжични задни звучници создаваат динамички опкружувачки звук што ја исполнува вашата просторија и создава извонредно аудио доживување. А со излезната моќ од 600 W и Dolby Digital® ќе добиете моќен звук што ќе ве внесе во центарот на случувањата.

Лого за 600 W
Вкупна излезна моќност од 600 W

Вкупната излезна моќ од 600 W внесува реалистичност во сите филмски сцени.

Лого за 5.1 канали
Реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук

Главниот звучник со три канали, задните звучници и сабвуферот создаваат моќен звук со целосен фреквентен опсег.

Лого за Dolby Audio
Технологија Dolby® Digital

Уживајте во висококвалитетен опкружувачки звук преку посебни 5.1 канали за звук со Dolby® Digital.

Безжичен дизајн

Безжичниот засилувач ги напојува задните звучници, па затоа нема да има неред од кабли помеѓу предниот и задниот дел од вашата соба. Сабвуферот и звучникот во вид на лента имаат заеднички кабел за напојување, па затоа системот нуди звук како во кино без неред или сложено поврзување.

Безжично поврзување со телевизор

За да имате уште помалку кабли во дневната соба, проследувајте звук безжично кон вашиот систем за домашно кино од телевизор BRAVIA од Sony што поддржува безжично поврзување.

Слушајте ја омилената музика

Не се само филмовите што звучат неверојатно, HT-S40R е создаден и за музика.

Слика од телефон поврзан преку Bluetooth® со HT-S40R во дневна соба
Поврзување преку Bluetooth®

Користете Bluetooth® за безжично проследување музика од вашиот паметен телефон.

Слика од сабвуферот на која е прикажан USB-приклучок
USB приклучок

Репродуцирајте содржини од USB-мемориски уреди преку USB-приклучокот.

Изгледа одлично во секоја просторија

Одликувајќи се со тенок и компактен звучник во вид на лента, дискретен сабвуфер и безжични задни звучници, HT-S40R е дизајниран да одговара совршено на телевизорите BRAVIA и да ја разубави вашата дневна соба.

HT-S40R во дневна соба ставен под телевизор BRAVIA

Прикажаниот телевизор има 55"

Тенок и елегантен

Благодарение на металната решетка со дупчиња и можноста за поставување на ѕид, овој звучник во вид на лента е одличен додаток за сите телевизори.

Стилски и дискретен

Компактните и моќни безжични задни звучници лесно се вклопуваат во вашата соба и може лесно да ги монтирате на ѕид.

Кревет со безжични сателитски звучници зад него
Повеќенаменски 2-насочен дизајн

Позиционирајте го безжичниот засилувач по ваша желба - на рамна површина како маса или закачете го на ѕид.

Приемникот HT-S40R монтиран на ѕид покрај кревет
Монтирање на ѕид
Приемникот HT-S40R на маса покрај кревет
На маса
Поставете го за неколку секунди

HT-S40R е речиси подготвен за користење штом го извадите од кутијата. Треба само да го приклучите на напојување, да го поврзете главниот звучник преку приклучоците во боја и да ги поврзете задните звучници преку безжичниот засилувач. Потоа може да седнете и да уживате во реален опкружувачки звук со 5.1 канали.

Лого за HDMI
HDMI ARC

HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со компатибилни телевизори користејќи само еден кабел, за да избегнете неред од кабли.

Слика од оптички влез
Оптички влез

Телевизорот не е компатибилен со HDMI ARC? Оптичкиот влез нуди висококвалитетен звук за филмови и други содржини. 

Слика од аналоген влез
Аналоген влез

Ако нема HDMI ARC и оптички влез, тогаш поврзете го вашиот телевизор преку аналогниот влез.

Изберете ги совршените поставки

Копче за секој звук - изберете го тоа што е соодветно за содржините што ги гледате или слушате. Изберете некој од режимите Auto Sound, Standard, Cinema или Music. Може да ги изберете и режимите Night и Voice во зависност од потребата и да ја контролирате јачината на звукот на сабвуферот за да го прилагодите доживувањето при гледањето.

Телевизор, звучник во вид на лента и далечински управувач со режим за кино
Режим за кино

Чувствувајте и слушајте ги сите случувања околу вас додека звукот минува зад вас и ве задлабочува во филмот.

Телевизор, звучник во вид на лента и далечински управувач со режим за музика
Режим за музика

Слушнете ја живописноста и убавината на вашата омилена музика со врвни детали.

Слика од режимот Voice
Режим на говор

Независно дали слушате утрински вести или финалето на сезоната, овој режим ќе ги прилагоди поставките за звук за да го нагласи говорот и да ги слушнете сите зборови.

Слика од режимот Night
Ноќен режим

Гледате филм навечер? Оваа функција ја оптимизира рамнотежата на звукот за да можете јасно да слушнете сè, дури и при мала јачина на звукот.

Спецификации и функции

Уживајте во реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук. Безжичните задни звучници, 3-кан. звучник во вид на лента и посебниот сабвуфер создаваат моќен звук како во кино, а поврзувањето преку Bluetooth® и USB овозможува лесна репродукција на вашата омилена музика.
  • Исполнете ја собата со реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук со моќ од 600 W

  • Уживајте во звук со Dolby® Digital

  • Безжични задни звучници

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® за проследување музика

  • Едноставно поставување со HDMI ARC, оптички и аналогни влезови

Излезна моќност (вкупна)
600W
Канали на засилувач
5.1 канали
Влезни и излезни приклучоци
Аналоген влез за звук (мини стерео), USB typeA, FAT32 / NTFS, оптички влез за звук
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина