HT-S400

Богат опкружувачки звук со јасен дијалог

Овој звучник со излезна моќност од 330 W и моќен безжичен сабвуфер внесува опкружувачки звук како во кино во вашата дневна соба. Гледањето филмови и телевизија е пореално, со длабок бас и појасни дијалози, а слушањето музика се претвора во побогато и позабавно доживување.

ЗВУЧНИЦИ ВО ВИД НА ЛЕНТА

2.1-кан. звучник во вид на лента со моќен безжичен сабвуфер | HT-S400 / HT-SD40

HT-S400
Приказ од предната страна на звучникот во вид на лента HT-S400 и безжичниот сабвуфер
Слушајте го звукот насекаде околу вас

Звучникот во вид на лента го спојува висококвалитетниот стандард Dolby® Digital со нашата технологија за виртуелен опкружувачки звук S-Force PRO Front Surround. Тој ќе ве внесе во филмовите што ги сакате преку симулација на опкружувачки звук како во кино. 

Графикон што прикажува како S-Force PRO Front Surround создава виртуелен опкружувачки звук користејќи само предни звучници
Опкружувачки звук на едноставен начин

Користејќи само предни звучници, уникатната технологија на Sony за дигитална обработка на звучното поле виртуелно го репродуцира полето на опкружувачкиот звук, а звукот ќе доаѓа кон вас од две страни. Уживајте во богат и филмски опкружувачки звук.

Уживајте во јасни дијалози и моќен звук

Моќните звучници создаваат звук со широк опсег низ вашата просторија, благодарение на технологиите како X-Balanced Speaker Unit и заоблените засеци по работ на звучниците што ја подобруваат острината на вокалите. Затоа, без разлика дали гледате филмови или телевизија, нема да пропуштите ниту збор од дијалозите.

Споредба помеѓу уникатната правоаголна форма на X-Balanced Speaker Unit и стандарден звучник
X-Balanced Speaker Unit

Предни звучници со X-Balanced Speaker Unit. Уникатната правоаголна форма на овие звучници максимално ја зголемува површината на мембраната. Таа го намалува движењето на мембраната без да го намали звучниот притисок, што резултира со помало изобличување и поголема острина на вокалите.

Засеци на работ

Заоблените засеци по работ на X-Balanced Speaker Unit ја подобруваат симетријата на вертикалната амплитуда, што е неопходно за јасен и квалитетен звук. Тоа се реализира со стратешки поставени засеци на работ што помагаат во контролата на оптоварувањето внатре и надвор од работ на мембраната.

Слика одблиску од заоблените засеци по работ на X-Balanced Speaker Unit
Три четвртински приказ на безжичен сабвуфер
Звук со подлабок и помоќен бас

Моќниот безжичен сабвуфер со голем звучник од 160 мм создава звук со подлабок и побогат бас.

Задоволство да се користи

Од интуитивни контроли до безжично поврзување - звучникот во вид на лента е дизајниран за опуштено користење.

Удобна контрола

Новиот и практичен далечински управувач нуди комбинација од удобен дизајн со лесно и интуитивно ракување. Во практичните функции спаѓаат наменски копчиња за прилагодување на јачината на звукот и поставките за звук.

Слика од дланка која држи далечински управувач
Далечински управувач за звучникот во вид на лента HT-S400 и безжичниот сабвуфер
Треба само да го изберете вашиот звук 

Звучникот во вид на лента нуди избор на поставки за звук што се соодветни за содржините што ги гледате или слушате. Достапен е режим за говор што нуди појасни дијалози, ноќен режим за гледање телевизија без да ги разбудите другите во домот и функција за звучно поле што ги претвора стандардните песни, како стерео звук, во доживување со опкружувачки звук. 

Едноставно безжично поврзување.

Испраќајте звук безжично кон вашиот звучник во вид на лента од телевизори BRAVIA од Sony што поддржуваат безжично поврзување. Безжичната врска ќе ви овозможи да ги вклучувате и исклучувате телевизорот и звучникот истовремено преку копчето за вклучување на BRAVIA. Така добивате уште една влезна врска преку Bluetooth® за друг извор.

Слика од телевизор, звучник во вид на лента и сабвуфер поврзани безжично
Слика одблиску од OLED-екранот на звучникот во вид на лента, го прикажува телевизорот како извор на влезен сигнал
Прозорец со практичен OLED-екран

Прозорецот со OLED-екран на звучникот во вид на лента нуди лесно видливи информации за статусот на функциите за далечинска контрола како влезен извор, јачина на звук и поставки за звук како звучно поле, режим за говор и ноќен режим.

Лесна контрола преку телевизори BRAVIA

Благодарение на вградениот кориснички интерфејс, поставките за звучникот во вид на лента се појавуваат автоматски во менито за брзо поставување на телевизорот BRAVIA заради лесна контрола на поставките за звук и јачина на звукот.

Слика од екран на кој се прикажуваат поставки за звучник во вид на лента во менито за брзо поставување на телевизорите BRAVIA

Симулиран кориснички интерфејс. Сликата е различна во зависност од регионот и производите.

Телевизор монтиран на ѕид и звучник во вид на лента во дневна соба, прикажани од перспектива на гледачите
Стилски дизајн што може да се постави на ѕид

Дизајниран да се вклопи беспрекорно во вашата дневна соба, овој звучник во вид на лента може да се монтира на ѕид и има рамна задна површина што совршено се прилепува до ѕидот.

Лого за Bluetooth®
Слушајте ја музиката што ја сакате

Не секогаш филмовите и телевизијата се на прво место - звучникот во вид на лента може да ја репродуцира и вашата омилена музика. Користете ја технологијата Bluetooth® за безжично проследување музика од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп.


Поставување за неколку секунди

Благодарение на HDMI ARC и влезниот оптички приклучок, звучникот во вид на лента може лесно да се поврзе со многу телевизори - за да можете да уживате во филмови, музика и други содржини.

Три чинии со различни материјали
Високо ниво на одржливост

Нашите производи се дизајнирани да понудат квалитетен звук и да ја заштитат животната средина.
За изработка на задниот панел на сабвуферот на HT-S400 се користи рециклирана пластика од Sony, што покажува дека Sony се стреми да го намали своето влијание врз животната средина.

Спецификации и функции

Овој звучник во вид на лента има S-Force PRO Front Surround за филмски звук, звучници X-Balanced Speaker Unit за јасни дијалози и моќен безжичен сабвуфер за подлабок бас.
  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино

  • Безжичниот сабвуфер нуди подлабок и помоќен звук

  • X-Balanced Speaker Unit за јасни вокали

  • Поврзување со вашиот телевизор со еден кабел преку HDMI ARC

  • Поврзување преку Bluetooth® за безжично проследување на звук

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина