HT-S20R

Реален 5.1-кан. опкружувачки звук

Влезете во центарот на случувањата. Со реалниот 5.1-канален опкружувачки звук не само што ги гледате филмовите, туку и ги доживувате.

ЗВУЧНИЦИ ВО ВИД НА ЛЕНТА

5.1-кан. систем за домашно кино со звучник во вид на лента | HT-S20R

HT-S20R
Слика под агол од HT-S20R
За незаборавни филмски моменти

Седнете на најдоброто место во домот. Звучникот во вид на лента, сабвуферот и задните звучници создаваат реален опкружувачки звук, а излезната моќ од 400 W и Dolby Digital® ќе ве позиционираат во центарот на сите ваши омилени филмови.

Икона за 5.1 канали
Реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук

Петте звучници и сабвуферот создаваат моќен звук со целосен фреквентен опсег.

Икона за 400 W
Вкупна излезна моќност од 400W

Вкупната излезна моќ од 400 W внесува реалистичност во сите филмски сцени.

Лого за Dolby® Digital
Технологија Dolby® Digital

Уживајте во висококвалитетен опкружувачки звук преку посебни 5.1 канали за звук со Dolby® Digital.

Уживајте во реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук

Збогатете ги филмовите со реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук каков што заслужуваат. Задните звучници и надворешниот сабвуфер заедно со 3-кан. звучник во вид на лента создаваат динамички звук како во кино.

Изберете ги совршените поставки

Копче за секој звук - изберете го тоа што е соодветно за содржините што ги гледате или слушате. Изберете некој од режимите автоматски, стандарден, кино, музика, ноќен и глас и контролирајте ја јачината на сабвуферот за да го прилагодите доживувањето при гледањето.

Режим за кино
Режим за кино

Чувствувајте и слушајте ги сите случувања околу вас додека звукот минува зад вас и ве задлабочува во филмот.

Режим за музика
Режим за музика

Слушнете ја живописноста и убавината на вашата омилена музика со врвни детали.

Икона за режим на говор
Режим на говор

Независно дали слушате утрински вести или финалето на сезоната, овој режим ќе ги прилагоди поставките за звук за да го нагласи говорот и да ги слушнете сите зборови.

Икона за ноќен режим
Ноќен режим

Гледате филм навечер? Оваа функција ја оптимизира рамнотежата на звукот за да можете јасно да слушнете сè, дури и при мала јачина на звукот.

Слушајте ја музиката што ја сакате

Не секогаш филмовите и телевизијата се на прво место - звучникот во вид на лента може да ја репродуцира и вашата омилена музика. 

USB-приклучок на HT-S20R
USB приклучок

Репродуцирајте содржини од USB-мемориски уреди преку USB-приклучокот.

HT-S20R со можност за поврзување преку Bluetooth®
Поврзување преку Bluetooth®

Користете ја технологијата Bluetooth® за безжично проследува музика од вашиот паметен телефон.

Поставете го за неколку секунди

HT-S20R е речиси подготвен за користење штом го извадите од кутијата. Треба само да го приклучите на напојување, да ги поврзете главниот и задните звучници преку приклучоците во боја, да го позиционирате жичниот сабвуфер и задните звучници за да уживате во реален 5.1-канален опкружувачки звук.

Икона за HDMI
HDMI ARC

HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со компатибилни телевизори користејќи само еден кабел, за да избегнете неред од кабли.

Икона за оптички влез
Оптички влез

Телевизорот не е компатибилен со HDMI ARC? Оптичкиот влез нуди висококвалитетен звук за филмови и други содржини. 

Икона за аналоген влез
Аналоген влез

Ако нема HDMI ARC и оптички влез, тогаш поврзете го вашиот телевизор преку аналогниот влез.

Спецификации и функции

Уживајте во реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук. Жичните задни звучници, 3-кан. звучник во вид на лента и жичниот надворешен сабвуфер создаваат моќен звук како во кино, а поврзувањето преку USB и Bluetooth® овозможува лесна репродукција на вашата омилена музика.
  • Исполнете ја собата со реалистичен 5.1-кан. опкружувачки звук

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® за проследување музика

  • Репродукција на звук од USB

  • Едноставно поставување со HDMI ARC, оптички и аналогни влезови

  • Режими за звук што ги подобруваат филмовите и музиката

Излезна моќност (вкупна)
400W
Канали на засилувач
5.1 канали
ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д) 
760x52x86 мм
ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д) 
192x387x342 мм
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина