Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Прекрасен звук од секој аспект

Уживајте во сите омилени емисии, филмови и песни со кристално чист звук користејќи го овој звучник во вид на лента што нуди проследување. Виртуелниот опкружувачки звук создава кино доживување за секоја песна.

Икона за 350 W
Вкупна излезна моќност од 350 W

Внесете реалистичност во вашата музика и филмови со јачина и јасност какви што заслужуваат, благодарение на номиналната излезна моќност од 350 W.

Икона за 2.1 канали
2.1-кан. преден опкружувачки звук

Звучниците на двата краја на звучникот во вид на лента нудат прецизен звук и јасни средни и високи фреквенции, а безжичниот сабвуфер репродуцира ниски тонови.

Опкружете се со звук

S-Force PRO преден опкружувачки звук

Нашата технологија за виртуелен опкружувачки звук ве пренесува во филмовите што ги сакате преку симулација на опкружувачки звук како во кино.

Поддржува секаков вид на забава

Уживајте во најквалитетен звук и слика преку HDMI врска со голем пропусен опсег.

Лого за 4K HDR
Компатибилност со 4K HDR

4K HDR сигналот нуди исклучителни детали, бои и контраст, со многу поголем опсег на светлина од другите видео формати. 

Лого за HDCP 2.2
HDCP 2.2

HT-CT800 е компатибилен со заштитата од копирање HDCP 2.2, така што ќе бидете подготвени за идните 4K формати. 

Лого за HDMI
3x HDMI влезови, 1x HDMI ARC излез

HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со вашиот телевизор користејќи само еден кабел, а 3-те HDMI влезови ви нудат флексибилност за поврзување повеќе уреди.

Икона за USB
Приклучете го вашиот уред и репродуцирајте од него

Полнете повеќе уреди и пристапувајте до музиката во нив преку USB приклучок.

Лого за Dolby TrueHD
Dolby® TrueHD

Уживајте во јасен и реалистичен звук со форматот за компресија без загуби Dolby® TrueHD.

Лого за DTS-HD
DTS-HD™

Внесете реалистичност во филмовите и музиката со динамичен опкружувачки звук благодарение на форматот DTS-HD.

Повеќе од музиката што ја сакате

Безжично проследување на сите вашите омилени песни и листи за репродукција со технологијата Bluetooth® и LDAC.

Подобар звук преку Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, за врвно уживање во безжичното слушање.

Звук кој останува со вас

Проследувајте музика низ целиот дом со Sony | Music Center

Слушајте ја истата прекрасна песна низ целиот дом со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата Sony | Music Center (претходно наречена SongPal). Користете ја апликацијата Sony | Music Center за да групирате одредени звучници во вид на лента и безжични звучници од Sony, а потоа проследувајте од омилената услуга за музика или од телевизорот преку HDMI, оптички или аналоген приклучок.

Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на вградениот Chromecast (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Лого за Spotify Connect
Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Лого за вграден Chromecast
Вграден Chromecast

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Проследувајте со вградениот Chromecast

Проследувајте музика, podcast содржини и радио преку повеќе од 100 аудио апликации, вклучувајќи го Google Play™ Music и многу повеќе.

Media Object


Погледнете го во акција

Копче за услуги за музика
Репродуцирајте музика веднаш

Продолжете да слушате од последната песна што сте ја слушале на вашата сметка на Spotify. Притиснете го копчето за услуги за музика за да го вклучите уредот и да почнете да слушате.

Систем што ќе ви одговара

Тенката рамка на HT-CT800 се вклопува беспрекорно во вашиот систем за домашно кино и може да се монтира на ѕид или да се стави врз држачот на телевизорот.

HT-CT800 поставен на ѕид
Едноставно монтирање на ѕид

Кога е монтиран на ѕид, контурите на звучникот во вид на лента го надополнуваат дизајнот на вашиот телевизор.

HT-CT800 на рамна површина
Дизајн со низок профил

Тенкиот дизајн нема да ви пречи при гледањето и секогаш ќе ја гледате целосната слика. 

Безжичен сабвуфер
Безжичен сабвуфер

Засилете ги сите бас тонови со моќен надворешен сабвуфер. Тој е безжичен и може да го ставите каде што ќе посакате, за да добиете максимална јачина.

Спецификации и функции

Уживајте во сите омилени емисии, филмови и песни со кристално чист звук користејќи го овој звучник во вид на лента што нуди проследување. Виртуелниот опкружувачки звук создава кино доживување за секоја песна.
  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино

  • Wi-Fi® со DLNA за проследување на музика

  • Копче за услуги за музика за моментална репродукција од Spotify

  • Поврзување преку Bluetooth® со компатибилност за LDAC за висококвалитетно слушање

  • Поврзете звучници во други простории со апликацијата Sony | Music Center

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина