ЗВУЧНИЦИ ВО ВИД НА ЛЕНТА

2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија

HT-CT290 / HT-CT291
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија

HT-CT290|HT-CT291

Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Ваш систем за кино

Застанете во центарот на вашиот универзум за забава со овој 2.1-кан. систем за звук. Благодарение на вкупната излезна моќ од 300 W, тенкиот звучник во вид на лента и 2-системскиот сабвуфер, ќе уживате во звук како во кино што ќе ве обвитка.

Икона за 300W
Вкупна излезна моќност од 300W

Внесете реалистичност во секоја песна, серија и филм со јачина и јасност какви што заслужуваат, благодарение на номиналната излезна моќност од 300 W.

Икона за 2.1 канали
2.1-кан. преден опкружувачки звук

Звучниците на двата краја од звучникот во вид на лента нудат јасни средни и високи тонови, а безжичниот сабвуфер репродуцира ниски тонови.

Опкружете се со звук

S-Force PRO преден опкружувачки звук

Нашата технологија за виртуелен опкружувачки звук ве пренесува во филмовите што ги сакате преку симулација на опкружувачки звук како во кино.

Повеќе филмови и музика

Едноставно поврзување

Уживајте во стабилна врска за висококвалитетен звук за сите содржини што ги гледате или слушате преку голем избор на жични врски и безжичната технологија Bluetooth®.

Икона за HDMI
HDMI ARC

HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со вашиот телевизор користејќи само еден кабел.

Икона за USB приклучок
USB приклучок

Полнете повеќе уреди и пристапувајте до музиката во нив преку USB приклучок.

Икона за оптички влез
Оптички влез

Уживајте во висококвалитетен звук од филмовите и многу повеќе кога поврзувате уреди преку оптичкиот влез, ако користениот телевизор не е компатибилен со HDMI ARC.

Безжично проследување преку Bluetooth®
Безжично проследување преку Bluetooth®

Проследувајте ја омилената музика безжично од вашиот паметен телефон преку безжичната технологија Bluetooth®.

Систем што ќе ви одговара

Тенката рамка се вклопува беспрекорно во вашиот систем за домашно кино и може да се монтира на ѕид или да се стави врз држачот на телевизорот.

HT-CT290 поставен на ѕид
Едноставно монтирање на ѕид

Кога е монтиран на ѕид, контурите на звучникот во вид на лента го надополнуваат дизајнот на вашиот телевизор.

HT-CT290 на рамна површина
Дизајн со низок профил

Тенкиот дизајн нема да ви пречи при гледањето и секогаш ќе ја гледате целосната слика. 

Дизајн што овозможува вметнување

Извлечете максимум од сите бас тонови со безжичниот сабвуфер. Тој има 2-системски дизајн и може да го ставите дури и во масичката на телевизорот или на полица за да го интегрирате совршено во домашното кино.

Безжичниот сабвуфер поставен вертикално и странично
Се поставува вертикално и странично

Исправете го безжичниот звучник или поставете го странично за максимално искористување на животниот простор.

Спецификации и функции

Застанете во центарот на вашиот универзум за забава со овој 2.1-кан. систем за звук. Благодарение на вкупната излезна моќ од 300 W, тенкиот звучник во вид на лента и 2-системскиот сабвуфер, ќе уживате во звук како во кино што ќе ве обвитка.
  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино

  • Безжичниот сабвуфер може да се користи вертикално или хоризонтално поради флексибилно поставување

  • Монтирајте го звучникот во вид на лента на ѕид за да заштедите простор

  • Поврзување со вашиот телевизор со еден кабел преку HDMI ARC

  • Поврзување преку Bluetooth® за безжично проследување на звук

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина