Апликација и софтвер
Нашите апликации, услуги и софтвер ќе ја подобрат вашата креативност
Imaging Edge Mobile
Imaging Edge Mobile

Апликација за мобилни телефони

Апликацијата овозможува автоматско префрлување на сликите додека фотографирате со опцијата „Автоматски пренос во заднина кон паметен телефон“ преку Wi-Fi® за лесно и брзо споделување на SNS. Може да испраќате 4K-видео од кон мобилниот уред, далечински да ја прегледувате сликата во живо од фотоапаратот и да додавате податоци за локација во сликите.

Илустрација
Веб камера со Imaging Edge

Апликација за десктоп компјутери

Апликација што ќе ви го олесни поврзувањето со вашите фотоапарати од Sony како висококвалитетни веб камери за проследување во живо или веб конференции.

Remote/Viewer/Edit
Remote/Viewer/Edit

Апликации за десктоп компјутери

Подобрете ги фотографиите со Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето преку компјутер; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

IPTC
Параметар за IPTC-метаподатоци

Создавајте и извезувајте IPTC-метаподатоци за α9, за автоматски да ги означувате вашите слики со авторски права и други информации за време на снимањето.

Capture One за Sony
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер.

PlayMemories
PlayMemories Home
PlayMemories Home

Лесно префрлувајте фотографии и видеоснимки во вашиот Mac® или компјутер и користете алатки за лесно уредување и споделување што максимално ќе ги разубават вашите слики.

Друг практичен софтвер
Лого за акциона камера
Movie Creator за акциона камера

Создавајте и споделувајте видеоснимки со овој бесплатен софтвер. Забавеното движење, приказот на GPS-податоци и уредувањето содржини ви овозможуваат да бидете главен лик во вашите ремек-дела.

Лого за музички видеорекордер
MVR studio

„MVR studio“ овозможува увезување и лесно уредување на звуци и слики снимени со музичкиот видеорекордер HDR-MV1. Подобрете го звукот со аудио ефекти и уредување на брановите форми, а потоа споделете ги на YouTube.