XS-160ES

Подобрете го вашиот звук

Острината и моќноста се обединуваат во 2-системските звучници XS-160ES. Уживајте во врвното доживување со ES Mobile и едноставното монтирање на компактниот коаксијален дизајн.

СЕРИЈА MOBILE ES™

XS-160ES | 2-системски коаксијални звучници Mobile ES™ од 6 ½" (16 см)

XS-160ES
XS-160ES
Лого mobile ES
Дознајте повеќе за нашата страст и беспрекорна технологија.
Наградувани
Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид

Мембраната на главниот звучник на XS-160ES е изработена од уникатниот, лесен и цврст целуларен материјал на Sony, порано познат како MRC. Најновата генерација на ова соединение е дополнително оптимизирана, а направени се и подобрувања на механичкиот дел на звучникот, за да се добие поширок фреквентен опсег и појасен и поприроден звук.

Вградување MRC во уникатна матрица со влакна од арамид
Оптимална формулација

Вградувањето во уникатна матрица со влакна од арамид ја елиминира резонансата од мембраната и го намалува изобличувањето, не само кај ниските тонови, туку и кај средните и високите фреквенции. Резултатот е звук кој е моќен на сите фреквенции и е неверојатно чист, дури и при силна јачина на звукот.

Одделен опкружувачки обрач

Опкружувачкиот звук на вуферот содржи уште една ексклузивна технологија на Sony, со препознатливи заоблени делови кои ја подобруваат симетријата на вертикалната амплитуда, за драстично намалено изобличување и подобрена острина.

Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот

Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата, додека интегрираниот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење на звучната намотка.

Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

Високотонец за доловување на високите ноти

Компатибилна со звукот со висока резолуција, мембраната со мека купола на високотонецот е директно прикачена на звучната намотка, изработена да ги опфати највисоките фреквенции на вашата музика, со фреквентен опсег до 40kHz.

Преглед на структурата

Откријте ја структурата на звучникот Mobile ES, вклучувајќи ги новите механички пристапи како одделниот опкружувачки обрач, дизајнот на рамката со пет столбови и динамичниот дифузер на воздухот. 

Отсечена слика од структурата на звучникот Mobile ES

Серија Mobile ES

Уживајте во одлична забава во автомобилот

Дизајнирани за врвно задоволство при слушањето додека возите, производите од серијата Mobile ES ви го нудат најдоброто од музиката и опциите за поврзување, за да уживате при возењето како никогаш досега.

Спецификации и функции

Надградете го системот за чист звук со висока резолуција со 2-системските звучници XS-160ES. Компактниот коаксијален дизајн се одликува со вуфер со лесна и цврста целуларна структура за чист и прецизен бас, јасни вокали и средни тонови. Прекрасните високи тонови се овозможени благодарение на прилагодливиот високотонец со мека купола кој го збогатува доживувањето при слушањето.
  • Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид, за моќен и прецизен бас

  • Високотонецот со мека купола ги опфаќа високите тонови до 40kHz

  • Одделен опкружувачки обрач за помало изобличување и почист звук

  • Дизајнот на рамката со пет столбови го распространува звукот

  • Динамичниот дифузер на воздух овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина